فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



انتشار جلد دوم روزشمار وقایع تروریستی کشور در نیمه نخست سال 95


محمدجواد هاشمی‌نژاد، دبیر بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم از انتشار جلد دوم و سوم روزشمار وقایع تروریستی کشور خبر داد و گفت: جلد نخست این کتاب روز نهم شهریور ماه در کنگره بین‌المللی 17 هزار شهید ترور توسط رئیس جمهور رونمایی شد.

وی با اعلام این مطلب افزود: جلد دوم و سوم روزشمار وقایع تروریستی کشور در سال 95 به چاپ می‌رسد؛ جلد دوم در نیمه نخست سال و جلد سوم در نیمه دوم سال به چاپ می‌رسد.

گرد‌آورنده کتاب روزشمار وقایع تروریستی ایران سال های 1357 و 1358 معاونت پژوهش بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)، با ویراست داری و صفحه آرایی سید حمید حیدری ثانی، در 426 صفحه مصور، با شمارگان 3000 نسخه، با قیمت 25000 تومان در تابستان 1394 روانه بازار شده است. این اثر با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به چاپ رسیده است.

تروریسم به هر‌گونه فعالیت با سازماندهی مخفیانه اطلاق می‌شود که مشتمل بر به کارگیری خشونت در اشکال گوناگون مثل صدمه فیزیکی یا تهدید حیات انسان‌ها است. هدف تروریسم ایجاد ترس برای اهداف خاص است. اعمال تروریستی عموماً شامل کشتن بی‌گناهان یا مأموران قانونی دولت، ایجاد تنفر و وحشت و برهم زدن صلح و آرامش و تخریب اموال عمومی می‌شود.

حملات تروریستی در قرون گذشته به خصوص در قرن بیستم و بیست و یکم منجر به تلفات و خسارات فراوانی در جهان شده است و کمتر کشوری را در جهان می‌توان یافت که از این حملات در امان مانده باشد. کشور ما نیز از این گونه حملات مصون نبوده است و در 35 سال اخیر، خسارات و تلفات سنگینی را از قبل این گونه حملات متحمل شده است. با این حال، گزارش مستندی از این حملات منتشر نشده است. ایران از قربانیان تروریسم است و «روز شمار حوادث تروریستی» پس از « دائره المعارف شهدای ترور»، گامی در جهت مستند‌سازی این واقعیت است که به دلائل مختلف در سطح جهان مغفول مانده است.

«روزشمار جامع وقایع تروریستی در ایران» علاوه بر امتیاز نگرش تقویمی و آماری به موضوع، از برخی وجوه دیگر نیز تأمل برانگیز است. این بررسی نشان می دهد که ایران بلافاصله پس از انقلاب اسلامی، با پدیده تروریسم دست به گریبان بوده است.

پژوهش حاضر، وجه در خور تأمل دیگری هم دارد و آن توجه به تجربه حکومت‌ها و انقلاب‌ها در دیگر کشورهای جهان و منطقه است که با حوادثی کمتر از وقایع پیش آمده برای انقلاب ایران، به سقوط کشیده شدند. اما در ایران نظام اسلامی توانست از دریای پرتلاطم توطئه‌ها عبور کند و روز به روز در مسیر خود بالنده‌تر شود. مبارزه نظام جمهوری اسلامی در دو جبهه جنگی داخلی با تروریسم و جنگ  خارجی با تهاجم گسترده عراق با اتکا به توده‌های مردم و یکپارچگی مردم و مسئولان صورت گرفت و شکاف بین مردم و حاکمان که خواست بسیاری از گروه های تروریستی بود محقق نشد. طیفی از ضد انقلاب شامل سلطنت‌طلبان، تجزیه‌طلبان، مخالفان عقیدتی و سیاسی و مزدوران کشورهای بیگانه به ویژه رژیم بعث عراق و دولت‌های استعماری، سربازان لشکر تروریسم بودند. از این دسته می‌توان به گروه‌های چون ارتش آزادی‌بخش (شامل گروه‌های سلطنت‌طلب)، چریک‌های فدایی خلق ترکمن، اتحادیه کمونیست‌های ایران(سربداران)، کومله، حزب دمکرات کردستان، انجمن پادشاهی ایران (تندر)، سازمان خلق عرب خوزستان، سازمان مجاهدین خلق (منافقین)، چریک‌های فدایی خلق، خبات، مفتی‌زاده، عزالدین حسینی، رزگاری، پیکار، سازمان رزم کارگران، گروه صنار مامندی، فرقان و احزاب گوناگونی که یک شبه سر بر می آوردند و بر اساس بر داشت خود از مفهوم انقلاب و بعضاً اسلام، دست به اسلحه می‌بردند اشاره کرد.

در بررسی ماهیت بسیاری از این گروهک‌ها دست پنهان بیگانان بر مردم و مسئولان مملکتی ایران همیشه آشکار است در طول حیات مقدس انقلاب اسلامی بیشتر آن‌ها رو به اضمحلال رفتند و ماهیت خود را از دست دادند اما در دهه اخیر گروه‌هایی دیگر چون جندالله، جیش العدل، انجمن پادشاهی ایران (تندر) و پژواک نیز سر در آوردند که با بهانه‌های قومیتی و با پیوستن با قدرت‌هایی خارجی دست بر اسلحه بردند و جریان تروریسم را استمرار بخشیدند. آمار قربانیان ترور در کشور بیش از 17000 نفر می‌رسد. این رقم در رده های بالای ترورهای صورت گرفته در جهان است. این در حالی است که قربانیان گروه تروریستی جدایی طلبان باسک (اتا) در اسپانیا که از گروه های تروریستی مهم در اروپا و جهان است، در طی بیش از 40 سال فعالیت، کمتر از 800 نفر است.

کتاب حاضر با این انگیزه تدوین شد که خوانندگان نگاهی دقیق و مستند به حوادث تروریستی بعد از انقلاب تا زمان حاضر داشته باشند. این اثر کمک می‌کند تا مفاهیمی چون شهید ترور، تروریسم ضد انقلابی، گروهک‌های ضد انقلابی و وقایع تروریستی در گوشه و کنار کشور شناخته شود.

در تدوین این کتاب سعی شده‌است از تمامی ابزارهایی علمی و پژوهشی استفاده گردد. روش‌های میدانی و کتابخانه‌ای و اسنادی و همچنین روش‌های تاریخ شفاهی. استفاده از آرشیو اسناد و تصاویر مؤسسات مرتبط یکی از ویژگی‌های خاص این مجموعه است. در این کتاب، حوادث به شیوه روز شمار نقل می شود. در پایان، ارجاعات و اسناد هر رویداد برای استفاده بیشتر محققان و خوانندگان ذکر شده است. داشتن فهرست اعلام و همچنین مجموعه اسناد و تصاویر، این کتاب را برای محققان مفیدتر و سودمند تر کرده است.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
رونمایی از جلد اول کتاب روزشمار وقایع تروریستی