فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



تحصیل 700 دانشجو در مركز علمی كاربردی فرهنگ و هنر قم /آمادگی برای برگزاری برنامه های آموزشی برای خبرنگاران


سید مرتضی اسماعیلی طبا روز سه شنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: با گذشت حدود 13 سال از فعالیت این مركز با استعانت از پروردگار متعال حدود یك هزار و 200 تن از هنرمندان و علاقه مندان كشور و حتی برخی از اتباع كشورهای عراق و افغانستان در این مركز آموزش ها و دانش روز را درباره علوم مربوط به فرهنگ و هنر فراگرفته و فارغ التحصیل شده اند.
وی با بیان اینكه 18 مركز علمی كاربردی زیر نظر دانشگاه جامع علمی كاربردی كشور در استان قم فعالیت می كنند، تاكید كرد كه مركز آموزش عالی علمی كاربردی فرهنگ و هنر قم تنها مركز آموزش عالی تخصصی در زمینه هنر دراین استان است.
وی اظهار كرد: این مركز در سال تحصیلی جاری با پذیرش 240 دانشجو، بیشترین تعداد پذیرش دانشجو را در میان مركزهای علمی كاربردی استان داشت و با پذیرش دانشجویان جدید در مهرماه سال جاری تعداد دانشجویان مركز به بیش از یك هزار تن می رسد.
اسماعیلی طبا، با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی های این مركز گفت: یكی از تفاوت های مركز علمی فوق با سایر مراكز آموزش عالی استان این است كه پذیرش بر اساس مهارت آموزی دانشجویان و فراهم كردن بستر اشتغال برای آنهاست و «اشتغال محوری» از تفاوت های بارز این مركز با سایر مراكز آموزش عالی است و تلاش می كنیم در رشته هایی پذیرش داشته باشیم كه منجر به شغل برای دانشجو شود.
وی با اشاره به رشته های گوناگون هنری این مركز از جمله پویانمایی (انیمیشن) گفت: در حال حاضر شاهد هستیم كه این رشته در استان فعالیت خوبی دارد و تولیدهای مناسبی نیز برای شبكه های مختلف تلویزیونی در این زمینه در قم صورت می گیرد.
وی با بیان اینكه حدود 60 درصد دانشجویان این مركز از خانم ها هستند، خاطرنشان كرد: برخی از رشته ها مانند گرافیك، حتی در منزل برای خانم ها اشتغال ایجاد می كند و آنها می توانند در منزل اقدام به تولید آثار خود نمایند.
اسماعیلی طبا، هدف اصلی در این مركز را اشتغالزایی و كسب یك مهارت به صورت كامل توسط دانشجو دانست و تاكید كرد: تلاش و كوشش ما این است كه فارغ التحصیلان این مركز پس از فراغت از تحصیل در رشته خود به مهارت رسیده باشند و مشغول به كار شوند.
وی با اشاره به درس های كارورزی و كاربینی در رشته های این مركز اظهار كرد: هدف در ارائه درس های مذكور این است تا دانشجو با محیط واقعی كاری كه قرار است در آینده در آن مشغول به كار شود، آشنا گردد.
وی با اشاره به تشكیل شورای كارآفرینی در این مركز آموزشی گفت: در این شورا، هدف این است كه بازارهای كار در استان را به دانشجویان معرفی كنیم و از سوی دیگر بازار كار از ظرفیت و توانمندی های چنین فارغ التحصیلانی در استان آگاهی یابد.
رئیس مركز آموزش عالی علمی كاربردی فرهنگ و هنر قم افزود: در این زمینه با اتحادیه هایی مانند چاپخانه داران و كانون های تبلیغاتی و نیز بسیج رسانه و بسیج هنرمندان استان جلسه های مشتركی برگزار كرده ایم.
اسماعیلی طبا، همچنین از راه اندازی شورای پژوهش در سال جای در این مركز خبر داد و خاطرنشان كرد: با توجه به اهمیت امر پژوهش، تشكیل این شورا را امری لازم و ضروری می دانیم.

*آمادگی برگزاری برنامه های آموزشی برای خبرنگاران
وی با اشاره به نیاز آموزشی خبرنگاران و عكاسان خبری استان قم و علاقه مندی اصحاب رسانه به فراگیری دانش رسانه و تحصیل در رشته های مرتبط با آن گفت: بسیاری از فعالان این عرصه در استان به صورت دانشگاهی در این رشته تحصیل نكرده و بیشتر بر اساس تجربی كار كرده اند از اینرو این مركز آمادگی لازم برای آموزش اصحاب رسانه و اعضای خانه مطبوعات استان را دارد.
وی با بیان اینكه ارتقای مهارت آموزی و افزایش دانش رسانه ای روزنامه نگاران جزو وظیفه های ماست، گفت: به سه روش امكان افزایش این مهارت در این مركز وجود دارد، یكی به روش تحصیل در یكی از رشته های دانشگاهی است كه از طریق سازمان سنجش كشور در رشته های مرتبط با روزنامه نگاری پذیرش داریم و پذیرش بعدی در مهر ماه امسال است.
رئیس مركز آموزش عالی علمی كاربردی فرهنگ و هنر قم افزود: اهالی رسانه از طریق تشكل های صنفی خود مانند خانه مطبوعات می توانند اقدام به معرفی اعضای خود به منظور ثبت نام در رشته های دانشگاهی این مركز دانشگاهی كنند.
وی در این رابطه با بیان اینكه علاوه بر كسانی كه دارای مدرك دیپلم هستند، برخی از اصحاب رسانه كه در سایر رشته های دانشگاهی در مقطع های مختلف تحصیل كرده اند، علاقه مندان هستند كه بار دیگر در رشته مرتبط به تحصیل بپردازند، گفت: تشكل های صنفی مانند خانه مطبوعات می توانند یك ثبت نام اولیه از اعضای خود انجام بدهند تا بدانیم برای راه اندازی یك رشته مرتبط با روزنامه نگاری چه تعداد داوطلب وجود دارد.
وی با تاكید بر امر مطالعه، آموختن و كسب مهارت های مرتبط با شغل هر فرد تصریح كرد: تحصیل در رشته های دانشگاهی به ویژه رشته های مرتبط می تواند موجب افزایش مهارت و دانش افراد و در نتیجه افزایش بازدهی، كارایی و تاثیرگذاری بیشتر رسانه ها شود.
اسماعیلی طبا، با اشاره به ضعف رسانه های استان افزود: هنگامی كه روزنامه نگار به صورت علمی با مسائل مرتبط با حرفه خود آشنا باشد به طور حتم می تواند مطالب پرمحتواتر، جذاب تر و تاثیرگذارتری را تولید و به مخاطبان خود عرضه كند.
وی با اشاره به برگزاری نخستین دوره كاردانی خبرنگاری در سال 90 در این مركز گفت: با توجه به اطلاع رسانی كمی كه در این راستا صورت گرفته بود، این رشته با جذب 27 دانشجو شروع به كار كرد كه با توجه به اینكه برخی علاقه ای به این رشته نداشتند در نهایت 11 تن فارغ التحصیل شدند.
وی تشكیل رشته خبرنگاری را یك نیاز دانست و بر تقویت آن تاكید و اضافه كرد: طور حتم اگر افراد روزنامه نگار و علاقه مند وارد این رشته شوند انگیزه بیشتری برای تحصیل در رشته های مرتبط با روزنامه نگاری دارند.
اسماعیلی طبا، با بیان اینكه ظرفیت و توانمندی تشكیل رشته های گوناگون در رابطه با روزنامه نگاری در این مركز فراهم است، گفت: بهترین استادها و امكانات در این زمینه در استان در این مركز وجود دارد و لازمه راه اندازی و تشكیل این رشته ها استقبال از سوی اصحاب رسانه استان است.
وی با بیان اینكه زمان پذیرش مراكز دانشگاه علمی كاربردی در سطح كشور در دو نوبت در سال در ماه های مهر و بهمن انجام می شود، اعلام كرد: نحوه جذب دانشجو در مراكز علمی كاربردی بدون كنكور است.
وی افزود: داوطلبان و علاقه مندان حدود یك ماه پیش از زمان پذیرش باید در تارنمای (سایت) سازمان سنجش كشور به نشانی اینترنتی www.sanjesh.org ثبت نام كنند و منتظر اعلام اسامی پذیرفته شدگان دانشگاه جامع علمی كاربردی از طریق همین تارنما باشند.
اسماعیلی طبا، با اشاره به اینكه رشته هایی كه در این مركز دایر است، مورد تایید و نظارت دقیق وزارت علوم تحقیقات و فناوری و نیز زیر نظارت دانشگاه جامع علمی كاربردی كشور است، گفت: رشته های كاردانی این مركز شامل امورفرهنگی، پویانمایی (انیمیشن)، تدوین، گرافیك، نقاشی، تصویربرداری و عكاسی است.
وی افزود: رشته های كارشناسی نیز شامل مدیریت امورفرهنگی برنامه ریزی فرهنگی، كارگردانی سینما، كارگردانی پویانمایی، گرافیك پوستر و نشانه، گرافیك تصویرسازی، گرافیك تزیینی محیطی، مدیریت تبلیغات تجاری و مدیریت برنامه ریزی قرآنی و مذهبی می شود.
وی از راه اندازی رشته «بازی های رایانه ای» در مهر ماه سال جاری خبر داد و گفت: همچنین دنبال كسب مجوز برای راه اندازی رشته های هنری در مقطع كارشناسی ارشد به ویژه در رشته «نمایش» هستیم چون متقاضیان بسیاری در این زمینه داریم.
اسماعیلی طبا اظهار كرد: این مركز با امكاناتی نظیر كارگاه های چاپ، نقاشی، طراحی و رایانه با سامانه های به روز برای عملیات پویانمایی و تدوین آماده برگزاری دوره های مرتبط با این امكانات می باشد.
رئیس مركز آموزش عالی علمی كاربردی فرهنگ و هنر قم افزود: از اینرو روش دیگر استفاده علاقه مندان از جمله اصحاب رسانه برگزاری كلاس ها و دوره های تخصصی آموزشی با حضور استادان مجرب این رشته هاست.
وی گفت: در این مركز به فراخور مناسبت ها، ضرورت ها و نیازهایی كه وجود دارد كارگاه های علمی و آموزشی و برنامه های گوناگونی برگزار می شود كه علاقه مندان از بیرون مركز و دانشجویان مركز می توانند در این گردهمایی ها شركت كنند.
وی اضافه كرد: بیشتر این جلسه ها با اعطای گواهینامه برگزار می شود و علاقه مندان برای اطلاع از این برنامه ها می توانند با عضویت در كانال تلگرام این مركز به نشانی farhanghonarqom@ از آنان مطلع شوند.
اسماعیلی طبا، روش دیگر آموزش و كسب مهارت از طریق این مركز را برگزاری دوره های تك پودمانی برشمرد و گفت: به عنوان مثال افراد می توانند دوره تك پودمان عكاسی و یا خبرنگا&#


ویدیو مرتبط :
آشنایی با مركز آموزش علمی كاربردی جهاد دانشگاهی لنگرود