فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



زندگی نوابغ كهن كشور الگویی برای داستان سرایی كودكان است


ابوالقاسم فیض آبادی روز یكشنبه در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی كتاب در شهرآفتاب به خبرنگار ایرنا به كتاب های عرضه شده از خود در این نمایشگاه اشاره كرد و گفت: آثار و نوشته های من در هر دو بخش كودكان و بزرگسالان موجود است ولی آنچه مرا بیشتر به طرف خود سوق می دهد ارائه داستان برای كودكان است.
این نویسنده حوزه كودك و نوجوانان به آثار ارائه شده در بخش كودكان كه مورد استقبال آموزش و پرورش نیز قرار گرفته، اشاره كرد و گفت: با وجود مدت زمان طولانی فعالیت در حوزه كتاب نویسی برای كودكان، خلایی مرا رنج می داد كه چرا كودكان با اندیشمندان و بزرگان كشور ارتباط ضعیفی برقرار كرده اند.
وی در این ارتباط گفت: به همین منظور در فكر خلق داستان های خیالی از دانشمندان و بزرگان كشور برآمدم تا به نوعی خاص به دیدار این نوابغ رفته و در سفری مشترك با خیال پردازی، گوشه ای از زندگی آنان را برای كودكان با دیدی جدید بازنویسی كنم.
فیض آبادی با تاكید بر اینكه این نوع نگارش داستان ها برای كودكان جذاب و خواندنی است، گفت: در مورد زندگینامه بزرگان و نوابغ كشور اطلاعات محدودی وجود دارد بطوریكه فقط زمان تولد و مرگ و خلق برخی از آثار آنان در دسترس است.
وی گفت: با این نقصان و كمبود از شش سال پیش بر این امر مترصد شدم تا با مجموعه ای از نوشته هایی خیالی از اساطیر و دانشمندان كشور برای كودك و نوجوان داستان و قصه هایی را به رشته تحریر در آورم.
فیض آبادی افزود: به همین دلیل دو قهرمان كودك خواهر و برادر به نام های داری و ناری خلق كردم تا با سفرهای رویایی و شگفت انگیز به استقبال اندیشمندان و نوابغ كشور می روند.
وی با اشاره به اینكه بستر مكانی این داستان ها به دلیل ساده زیستی روستا در نظر گرفته شده است، گفت: این دو قهرمان داستان مهمان خانه مادربزرگ خود در یك روستا می شوند كه در یكی از روزها از سر كنجكاوی در مكاشفه ای در زیرزمین خانه، صندوقچه قدیمی پیدا می كنند كه در درون آن كتاب سحرآمیزی بود كه می توانستند به صورت ماشین زمان آنان را به دوران زندگی اندیشمندان ایرانی انتقال دهد.
فیض آبادی افزود: نخستین شخصیت داستانی برای این قصه پردازی خیالی دانشمند نابغه ابوعلی سینا معروف به ابن سینا در نظر گرفته شد.
وی با تاكید براینكه كودكان جسارت ارائه پرسش از بزرگترها را باید داشته باشند، گفت: در این مجموعه داستانی 20جلدی سعی شده تا گفت و گو بین كودكان و بزرگترها به راحتی انجام شود تا مقدمه ای برای در هم شكسته شدن تابو یا پوسته ترس كودكان از پرسش كردن از بزرگتر باشد.
فیض آبادی با اشاره به استقبال قابل توجه مردم كه منجر به چاپ چهارم این سری از مجموعه داستان ها شده است گفت: علاوه بر این 20 جلد كتاب داستانی، یك جلد با این محتوا كه خود كودكان چگونه می توانند داستان بنویسیم تهیه شده است.
وی با اشاره به اینكه عنوان روی جلد نیز خالی گذاشته شده تا به اختیار كودكان نوشته شود، افزود: در این جلد با شرحی مختصر در ابتدای كتاب راهكارهای به كودكان ارائه شده است تا با تقویت قوه تخیل خویش یك سفر رویایی به روزگار اندیشمندان كهن كشور داشته باشد و از برخورد با زندگی این افراد داستان سرایی كنند.
مدیر مسئول انتشارات نشر نخستین با اشاره به اینكه جلد بیست و یكم این مجموعه الگوی نویسندگی برای كودكان است، تصریح كرد: كودكان با تكمیل نویسندگی این جلد می توانند آن را به این انتشارات ارسال تا پس از بررسی های لازم به نام همان كودك چاپ و انتشار داده شود.
این نویسنده داستان سرا در مورد نمایشگاه كتاب نیز گفت: از 29 سال پیش تاكنون نمایشگاه بین المللی كتاب در چند نقطه شهری از جمله نمایشگاه دایمی بین المللی و مصلای تهران برگزار شده است.
وی با اشاره به اینكه از چند سال پیش تشكیل جایگاه ویژه ای برای نمایشگاه كتاب مطرح بوده، گفت: این امید در طول چندسال گذشته برای اهالی نشر كتاب شكل گرفته كه با ایجاد نمایشگاه مختص كتاب غرفه های اجاره ای در این حوزه برچیده شود، تا اینكه امسال چشم انتظاری به پایان رسید و این امر در شهر آفتاب محقق شد.
این نویسنده حوزه كودكان و نوجوانان افزود: با وجود شرایط و موقعیت جغرافیایی نمایشگاه در شهر آفتاب پیش بینی می شد كه استقبال زیادی از مردم صورت نگیرد ولی حضور چشم گیر مردم در این نمایشگاه همه دست اندركاران این حوزه را متعجب كرد.
وی افزود: این حضور پرشور مردم نشان داد كه كتاب در زندگی ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد و این نمایشگاه تبلوری از كتاب دوستی و كتابخوانی در نزد این خیل عظیم دوستار كتاب است.
وی در مورد انتشارات نشر نخستین گفت: این انتشارات نیز با حضور در طول دوره های مختلف از بدو شكل گیری نمایشگاه كتاب تاكنون سعی كرده هر سال كتاب های جدیدی را عرضه كند.
بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران با حضور 1700 ناشر داخلی و 130 ناشر خارجی در 170 غرفه برگزار می شود.
این نمایشگاه با شعار «فردا برای خواندن دیر است...» از 15 تا 25 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب برگزار می شود.
مجموعه شهر آفتاب در اتوبان خلیج فارس (عوارضی اتوبان تهران - قم)، روبه روی حرم مطهر امام خمینی (ره) قرار دارد.
فراهنگ/1699 ** 1569

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
یازده كشور كهن