فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



طالبی: جشنواره به تعریف دوباره و تغییرات نیاز داشت/ دفتر موسیقی سعی کرده از نگاه سلیقه‌ای ممانعت کند


به گزارش خبرگزاری فارس، محمدحسین ایمانی خوشخو؛ رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اجتناب از پراکندگی مراکز در تصمیم گیری در زمینه موسیقی گفت: ضرورت دارد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر موسیقی به عنوان نهاد اصلی و رسمی برای موسیقی برنامه ریزی و سیاستگذاری کند.

ایمانی خوشخو با اشاره به جشنواره بین المللی موسیقی فجر گفت: امیدواریم که جشنواره بین المللی موسیقی فجر به عنوان نقطه عطف موسیقی کشور در جایگاه واقعی خود قرار گیرد و پیش بینی می شود امسال با حضور اهالی موسیقی در مدیریت، سیاستگذاری و اجرا، جشنواره موفقی را در این دوره شاهد باشیم.

رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: طرح مبانی نظری هنری در کنار اجراهای موسیقی می تواند تا اندازه ای بعضی ذهنیت ها را با هنر موسیقی و تاثیرگذاری آن همراه کند و از این مسیر توسعه موسیقی پایدارتر خواهد بود. موسیقی های انقلابی و تاریخی نیز مخاطبان و علاقه مندانی دارد که لازم است جشنواره به این حوزه نیز بپردازد.

ایمانی خوشخو در ادامه گفت: با توجه به فراگیری و تاثیرگذاری موسیقی امیدواریم موسیقی به جایگاه مهم و واقعی خود در جامعه برسد و در این مسیر سند موسیقی کشور نیز می تواند نقش مؤثری ایفا کند.

فرزاد طالبی؛ سرپرست دفتر موسیقی در این جلسه با بیان گزارشی از وضعیت موسیقی کشور گفت: در ماه های اخیر سعی شد که فضای مناسب، امن و آرامی برای موسیقی فراهم شود و با تدوین آیین نامه ها، درخواست مجوزهای شعر و موسیقی با ضابطه و بر اساس آیین نامه و با نظر شوراها بررسی شود و از نگاه سلیقه ای ممانعت شود.

طالبی همچنین افزود: در حالی که فضای مجازی و تکنولوژی ها و شبکه های ماهواره ای امروزه در انتشار و پخش موسیقی نقش موثری دارند، صدا و سیما می تواند با پخش کلیپ های موسیقی با نظر استادان و هنرمندان شاخص موسیقی به جریان موسیقی کشور کمک کند.

سرپرست دفتر موسیقی در ادامه درباره جشنواره بین المللی موسیقی فجر گفت: بعد از سال ها برگزاری جشنواره بین المللی موسیقی فجر این رویداد به یک تعریف دوباره و تغییرات نیاز داشت و تصمیم بر این شد با ارزیابی تولیدات موسیقی در سال و جایزه تولیدات برگزیده تحولی در این جشنواره ایجاد شود و در بخش بین الملل نیز در سی و یکمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر ایران فرهنگی در نظر گرفته شده است.

حمیدرضا نوربخش؛ مدیر سی و یکمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر نیز در این جلسه گفت: سال ها این دغدغه را داشتم که جشنواره موسیقی فجر با همه ظرفیتی که دارد چرا به جایگاه واقعی دست نیافته و و نتوانسته ویترین تمام عیار موسیقی ایران باشد. بنابراین با استفاده از تجربه دوره های گذشته و رویدادها و جشنواره های هنری دیگر تصمیم گرفته شد که فعالیت های موسیقی سال رصد شود و جشنواره برآیند موسیقی سال باشد.

نوربخش افزود: در حال حاضر فعالیت های موسیقی سال رصد نمی شود اما رصد و ارزیابی فعالیت ها، تولیدات و کنسرت های موسیقی سال در جشنواره موسیقی فجر موجب ارتقای فعالیت های موسیقی خواهد شد. چون اهالی و فعالان موسیقی به این نتیجه می رسند که فعالیت ها رصد می شود و البته در این زمینه مشوق هایی هم برای کیفیت آثار وجود دارد.

مدیر سی و یکمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر گفت: امسال فقط تولیدات موسیقی از مهر سال 1392 تا مهر 1394 رصد و ارزیابی می شود اما از سال آینده هم تولیدات و هم کنسرت های موسیقی سال بررسی می شوند.

نوربخش ادامه داد: در بخش اجراهای جشنواره موسیقی فجر نیز تلاش شد تا کیفیت و نگاه حرفه ای لحاظ شود بنابراین بخش هایی از جشنواره که با این نگاه تطابق نداشت حذف شد و گروههای موسیقی ایرانی، کلاسیک، نواحی، موسیقی بانوان و پاپ با نگاه کیفی انتخاب شدند و همچنین موسیقی انقلاب نیز در جشنواره امسال حضور دارد. در بخش بین الملل نیز با نگاه ایران فرهنگی نوازندگان و هنرمندانی از کشورهای هند، پاکستان، آسیای میانه و .. و هنرمندانی از اروپا که موسیقی آنها ریشه شرقی دارد در جشنواره حضور دارند که این هنرمندان خارجی یا برنده جایزه گرمی هستند یا کاندیدای این جایزه معتبر موسیقی بوده اند.

مدیر سی و یکمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر افزود: در دوره های قبلی جشنواره بخش رقابتی در جشنواره وجود داشت که بیشتر جوانان شرکت می کردند و با وجود اینکه در بین آنها گروههای بسیار مستعد و خوبی هم وجود داشتند اما مشخص نیست آن گروهها و جوانان الان کجا هستند و در واقع این بخش جشنواره خروجی نداشت.

نوربخش ادامه داد: ما نگاه حذفی نداریم و با توجه به اینکه در حال حاضر جشنواره موسیقی جوان با شورای سیاستگذاری و داوری جدی به جایگاه خوبی رسیده است، فرصت برای حضور و رقابت جوانان فراهم است و لازم است که در ادامه مسیر پس از جشنواره نیز برای جوانان کار و برنامه ریزی شود.

نوربخش همچنین از حضور موثر حسن ریاحی در برنامه ریزی سی و یکمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر تشکر کرد.

انتهای پیام/

http://fna.ir/CSHVFW


ویدیو مرتبط :
لابی گری و نگاه سلیقه ای در جشنواره ها