فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



كتابخوان‌ها همه را غافلگیر كردند/تراكنش های مالی نمایشگاه نسبت به سال قبل 10 درصد افزایش یافت


علی جنتی در حاشیه بازدید از بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی كتاب تهران با اشاره به تلاش‌‌های شهرداری تهران گفت: مجموعه شهرداری در طول چهارماه گذشته با تمام نیرو و امكانات با دوستان ما همكاری و عمده آنچه ما نیاز داشتیم را تأمین كردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره وضعیت تفاهمنامه این وزارتخانه با شهرداری تهران درباره شهر آفتاب نیز گفت: این تفاهمنامه بزودی در حاشیه نمایشگاه امضا خواهد شد و زمان برپایی نمایشگاه در آن قید می‌شود.
جنتی همچنین درباره بازدید و استقبال خوب مردم از نمایشگاه نیز گفت: پیش‌بینی می‌كردیم كه استقبال مردم خوب باشد البته بعضی ناشران و اتحادیه ناشران و كتابفروشان نگرانی‌هایی داشتند كه ممكن است به علت دوری و ناشناس بودن محل برگزاری استقبال از آن بالا نباشد اما ما با اطمینان به آنها گفتیم كه مردم می‌آیند و پیش‌بینی ما هم درست بود.
وی یادآور شد: در سال گذشته 39 درصد بازدید‌كنندگان نمایشگاه كتاب از استان‌‌های مختلف بودند و جابه‌جایی نمایشگاه كتاب به شهر آفتاب برای مسافرانی كه از شمال و شرق و غرب كشور به اینجا می‌آیند رفت و آمد را تسهیل می‌كند. همچنین 60 درصد بازدید كنندگانی كه از تهران می‌آمدند نیز می‌توانند با اتوبوس، مترو و ماشین شخصی به شهر آفتاب بیایند.
نگرانی‌ها از بهمن ماه جدی‌تر شد. از همان زمان كه خبر اسباب‌كشی به خانه نو رسمی‌تر شد. می‌گفتند خانه نو گرچه بزرگ است و جا دار اما ناله‌های دوری راه كم از دردسرهای خانه به دوشی ندارد.
از همان زمان اگر چه كارگران بشدت مشغول كار شدند بلكه خانه‌نشین آفتاب شدن مقبول اهالی فرهنگ و كتاب شود اما اردیبهشت ماه هم كه از راه رسید چشم‌های نگران به شهرآفتاب و مسیرهایش، شلوغی خیابان‌های منتهی به مصلی را خیال‌پردازی می‌دانست و رویایی دور از واقعیت.
با این وجود نیمه بهار و اردیبهشت ماه چشم روشنی‌های امیدواركننده برای اهالی این خانه داشت. حالا با گذشت كمتر از یك نیمه از برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه كتاب، با وجود تمام افت وخیزها میهمانان نشانی خانه نو را یاد گرفته‌اند و میزبان كلافه از اخبار نگران كننده و پیش‌بینی‌های مأیوس كننده تا به اینجا مدعی است كه می‌خواهد با آغوش باز پذیرای ضیافت بهار كتاب باشد. این را آمار و شیرین‌ترین شلوغی‌های پایتخت می‌گویند.
طبق تعداد تراكنش‌های ثبت شده برای خرید كتاب در دومین روز نمایشگاه كتاب تهران، حدود 150 هزار رقم ثبت شده است. آمار اولیه‌ای كه با وجود مشكلات قطع برق و عدم فعالیت كارتخوان‌های الكترونیكی نشان از افزایش ده درصدی تراكنش‌های مالی نسبت به سال قبل و استقبال بازدید كنندگان از نمایشگاه داشت و ساعت بازدید از شهر آفتاب را تا ساعت 21 تمدید كرد. آماری كه همچنین برگزاركنندگان نمایشگاه را به تكاپو انداخت تا بلكه مشكلات فنی موجود را هر چه زودتر برطرف كنند.

*افزایش دستگاه های كارتخوان
مدیركمیته اجرایی و رفاهی بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی كتاب تهران كه از توزیع دو هزار و پانصد، دستگاه كارت‌خوان در نخستین روز از نمایشگاه كتاب به بخش داخلی و خارجی خبر داده بود گفت كه در تلاش است این تعداد طی روزهای آینده به چهار هزار دستگاه افزایش پیدا كند.
صحبت‌های حسین صفری همچنین از ایجاد بخش امانات در نمایشگاه خبر داشت. به گفته او یك هزار و صد بسته امانی از بازدیدكنندگان تحویل گرفته شده است و این مسأله نشان از استقبال خوب است.
«در نمایشگاه كتاب به روی هر كتابی باز نیست» این جمله كه بخشی از صحبت‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحییه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی كتاب تهران بود تأییدی بر این خبر بود كه به قول علی جنتی نظارت‌ها چندلایه است و قرار است كتاب‌ها به لحاظ شكلی و محتوایی مورد ارزیابی قرار بگیرند.
بر این اساس طبق گفته دبیر نظارت محتوایی بخش بین‌الملل بیست و نهمین نمایشگاه كتاب تهران تاكنون برخی از كتاب‌ها كه به لحاظ محتوایی با معیارهای نمایشگاه همخوانی نداشته‌اند از بین كتاب‌های قابل عرضه در نمایشگاه جمع‌آوری شده‌اند. آن طور كه علی فریدونی در گفت‌وگو با ایلنا اعلام كرده است این كتاب‌ها در بخش عربی مروج افراطی‌گری و تفرقه قومی و مذهبی و در بخش لاتین دارای تصاویرنامناسب بوده‌اند.

*82 ویزا برای ناشران بین المللی
اما خبرامیدواركننده مربوط به بخش بین‌الملل جشنواره مربوط به صدور82 ویزا برای ناشران بین‌المللی است. علی فریدونی مدیر كل اداره مجامع، تشكل و فعالیت‌های فرهنگی از صدور 82 ویزای ناشران بین‌الملل بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی كتاب تهران با اعلام این خبر گفته است كه این تعداد صدور ویزا از میان 88 مورد درخواستی بوده و امكان درخواست ویزا از سوی ناشران دیگر كشور‌ها همچنان وجود دارد.

*برگزاری روز ایتالیا
از جمله برنامه‌های جنبی این بخش در روز جمعه برگزاری روز ایتالیا در سرای ملل بود كه با حضور معاون وزیر فرهنگی ایتالیا، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و چهره‌های فرهنگی ایران و ایتالیا برگزار شد؛ برنامه‌هایی كه به گفته سفیر ایتالیا در ایران عزم آنها را برای حضور فعال در نمایشگاه بین‌المللی كتاب سال آینده به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه جزم كرده است.
مایورو كنجاتوری سفیر ایتالیا با اشاره به دیدار معاون میراث فرهنگی ایتالیا با سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هماهنگی‌ها برای برگزاری برنامه‌های ویژه این كشور در نمایشگاه سال آینده خبر داده است.

*استقبال از غرفه ویژه روسیه
اما غرفه ملی كشور روسیه كه امسال به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه كتاب تهران حضور دارد نیز در اولین روز نمایشگاه آغاز به كار كرد. در این غرفه كه به مساحت 270 متر مربع در سالن ملل قرار دارد بیش از 60 برنامه متنوع در قالب میزگرد و نشست برگزار خواهد شد.
سرگئی كائیكین، رئیس نمایشگاه و بازار جهانی كتاب مسكو در آیین بازگشایی این غرفه با اشاره به حضور پررنگ ناشران ایرانی در نمایشگاه سال گذشته مسكو، حضور امسال روسیه را قدم بعدی همكاری‌های این كشور با ایران اعلام كرد كه می‌تواند به گسترش فعالیت‌های فرهنگی و هنری منجر شود.
رونمایی از ترجمه كتاب «تاریخ كامل روسیه» یكی از برنامه‌های ویژه روز چهارشنبه 15 اردیبهشت در همین راستا بود. این اثر تاریخ كشور روسیه را از تأسیس آن و تشكیل نخستین دولت سیاسی در قرن نهم تا زمان معاصر با قلمی رسا به نگارش درآورده است و اولین كتاب كامل از تاریخ روسیه است كه از زبان روسی مستقیماً به زبان فارسی برگردانده شده است.

*برنامه های سرای اهل قلم
برگزاری 220 نشست تخصصی در سرای اهل قلم نیز از جمله برنامه‌های منتخب كمیته فعالیت‌های فرهنگی در 10 روزه برگزاری نمایشگاه كتاب است.
سرای اهل قلم هر روز چهار نشست تخصصی از ساعت 10 و 30 تا 18 برگزار می‌‌كند. نشست «ضرورت ترویج زبان فارسی؛ چالش‌ها و راهكارها» از جمله برنامه‌های سرای اهل قلم طی روزهای گذشته یك خبر خوش برای دوستداران ادبیات فارسی هم داشت: «تدوین پیش‌نویس سند گسترش زبان فارسی در جهان.» در این نشست محمدرضا رضوی عضو هیأت علمی گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اعلام این خبر گفت: سند گسترش زبان فارسی از سوی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در دستور كار گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی قرار گرفت.

*سلفی در شهر آفتاب
گرفتن عكس سلفی در «شهر آفتاب» هم بازارش داغ است. صحنه‌ای كه بیشتر در نماها و چشم اندازهای مشرف به سازه‌ها و ساختمان‌های شیشه‌ای نوساز شهرآفتاب مكرر دیده می‌شود ایده‌ای شده است برای جلب مشاركت عموم مردم در این دوره از نمایشگاه كتاب و برگزاری مسابقه سراسری عكس سلفی «من و كتاب؛ یهویی.»
مؤسسه «كتاب هفت» كه با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهی مجموعه جشنواره‌های شمسه این مسابقه را برپا كرده است روزانه به 29 نفر از شركت كنندگان به انتخاب داوران هدایایی را اهدا خواهد كرد.
شبنم مقدمی، بابك برزویه و محمد نوروزی نیز داوران این مسابقه هستند.
علاوه بر بازدید پررنگ و پرجمعیت مردم از بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی كتاب، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی فقیه، اندیشمند و مدرس حوزه علمیه قم، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری و غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی از جمله چهره‌های سرشناسی بودند كه در روزهای آغازین نمایشگاه به شهر آفتاب آمدند.
ازجمله انتقادات و كاستی های چشمگیر روزهای آغازین نمایشگاه می توان به معضل قطعی برق و نبود اطلاع رسانی مرسوم دوره های گذشته اشاره كرد كه پیدا كردن محل ناشران را با دشوا&am


ویدیو مرتبط :
حفاری معدنی سال گذشته 150 درصد افزایش یافت