فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



باید و نبایدهای اعتكاف از نگاه یك استاد اخلاق


به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از حوزه عملیه امام مهدی (عج) آیت الله قرهی در جلسه اخلاق در مهدیه القائم المنتظر(عج) با بیان این مطلب افزود: دانشجویان و جوانان می‌دانند كه در این مدّت اصلا نیاز نیست كه تلویزیون ببینند یا وای فای داشته باشند و متّصل به اینترنت شوند. این‌ها معنا ندارد.
وی كه در ادامه مباحث خطورات و مراقبه مطالبی را درباره اسوه های زندگی اخلاقی بیان می كرد، به مناسبت ایام برگزاری اعتكاف در پنج و هزار و 500 مسجد گفت:‌ گاهی برخی افراد معتكف می‌شوند، امّا نمی‌دانند هدف از اعتكاف، انقطاع از خلق و اتّصال به حضرت حقّ است و هنگامی كه كسی منقطع از خلق شد، طبعاً قلبش منقطع از شیطان و نفس دون است و بعد از آن دیگر از خلق، منقطع می‌شود.
وی با بیان این كه معتكف باید از فضای خارج و از خلق دور شود، افزود: معتكف نباید تلفن همراه داشته باشد و اگر بنا باشد دائم با تلفن همراهش صحبت كند كه به درد نمی‌خورد. اگر بنا باشد به واسطه دوست و رفیقش آمده باشد چنین شخصی منقطع از خلق نیست.
قرهی تاكید كرد: البته این مطلب خوب است كه به جایی برود كه اهل حال و معنا باشند و انسان را به حال بیاورند، امّا نه این كه به خاطر دوستانشان بروند. حتّی خواندن كتاب‌های درسی در اعتكاف هم غلط است كه گاهی مع‌الأسف در مساجد دانشگاه‌ها كتاب‌های درسی می‌آورند و معتكف باید از همه این‌ مطالب، حتّی دروس هم منقطع شود.
وی از معتكفان خواست تا در این سه روز با قرآن و دعا محشور باشند و افزود: اگر معتكف می‌خواهد در اعتكاف، كتاب هم بخواند، احوالات شهدای بزرگوار و عرفای عظیم‌الشّأن و مانند آن را بخواند كه انسان را از خلق، منقطع و متّصل به ذوالجلال و الاكرام می ‌كنند.
وی این انقطاع معتكف را مقدمه ای برای تسلط بر خطورات نفسانی دانست و گفت: در چنین حالتی صورت این فرد دیگر حالت شبه عصمت می شود. یعنی چنین شخصی در میان خلق است امّا دائم با خالق خلق و متّصل به حضرت حقّ است.
این استاد اخلاق اضافه كرد: اكثر جوانان ما در این روزها اعتكاف می‌روند و چقدر این اشتیاق خوب است امّا سؤال این است كه چرا بعد از اعتكاف، حال اعتكافی در ما وجود ندارد؟
رئیس حوز علمیه امام رضا (ع) همچنین گفت:‌ ایراد كار این است كه خطورات نفسانی را كنترل نكردیم. یعنی اگر این خطورات كنترل می‌شد، همه مسائل حل می‌شد و اگر درك می‌كردیم كه مشكل همین جاست كه خطورات نفسانی باید درست شود، جدّاً چقدر عالی می‌شد.

** كلید همه‌ خوبی‌ها
آیت الله قرهی در ادامه گفت: حضرت علی (ع) فرمود كه حیاء، كلید همه خوبی هاست. وقتی انسان، بی‌حیا شد؛ چشمش بد می‌شود و به هر طرف دلش خواست می‌چرخد. وقتی بی‌حیا شد، زبانش بد می‌شود و هر طوری دلش خواست، حرف می‌زند یا گوشش هر چه دلش خواست، می‌شنود و دستش هر چه دلش خواست می‌نویسد.
وی افزود: این روایت نشان می‌دهد كه اگر انسان بی‌حیا شود، بدبخت می‌شود و وقتی هم كه خوب بود، همین است. یعنی دستش هم خوب می‌شود و جز خیر، جای دیگری نمی‌رود و زبان و چشمش هم خوب می شود.
این استاد حوزه افزود: چنین شخصی وقتی تنهاست و هیچ كسی با او نیست، با این كه به راحتی در فضای مجازی هم می‌تواند هر چیزی را ببیند و به فرض هیچ فیلتری هم نیست، ولی حیاء باعث می‌شود كه انسان به سمت بدی‌ها نرود.
وی همچنین گفت: طبق روایات، اولین كاری كه شیطان در یك جامعه انجام می دهد، این است كه حیا را برمی‌دارد و لذا در جوامع غربی نگاه كنید، وقتی بی‌حیایی آمده، دیگر برایشان عادی شده است و اگر انسان یك لحظه فریب شیطان را بخورد مرتكب گناهی شود، سریع برمی‌گردد امّا اگر در جامعه‌ای، انسان، بی حیا شد، به راحتی در جمع هم گناه می‌كند.
قرهی اضافه كرد: اگر انسان جلوی پدر و مادر خودش، حتّی پایش را هم دراز كند، بی‌حیایی كرده و آرام آرام حیا از بین می‌رود و لذا پیغمبر اكرم(ص) فرمود «خدا انسان باحیای بردبار و پاك‌دامن را دوست دارد.» یعنی آن كسی كه پاك‌دامنی و عفّت را با عملش نشان می‌دهد.

** شاخه‌های حیاء
آیت الله قرهی با بیان روایتی از حضرت محمد (ص) گفت: اولین شاخه حیاء، نرمش است و انسان‌های با حیا خیلی نرم‌خو هستند و غضب ندارند.
وی از رافت به عنوان دومین شاخه حیاء یاد كرد و گفت:‌ انسان با حیاء نسبت به مردم خیلی مهربان است و پیامبر اكرم(ص)، رئوف‌ترین به مردم بودند و از طرف دیگر باحیاترین هم بودند.
این استاد اخلاق سومین شاخه حیاء را مراقبت در پنهان و آشكار دانست و گفت:‌ انسان با حیاء نسبت به اوامر و نواهی الهی در خفا و آشكار مراقب است و لذا در تنهایی هم با‌حیا است.
وی افزود: سلامت جسمی و روحی نیز از شعبه های حیاءست و كسی كه حیا دارد، روحش نیز سالم است و لذا نسبت به دیگران بدبین نیست، سوء ظنّ ندارد و گرفتار هم نیست.
قرهی اضافه كرد: ‌دوری از بدی‌ها، خوش‌رو بودن، گذشت، پیروزی و خوش‌نامی در میان مردم از دیگر شاخه های حیاء است
فراهنگ**1003**1027

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
11 سال اعتكاف یك مرد انگلیسی