فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



معاون میراث فرهنگی کشور: ارسباران از منظر فرهنگی و طبیعی در دنیا استثنایی است


محمد حسن طالبیان روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از جنگل های ارسباران با تاکید بر ویژگی های منحصر بفرد این جنگل برای ثبت در فهرست جهانی، تقاضا و مشارکت مردم و مسئولان محلی را برای شتاب بخشیدن به پروژه ثبت جهانی در تکمیل و اصلاح ایرادات پرونده جنگل های ارسباران را ضروری دانست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سه پرونده در کل کشور برای معرفی به یونسکو در حال تکمیل است و تنها دو پرونده شانس معرفی به یونسکو را خواهد داشت، افزود: رقابت برای ارائه پرونده به یونسکو از طرف استان های مختلف جدی است.
وی گفت: با توجه به ویژگی های پرونده ارسباران امیدواریم جنگل های ارسباران یکی از این دو پرونده و نماینده ایران در یونسکو باشد.
معاون میراث فرهنگی سازمان، وجود حداقل 10 گونه منحصر به فرد فلور گیاهی جهان در ارسباران را یاد آور شد و تشریح کرد: این منطقه از منظر فرهنگی و طبیعی بسیار استثنایی است.
طالبیان با بیان اینکه ظرف مدت یکسال پس از مطرح شدن پرونده جهانی کویر لوت در یونسکو تعداد گردشگران این منطقه سه برابر شده است، پیش بینی کرد پس از مطرح شدن و ثبت جهانی جنگل های ارسباران این منطقه به مهمترین مقصد جهانی گردشگران تبدیل شود.
محمد حسن طالبیان اظهار امیدواری کرد با مدیریت خوب و یکپارچه زمینه برای حفاظت جامع از تاریخ، فرهنگ و محیط زیست ارسباران برای بهره برداری از ظرفیت های منطقه فراهم شود.
وی با تاکید بر حفظ منابع طبیعی گفت: جنگل های ارسباران در صورت ثبت جهانی به عنوان بخش ارزشمندی از منابع طبیعی دنیا مطرح می شود و تمام دنیا نسبت به حفظ و توسعه آن متعهد می شوند.
وی، مشارکت و تبادل تجربیات بین المللی برای حفظ جنگل ها و محیط زیست را از دیگر جوانب مثبت ثبت جهانی منطقه ارسباران در فهرست آثار جهانی دانست.
طالبیان خاطر نشان کرد : دستگاه های دولتی و مردمی برای تعالی منطقه متفق القول هستند تا شاهد تحولی جهانی برای منطقه ارسباران و آذربایجان شرقی باشیم.
وی توجه دو چندان برای حفظ، مرمت و بهره مندی از ظرفیت آثار تاریخی موجود در منطقه ارسباران را با توجه به پرونده ثبت جهانی یاد آور شد و افزود: برای مناطقی با این حجم از اهمیت اعتبار مستقلی از مجلس برای حفاظت و توسعه کیفی آثار تاریخی در نظر گرفته شده است.
فریدون بابایی فرماندار کلیبر هم در این سفر با اشاره به نگرانی هایی که در بین مردم محلی برای جهانی شدن جنگل های ارسباران وجود دارد،اطمینان داد: ثبت جهانی شدن نه تنها محدودیتی نخواهد داشت بلکه در بلند مدت توسعه گردشگری و رشد اقتصادی و حفاظت از منابع طبیعی منطقه ارسباران را بدنبال خواهد داشت.
جنگل های ارسباران صرف نظر از جاذبه های شکارگاهی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به دلیل وجود گونه های گیاهی و جانوری کمیاب، چشم اندازهای بکر و وسیع و شکنندگی و آسیب پذیری بالای خود در سال های نخست دهه 1350 شمسی ابتدا به عنوان 'منطقه ممنوعه' و سپس 'منطقه حفاظت شده'، معرفی و تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.
این منطقه به لحاظ ویژگی های منحصر به فرد طبیعی در سال 1354 از طرف یونسکو عنوان 'ذخیره گاه زیست کره' را نیز دریافت و از شهرت جهانی برخوردار و به عنوان فسیل زنده معروف شد.
براساس اعلام یونسکو جنگل های ارسباران در زمره 15 منطقه غنی جهان از نظر تنوع ژن های گیاهی و جانوری است.
در این منطقه بیش از یک هزار گونه گیاهی معادل 15 درصد گونه های گیاهی کشور با 46 درصد کاربرد دارویی، 20درصد زینتی، 17 درصد تغذیه ای، 28 درصد علوفه ای، 10 درصد حفاظتی و پنج درصد صنعتی وجود دارد.
تنوع گونه های جانوری ارسباران نیز حدود 320 گونه است که 39 گونه پستاندار، 220 گونه پرنده، 38 گونه خزنده و دوزیست و 22 گونه ماهی را شامل می شود که 'سیاه خروس' گونه منحصر به فرد منطقه در کشور است.
آذربایجان شرقی با سه میلیون و 750 هزار نفر جمعیت و چهار میلیون و 550 هزار کیلومتر مربع وسعت در شمال غرب کشور قرار دارد.
3093/518

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
احیای انجمن های میراث فرهنگی کشور