فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



بهترین الگوی فراعصری بشر از منظر قرآن‌کریم


به گزارش خبرگزاری فارس، همزمان با سالروز ولادت با سعادت فخر کائنات حضرت رسول اکرم(ص) و امام عارفان و عاشقان حضرت امام جعفر صادق(ع) مرکز اسلامی هامبورگ صحنه حضور پرشور مسلمانان و عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) از ملیت­‌های مختلف بود، این محفل شامل برنامه‌های متنوعی از جمله تلاوت قرآن کریم، دکلمه و شعرخوانی، مسابقه، اجرای سرود، مولودی خوانی به زبان فارسی و عربی، تواشیح و سخنرانی بود.

در این مراسم آیت‌الله محمدرضا رمضانی امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ  با اشاره به اینکه قرآن کریم بهترین منبع برای معرفی شخصیت پیامبر(ص) است، بیان داشت: قرآن کریم در سوره توبه می‌فرماید: «لَقَدْ جَاءَکُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِکُمْ عَزِیزٌ عَلَیْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِیصٌ عَلَیْکُم بِالْمُؤْمِنِینَ رَءُوفٌ رَّحِیمٌ»؛ همانا رسولی از جنس شما برای (هدایت) شما آمد که فقر و پریشانی و جهل و فلاکت شما بر او سخت می‌آید و بر (آسایش و نجات) شما بسیار حریص و به مؤمنان رئوف و مهربان است.

 

 

وی افزود: همچنین خدای متعال در سوره قلم آیه 4 می‌فرماید: «وَإِنَّک لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ»؛ ای پیامبر تو دارای اخلاق بزرگی هستی، پیامبر(ص) با این اوصاف اخلاقی ممتاز، وظیفه بسیار مهم و خطیری بر عهده دارد، او می‌خواهد نگاه و دید مردم را به طور عمیق و دقیق الهی کند، او باید یک تأثیر جهانی با اصولی چون عقلانیت، معنویت در جهان ایجاد کند.

رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های شیعه با تأکید بر لزوم الگوبرداری از رفتار و کردار پیامبر(ص) اظهار داشت: قرآن کریم وقتی می‌خواهد برای جامعه بشری الگو معرفی کند، پیامبر اسلام(ص) را به عنوان الگو و اسوه معرفی می‌‌کند، این الگو بودن هم مطلق است؛ یعنی پیامبر(ص) در همه عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی می‌تواند الگو باشد، حال این سؤال مطرح است که بر اساس چه مبنایی می‌توان چنین الگویی را به بشریت معرفی کرد؟

 

وی ادامه داد: در پاسخ این سؤال باید گفت وقتی می‌توان از معرفی یک الگوی جامع، جهانی و فراعصری سخن گفت که در فلسفه اخلاق قائل به وجود برخی از اصول ثابت و غیر متغییر در آموزه‌های گوناگون اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و ... باشیم. اینکه پیامبر اسلام(ص) به عنوان الگو معرفی می­‌شود به این دلیل است که او مکارم اخلاق را به نحو مطلق برخوردار است. در آموزه‌های پیامبر(ص) اصول اولیه و ثابتی وجود دارد که به هیچ عنوان قابل تغییر و دگرگونی نیست. به عنوان مثال عدالت همیشه و همه جا حَسن و نیکوست. شجاعت همیشه خوب و پسندیده است. عفت و پاکدامنی همیشه و همه جا شایسته و زیبنده است.

آیت‌الله رمضانی با بیان اینکه قرآن کریم وقتی به مهم‌ترین اصل از اصول اخلاقی می­‌رسد، تقوا را محوری‌ترین اصل می‌داند، ابراز داشت: حتی رعایت عدالت را هم در راستای تحقق تقوا مطلوب می‌داند، «اعدلوا هو اقرب للتقوی»؛ چنان که امیرمؤمنان علی(ع) نیز فرمود: «التّقی رئیس الأخلاق»، حال اگر این سؤال مطرح شود که نمونه واقعی عدالت، صداقت، شجاعت و عفت در عالم خارج کیست؟ قرآن می فرماید: پیامبر اکرم محمد مصطفی(ص).

 

 

وی ادامه داد: بنابراین اسلام در برابر کسانی که اخلاق را نسبی می‌دانند و مثلاً صداقت و عدالت را در برخی شرایط خوب و در برخی موارد بد می شمارند، موضع می‌گیرد، بر این اساس اسلام به اصول اولیه و گزاره‌های مطلق و ثابت اخلاقی معتقد است، گزاره‌هایی که فراعصری و فرامکانی بوده و همیشه و همه جا قابل انطباق است، به همین خاطر حسن عدالت و قبح ظلم اختصاص به زمانی خاص ندارد. با پذیرش این اصول است که انبیاء الهی الگوهای ثابت و مطلق در وجود عینی و مصداق خارجی هستند و ما مسلمانان باید برای رسیدن به سعادت و خوشبختی الگو و اسوه بودن پیامبر اکرم(ص) و اهل البیت(ع) را بپذیریم.

رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های شیعه با اشاره به وجود برخی اصول سلبی ثابت در آموزه‌های اسلامی خاطرنشان کرد: اسلام به هیج عنوان و تحت هیچ شرایطی به کسی اجازه مکر، حیله و خیانت نمی‌دهد، بر اساس آموزه‌های دینی ارعاب و ایجاد ترس و وحشت در جامعه امری نکوهیده و جرم محسوب می‌شود. بر اساس آموزه‌های نبوی کسی حق ندارد برای رسیدن به اهداف و مقاصد خود از ابزار و وسایل نامشروع استفاده کند و یا خدای ناکرده حق کسی را تضییع کند، کسی نباید از جهالت مردم سوء استفاده کند.

 

 

وی افزود: اصل سلبی دیگر، اصل عدم انظلام و عدم استرحام است. مسلمان حق ندارد ذلت بپذیرد و در برابر ظالم گردن کج کند و نرمش به خرج دهد؛ بلکه باید با کلام و رفتارش در برابر بی‌عدالتی و تبعیض نژادی و شکاف طبقاتی که با ابزاری چون زر و زور و تزویر شکل پیدا می‌کند، مقابله کند و لذا در روایت داریم که حضرت فرمود: الظالم و المظلوم کلاهما فی النّار و امیرمؤمنان علی(ع) در آخرین وصایای خود به فرزندانش فرمود: کونوا للظالم خصماً و للمظلوم عوناً.

آیت‌الله رمضانی بیان داشت: اینها برخی از اصول ثابت و مطلق اخلاقی در حوزه‌های فردی و اجتماعی است که در هر زمان و مکانی قابل اجرا هستند. پس اخلاق باید در کنار سیاست باشد و اگر اخلاق از سیاست جدا شود، قطعاً جامعه به تباهی و انحراف کشیده خواهد شد، ما به عنوان یک مسلمان باید بتوانیم در رفتار و گفتار و کردار خود اخلاق انبیاء و اولیای الهی را نهادینه کنیم. همانطور که امام صادق(ع) فرمودند: «کُونُوا دُعاةَ النّاسِ بِغَیْرِ ألْسِنَتِکُم، ‌لِیَرَوا مِنْکُمُ الإجْتِهَادَ وَالصِّدْقَ وَالْوَرع» مردم را با اعمال نیک خود (و نه با زبان­ هایتان) به نیکی دعوت کنید، به گونه‌ای که آنان تلاش و صداقت و پرهیزکاری شما را (به چشم) ببینند.

وی ادامه داد: امام جعفر صادق(ع) در حدیث دیگری فرمودند: طوری رفتار کنید که اگر از شما سؤال کردند شاگرد چه کسی هستید و شما گفتید شاگرد امام صادق(ع) مردم بگویند: «رَحِمَ اللهُ جَعَفَر بنَ مُحَمَّدُ الصادِق(ع) کَیفَ اَدَّبَ اَصْحابَه»؛ خدا رحمت کند جعفر بن محمد صادق(ع) را که چقدر عالی شاگردانش را تربیت کرد،‌ در جای دیگر حضرت فرمودند: ما دوست داریم کسی را که خردمند، دانا، با فهم، فقیه، بردبار، مدارا کننده، شکیبا، راستگو و وفادار است، به راستی که خداوند پیامبران را به مکارم اخلاق مخصوص کرده، هر که این فضائل را دارد باید خدا را بدان سپاس گذارد و هر که ندارد به درگاه خدا زاری کند و آن را بخواهد، به آن حضرت عرض شد: مکارم اخلاق چیست؟ فرمود: پارسایی، قناعت، صبر، شکر، حلم، حیا، سخاوت، شجاعت، غیرت، راستگویی، نیکوکاری، امانت داری، یقین، خوش‌خویی.

در پایان این مراسم پس از اهداء جوایز، شرکت کنندگان میهمان سفره با برکت نبوی بودند.

انتهای پیام/

http://fna.ir/X9PJPI


ویدیو مرتبط :
رفیق ناباب از منظر قرآن کریم..