فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



استاد دانشگاه فرانسه: هنرمندان عصر صفوی، سبک نوینی از نقاشی را خلق کردند


به گزارش ایرنا، 'آیا ساکال' روز چهارشنبه در همایش بین المللی 'هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی با تاکید بر هنرهای رو به فراموشی' که در دانشگاه اصفهان در حال برگزاری است، افزود: این هنرمندان با ایجاد پل ارتباطی بین سُنت و نوآوری موفق به خلق این آثار با الهام از آثار هنرمندان و نقاشان اروپایی شدند.
وی با تاکید بر اینکه در این کار هیچ تقلیدی از آثار هنرمندان اروپایی صورت نگرفته است، اظهار کرد: این هنرمندان با خلق سبک نوین و با درایت و تیزهوشی خود کاری کردند تا الهام گرفتن از نقاشی های غربی در ایران؛ امری عادی جلوه کند و باعث مخالفت عده ای نشود.
این استاد دانشگاه استراسبورگ فرانسه توضیح داد: در عصر صفوی تعداد زیادی از هنرمندان و نقاشان اروپایی به ایران می آمدند اما عده ای از استادان برجسته مینیاتور ایران نسبت به آثار این هنرمندان از خود مقاومت نشان دادند تا از زیبایی شناسی نقاشی های خود دفاع کنند.
ساکال با بیان اینکه این استادان به انتقاد از سبک های غربی مانند'پُرتره' پرداختند، افزود: در این حین تعداد دیگری از استادان نقاشی ایران به الهام گرفتن و بومی سازی آثار غربی ها پرداختند تا جای انتقادی برای آن نباشد.
وی با نمایش آثار برخی از هنرمندان که بیشتر در موزه های اروپا و کانادا نگهداری می شود ، گفت: از جمله این نقاشان می توان به 'محمد زمان خان' اشاره کرد که با الهام از نقاشی های غربی و تلفیق آن با هنر ایرانی دست به خلق چنین آثار ارزشمندی زدند.
وی خاطرنشان کرد: علاقه پادشاهان عصر صفوی به نقاشی نیز زمینه بسیار خوبی برای حضور هنرمندان اروپایی بویژه آلمانی و فرانسوی در ایران و اصفهان در قرون 17 تا 18 میلادی فراهم کرد.
یک استاد دیگر دانشگاه استراسبورگ فرانسه نیز در این همایش با اشاره به برخی از هنرمندان فرانسوی گفت: آنها در آثار معماری خود از سبک باغ های ایرانی الگوی بسیاری گرفتند.
'الکساندر کاستکا' افزود: هم افزایی سبک های معماری فرانسه و آلمان در دهه های گذشته بدلیل مسائل سیاسی مشکل بود اما هنرمندان فرانسوی با الهام از معماری ایرانی موفق به انجام این کار و خلق آثار معماری ارزشمندی در اروپا و کشور ایران شدند.
دانشگاه استراسبورگ (Strasbourg) در شهر استراسبورگ ایالت آلزاس کشور فرانسه، بزرگترین دانشگاه این کشور با 43 هزار دانشجو و بیش از چهار هزار پژوهشگر است.
نخستین همایش بین المللی 'هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی با تاکید بر هنرهای رو به فراموشی' در دانشگاه اصفهان آغاز به کار کرد.
این رویداد فرهنگی با همکاری کمیته فرهنگ و تمدن ایران و اسلام شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه اصفهان و دانشگاه هنر اصفهان با هدف حفظ و اعتلای صناعات از طریق ارزش های دینی و هویت ملی، دانش مهارتی، کارآفرینی و اقتصاد هنر به مدت دو روز در حال برگزاری است.
در این همایش بین المللی استادانی از دانشگاه های آلمان و فرانسه حضور دارند.
ت/6027/3011

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
رقابت هنرمندان خلاق در فلوریدا با خلق مجسمه های شنی