فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



استان قم موزه تخصصی باستان شناسی ندارد


به گزارش ایرنا، عمار كاوسی عصر سه شنبه در نخستین جلسه انجمن میراث فرهنگی قم در سالن جلسات استانداری قم افزود: قم دارای اماكن تاریخی از جمله تپه های تاریخی بسیاری است كه قابلیت تبدیل شدن به سایت موزه را داراست ضمن اینكه 14 هزار اشیای تاریخی نیز دارد.
وی افزود: فضایی برای نگهداری اشیای تاریخی در این استان نداریم این در حالی است كه از فضاهای اماكن تاریخی كه استانداردهای لازم را ندارند برای نگهداری حدود 14 هزار اشیای تاریخی استفاده می كنیم.
وی با اشاره به اینكه در استان قم بیش از 340 اثر ثبتی وجود دارد گفت: 800 اثر تاریخی شناسایی شده است كه از این تعداد 340 مورد به ثبت آثار ملی رسیده است.
كاوسی افزود: بررسی و شناسایی بافت تاریخی كل استان در سال 87 انجام ، 90 درصد آثار و اماكن تاریخی شناسایی شد ولی در روند ثبت آثار به علت كمبود امكانات و افراد متخصص در این حوزه با مشكلاتی روبه رو شده ایم.
وی بر احیای انجمن میراث فرهنگی تاكید كرد و گفت: یكی از وظایف این انجمن معرفی آثار تاریخی و فرهنگی قم است.
وی افزود: تشویق و ترغیب مردم به رعایت احترام میراث فرهنگی و حفظ و صیانت از آن؛ مشورت و پیدا كردن راه‌های عملی برای جلوگیری از هرگونه اقدام غیرقانونی در زمینه حفاریهای غیرمجاز، تخریب آثار تاریخی، خرید و فروش اموال فرهنگی و پیشنهاد آن به سازمان، بررسی طرق جلب مساعدتهای مادی و معنوی مردم و پیشنهاد آن به سازمان از جمله وظایف این انجمن است.
كاوسی افزود: بسیاری از آثار تاریخی از جمله تپه های تاریخی نشانگر تمدن هشت هزار ساله در این استان می باشد كه در این راستا یك جلد از فصل كاوش های تپه قلی درویش به چاپ رسیده است.
وی با بیان اینكه میراث فرهنگی خانه های تاریخی را با مشاركت مالكان آنها مرمت می كند گفت: یكی از سیاست های سازمان میراث فرهنگی تشویق مردم به زندگی در خانه های تاریخی است از این رو بسته های حمایت را در این زمینه تهیه كرده است تا به صورتی مشاركتی خانه های تاریخی را مرمت كنیم.
معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم افزود: در استان قم بسیاری از خانه های تاریخی دارای ورثه و مالكان متعدد هستند از این رو تا زمانی كه مالكان مراجعه نكنند میراث فرهنگی نمی تواند مرمت خانه های تاریخی را شروع كند.
وی ادامه داد: همچنین مساحت خانه های تاریخی در این استان زیاد است لذا از نظر قیمت كارشناسی به علت گرانی قابل خرید و فروش نیست.
وی با بیان اینكه بافت تاریخی باید مورد حفاظت قرار بگیرد گفت: به شهرداری اعلام كردیم قبل از صدور پروانه بهره برداری و تخریب در بافت های تاریخی باید از میراث فرهنگی استعلام گرفته شود این درحالی است كه در برخی موارد شهرداری اقدام به تخریب كرده است طی چند روز گذشته خانه عربشاهی از آثار ثبت ملی در كهك تخریب شد و میراث فرهنگی هم شكایت كرده است تا به آن رسیدگی شود.
كاوسی با اشاره به اهم فعالیت های معاونت های میراث فرهنگی گفت: شناسایی، مستندسازی، ثبت و تعیین حریم آثار فرهنگی – تاریخی منقول و غیرمنقول، حفاظت، مرمت، احیاء و ساماندهی آثار فرهنگی – تاریخی و پژوهش و كاوش از فعالیتهای این معاونت می باشد.
/8138/6133/

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
موزه باستان شناسی زنجان