فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



رئيس انجمن‌‌ راهنمايان‌ گردشگري تهران: اماکن گردشگري جاي نوشتن شعار‌هاي سياسي نيست


رئيس انجمن‌‌ راهنمايان‌ گردشگري تهران: اماکن گردشگري جاي نوشتن شعار‌هاي سياسي نيست

ايلنا/ رئيس انجمن صنفي راهنمايان گردشگري استان تهران و مدرس گردشگري با اشاره به اهميت توجه به امنيت گردشگران و پيشگيري از وقوع نا‌امني براي گردشگران ورودي به کشور گفت: اماکن گردشگري جايي براي نوشتن شعارهاي سياسي نيست، زيرا اين امر امنيت فکري گردشگر را به هم مي‌ريزد.

آرش نورآقايي در ارتباط با وضعيت امنيت گردشگران در ايران گفت: با توجه به اينکه به کشورهاي زيادي سفر کرده‌ام و تجربه‌هاي متفاوتي در اين زمينه دارم، مي‌توانم بگويم که وضعيت امنيت گردشگران در کشور ما بحراني نيست، اما اين امر دليل بر اين نمي‌شود که از وقوع ناامني جلوگيري نکنيم و به دنبال پيشگيري نباشيم.

وي ادامه داد: به نظر مي‌آيد؛ اولين قدم در اين راه آموزش دادن باشد. بايد به شهروندان آموزش داده شود که توريسم چه اهميتي دارد و شهروندان بايد اين مساله را آموزش ببينند که توريست غريبه‌اي نيست که بتوان او را آزار و اذيت کرد. البته اين آزار و اذيت انواع مختلفي دارد، ممکن است؛ بيشتر نا‌امني‌هاي مالي در خبر‌ها به گوش برسد، اما گاهي آزار و اذيت گردشگر مي‌تواند حتي خيره شدن به او و نگاه‌هاي غير معمول باشد که آن هم به نوعي تجاوز به حقوق گردشگر محسوب مي‌شود.

رئيس انجمن صنفي راهنمايان گردشگري استان تهران افزود: بايد شهر‌هايمان به شهرهاي دوستدار گردشگر تبديل شوند و پيشنهاد من اين است که براي اين کار کمپيني در سراسر کشور راه اندازي کنيم و عنوان کنيم که کشوري گردشگر پذير هستيم و در قالب آن به آموزش دادن به مردم بپردازيم.

نور آقايي توضيح داد: از طرف ديگر دولت نيز بايد آمادگي‌هايي را براي ايجاد امنيت براي گردشگر پيدا کند، مثلا نهادهايي که وظيفه تامين امنيت را دارند، نبايد فقط به دنبال اين باشند که آيا گردشگر دچار مشکل ويزا است يا خير، يا اينکه آيا او جاسوس است يا نه، بلکه وقتي اجازه داده‌ايم، او به کشور وارد شود، بايد خاطر گردشگر را نيز از بابت داشتن امنيت جمع کنيم.

وي با بيان اينکه کمپين شهر‌هاي دوستدار گردشگر بايد با همکاري دولت و نهاد‌هاي مدني ايجاد شود، اظهار کرد: بحث امنيت گردشگر تنها به امنيت جاني او باز نمي‌گردد. ما زماني مي‌توانيم؛ امنيت گردشگر تضمين کنيم که او نيز مانند يک شهروند ايراني بتواند در همه جاي شهر قدم بزند و در هر رستوراني که خواست برود، يعني نظافت، زيبايي و امنيت همه نقاط اين امکان را براي او نيز فراهم شود.

اين راهنماي گردشگران تصريح کرد: ما مي‌توانيم؛ جايزه‌اي براي شهر‌هاي مختلف تعيين کنيم تا مشخص شود؛ کدام يک بيشتر دوستدار گردشگر است و از اين طريق يک برند بسازيم، مي‌توانيم با شهردار‌ها و فرمانداران نيز صحبت کنيم تا در اين امر مشارکت کنند، اين سيستم‌هاي تشويقي مي‌تواند بسيار موثر باشد، البته در تلاش هستيم تا شاخصه‌هاي شهر دوستدار گردشگر را نيز به صورت مشخص تدوين کنيم، به طور مثال جرايم پيش آمده مرتبط با گردشگران در هر شهر را در نظر بگيريم، به مسائل حقوق بشري توجه کنيم، ببينم که گردشگر در آن شهر چقدر دسترسي به غذاي مناسب مي‌تواند؛ داشته باشد، مردم چه ميزان احترام او را حفظ مي‌کنند و....

نورآقايي با اشاره به اينکه گردشگري يک مساله صلح‌آميز است و ما بايد در قالب مفاهيم صلح و دوستي آن را پيش ببريم توضيح داد: چرا بايد مکان‌هاي گردشگري را سياسي کنيم، درست است که هر کشور ديپلماسي خود را دارد، ولي اين دليلي بر نوشتن شعار‌هاي سياسي بر روي ديوارهاي يک سايت گردشگري نمي‌شود، گردشگر اينجاست که لذت ببرد نه اينکه با همه اتفاقات و رويکرد‌هاي سياسي ما آشنا شود اينگونه امنيت فکري او را به هم مي‌ريزيم، اين مساله در سطح يک شهر دوستدار گردشگر نيست. بنابراين علاوه بر امنيت مالي و جاني بايد امنيت فکري و عاطفي گردشگر را نيز در نظر بگيريم.

وي با بيان اينکه امنيت غذايي نيز يکي از موارد مهم در تامين امنيت گردشگر است، گفت: هر فردي در کشور خود به يک نوع غذا‌هايي عادت دارد و نسبت به آن مقاوم است، اما اگر شخص ديگري آن را مصرف کند، ممکن است؛ دچار مشکل شود، بنابراين بايد بالا‌ترين استاندارد‌ها را در تهيه غذا‌ها و نوشيدني‌ها براي گردشگر رعايت کنيم تا توريست مريض نشود، علاوه بر آن شهر‌ها نيز بايد زيبايي منظر داشته باشند که بسيار مهم است.

نورآقايي در پايان افزود: شاهديم که سازمان ميراث فرهنگي در چند روز گذشته هزينه ورودي اماکن تاريخي و موزه‌ها را بالا برده است که من کاملا با اين اتفاق مخالفم، بر چه اساس اين افزايش قيمت رخ داده است؟ براي نمونه من گردشگرم را به مسجد جامع اصفهان مي‌برم و او براي بازديد از اين مسجد پول داده است، اما آنجا به غير از داربست چه مي‌بيند؟ ما چيزي را به عنوان ميراث جهاني به او مي‌فروشيم، اما گردشگر حتي نمي‌تواند آنجا عکس بگيرد.


ویدیو مرتبط :
نوشتن شعار محرم پشت ماشین (تاسف آور)