فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



حضور رایگان نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب برای ۵ سال/ تکلیف مکان برگزاری نمایشگاه قرآن مشخص نیست/ اختیار تام به علی رهبری برای اداره ارکستر سمفونیک


به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، بیست و پنجمین نشست خبری حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دوشنبه 23 فروردین در محل سالن جلسات شورای فرهنگ عمومی ساعت 10.30 برگزار شد.

* وزیر ارشاد سال ٩٥ را در حوزه فرهنگ و هنر ، سال گفتمان سازی و فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی نامید

بر اساس این گزارش، نوش آبادی در ابتدا به نامگذاری سال ٩٥ از سوی رهبر انقلاب اشاره و به سیاستهای ارشاد تاکید کردو گفت: ساخت و اجرای سمفونی مشترک با کشورهای خارجی با هدف عرضه و اجرا در کشورهای مختلف از جمله برنامه هاست. طراحی و استقرار سامانه و نظام اطلاع رسانی به صورت دقیق در خصوص توزیع منابع و برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت و... از برنامه هاست. وزیر ارشاد سال ٩٥ را سال فرهنگ سازی و گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی نام نهاد.

وی افزود: وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در اجرای بندهای ١٩ ، ٢٠ و ٢١ سیاست های کلی ٢٤ گانه اقتصاد مقاومتی ، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و دستور ریاست محترم جمهوری به کلیه وزارتخانه ها و دستگاه های اجرائی ، گفتمان سازی و فرهنگ سازی برای تحقق سیاست های ابلاغی را سرلوحه کار قرار داده و بلافاصله اقدام به تدوین اهداف ، سیاست ها و برنامه های کلی و عملیاتی اقتصاد مقاومتی نموده است.

معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: شفاف سازی اقتصاد و سالم سازی آن و جلوگیری از اقدامات ، فعالیت ها و زمینه های فساد زا در حوزه های پولی ، تجاری و ارزی تقویت فرهنگ جهادی در ایجاد ارزش افزوده،  تولید ثروت، بهره وری ، کارآفرینی ، سرمایه گذاری و اشتغال مولد و اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به اشخاص دارای خدمات برجسته – تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمان سازی آن بویژه در محیط های علمی ، آموزشی و رسانه ای و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و ر ایج ملی ، از جمله سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری است که در حوزه فرهنگ و هنر تعریف و ابلاغ شده است .

وی گفت: شورای اقتصاد در جلسه ١٦/٤/٩٣ در راستای اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ، پیشنهاد مشترک وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ، برنامه های عملیاتی این وزارتخانه را برای تحقق بندهای سه گانه مورد تائید و تصویب قرار دارد.

نوش آبادی افزود: چابک سازی ساختار و تشکیلات دستگاههای بخش فرهنگ ، شفاف سازی در توزیع منابع دولتی ، تدوین ، اصلاح و بازنگری قوانین و مقررات در راستای سالم سازی و رفع موانع اقتصادی در بخش فرهنگ و هنر – تقویت فرهنگ جهادی در تولید ثروت ، بهره وری ، کارآفرینی و سرمایه گذاری با استفاده از ظرفیت های فرهنگی ، هنری و رسانه ای – فراهم کردن زمینه ها و فرهنگ سازی برای اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به اشخاص دارای خدمات برجسته در این زمینه – تبیین مفهوم اقتصاد مقاومتی و ابعاد فرهنگی آن ، گفتمان سازی و ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی با استفاده از ظرفیت ها و ابزارهای فرهنگی ، هنری و رسانه ای ، همکاری با نهادها و مراکز فرهنگی کشور برای بهره گیری حداکثری از ظرفیت های فرهنگی موجود ، از سیاست های مصوب حوزه فرهنگ و هنر در تحقق بندهای ١٩ ، ٢٠ و ٢١ اقتصاد مقاومتی محسوب می شود.

وی گفت: بازنگری و مهندسی فرآیندها و روش ها و ساختارها با هدف شفاف سازی و جلوگیری از زمینه های فساد ، تدوین سازو کارها و روش های صرفه جویی و ساماندهی هزینه ها و افزایش قابلیت نظارت پذیری هزینه های حوزه فرهنگ و هنر – حمایت از مطالعات و پژوهش های کاربردی در راستای تبیین و شناسائی وضع موجود فرهنگ و اخلاق کار ، کارآفرینی و روحیه جهادی در فعالیت ها و ارائه راهکارهای مناسب برای بهبود و ارتقای شاخص های آنها  از دیگر برنامه های وزارت ارشاد در راستای عملیای کردن اقتصاد مقاومتی است.

نوش آبادی، بکارگیری ظر فیت های فرهنگی و هنری کشور برای ترویج فرهنگ جهادی ، حمایت از آثار سینمائی، نمایشی رسانه ای ،فرهنگی و تبلیغی در راستای بستر سازی برای گفتمان سازی و ترویج فرهنگ و روحیه کارآفرینی و سرمایه گذاری و اشتغال مولد حمایت از هنرمندان ، اندیشمندان و نویسندگان برای تبیین و ترویج سیاست ها و ابعاد اقتصاد مقاومتی ، ترویج الگو و سبک زندگی ایرانی – اسلامی ، اصلاح الگوی مصرف و ارتقاء فرهنگ عمومی متناسب با الزامات و اهداف اقتصاد مقاومتی – بهره گیری ظرفیت شبکه های اجتماعی و مجازی و دیجیتال در راستای ترویج اهداف اقتصاد مقاومتی را از دیگر برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ٩٥ برشمرد.

 وی از دیگر این برنامه ها را، بهره گیری از ظرفیت فضاها و رخدادهای فرهنگی ، دیپلماسی عمومی و فرهنگی با هدف کاهش تهدیدات خارجی و فعال سازی و بهره گیری از ظرفیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد و سایر مجامع و کانون ها فرهنگی و موسسات مذهبی برای ترویج و تعمیق مبانی اعتقادی مرتبط با اقتصاد مقاومتی ، همکاری با سایر نهادها و مراکز فرهنگی کشور برای بهره گیری از ظرفیت های فرهنگی موجود در راستای هم افزایی و اجرای برنامه های مشترک و جلوگیری از موازی کاری ، کاستن از فعالیت های موازی در حوزه فعالیت های فرهنگی خارج از کشور و تلاش جهت تجمیع اینگونه فعالیت ها دانست.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: طراحی و استقرار سامانه و نظام اطلاع رسانی دقیق در خصوص توزیع منابع ، برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت و سایر برنامه های آموزشی از جمله برگزاری همایش ها ، سخنرانی ها و جشنواره ها در خصوص تبیین شاخص های اقتصاد مقاومتی – حمایت از تولید فیلم های مناسب و مستند در زمینه ترویج فرهنگ و روحیه کارآفرینی و سرمایه گذاری و اشتغال مولد و مقابله با زمینه های فرهنگی با ناامنی اقتصادی و رانت جوئی و فساد از دیگر برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه اقتصاد مقاومتی است.

وی ادامه داد: حمایت از رسانه های تخصصی مرتبط با اقتصاد مقاومتی و پژوهش های مرتبط با آن ، حمایت از آثار و تولیدات فرهنگی و هنری حرفه ای و فاخر متناسب با سبک زندگی ایرانی – اسلامی – حمایت از کانونهای فرهنگی هنری مساجد و وبلاگ های مسجدی در جهت تولید و نشر محتوا – حمایت از برگزاری جشنواره ها و مسابقات در حوزه فضای مجازی و اقتصاد مقاومتی – برگزاری نمایشگاه های آثار هنرهای تجسمی در داخل و خارج از کشور و ساخت و اجرای سمفونی مشترک با کشورهای خارجی با هدف عرضه و اجرا در کشورهای مختلف جهان را می توان از دیگر برنامه های مصوب وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در رابطه با اجرای اقتصاد مقاومتی برشمرد.

نوش آبادی تاکید کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به رهنمودها و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، سال ٩٥ را در حوزه فرهنگ و هنر ، سال گفتمان سازی و فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی نامیدند و این وزارتخانه  از همه امکانات ، ظرفیت ها و ابزارهای موجود خود در جهت تبیین سیاست های اقتصاد مقاومتی استفاده خواهد کرد و از توانمندی نیروهای ستادی و اجرایی و میدانی خود برای تامین مطالبات رهبری نظام و دستورات ریاست محترم جمهور و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بهره خواهد گرفت.

وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله دستگاه های پیشرو در حوزه اقتصاد مقاومتی است که با اعتقاد راسخ به سیاست های ابلاغی تمام تلاش خود را در جهت تحقق این سیاست ها بکار خواهد گرفت.

* 13 اردیبهشت همایش حقوق مالکیت ادبی و هنری برگزار می‌شود

وی همچنین ادامه داد: ١٣ اردیبهشت همایش حقوق مالکیت ادبی و هنری با رویکرد حمایت از آثار ادبی و هنری در فضای مجازی و الزامات ملی و بین المللی برگزار می شود. هدف از برپایی این همایش: فرهنگسازی است، نقض گسترده حق مولف در فضای مجازی شدت گرفته و این باعث شده رویکرد امسال ما اختصاص به صیانت از آثار ادبی هنری در فضای مجازی برپا شود از مدیران سازمان وایپو دعوت شده تا در همایش حضور یابند. همایش در مرکز همایش‌های کتابخانه ملی ایران روز ١٣ اردیبهشت برپا میشود و شرکت در آن برای عموم آزاد است.

وی عنوان کرد: معطوف ساختن نگاه ها به سمت نیازهای ذینفعان حوزه ادبی و هنری، پیوند نخبگان و دانشگاهیان به حوزه مالکیت ادبی و هنری و ... از دیگر اهداف برگزاری این همایش در سیزدهم اردیبهشت ماه سال جاری است.

* برای پیوستن به کنوانسیون‌های بین المللی رم و برن نیازمند اجماع نظر مسئولان ارشد کشور هستیم

وی گفت: برای پیوستن به کنوانسیونهای بین المللی رم و برن نیازمند اجماع نظر مسئولان ارشد کشور هستیم، ارشاد راسا نمیتواند تصمیم گیری کند. اخیرا شروع به پژوهش در این زمینه مضرات و فواید این حوزه کردیم اما دیدگاههای مختلفی وجود دارد هنوز به جمع بندی نرسیدیم.

* رئیس سازمان حج فردا در راس هیاتی وارد عربستان می‌شود/ سعودی‌ها برای هتاکی به زائر ایرانی نه عذرخواهی کردند و به جانباختگان حادثه منا دیه پرداخت نکردند

نو&#


ویدیو مرتبط :
اولین نمایشگاه تخصصی فرش ماشینی و موکت در نمایشگاه شهر آفتاب