فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



خانواده‌ها درباره بازی‌های رایانه‌ای اطلاع ندارند/ بازی‌های خارجی با فرهنگ جامعه ما همخوانی ندارد


سیدمهدی دبستانی، بازی‌ساز و مدیر پروژه بازی رایانه‌ای «پروانه» در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی فارس با بیان اینکه از لحاظ محتوا مزیت رقابتی خوبی در عرصه بازی رایانه‌ای داریم، گفت: فعالان این حوزه نباید فراموش کنند که بازی رایانه‌ای در وهله اول باید سرگرمی باشد و در مراحل بعدی اگر بتوانیم پیام و المان‌های بومی خود را در بازی به نحوی وارد کنیم که مخاطبان بویژه کودکان و نوجوانان از آن خسته نشوند، می‌تواند عامل ترغیب کننده هم باشد.

بازی، خواسته یا ناخواسته، محتوا را منتقل می‌کند

وی تصریح کرد: همانند سایر شاخه‌های هنر، در بازی رایانه‌ای هم اگر محتوای خوب در فرم ضعیفی ارائه شود، مخاطبی پیدا نمی‌کند، چراکه در واقع جذابیت و منطق بازی است که باعث توجه مخاطب می‌شود. بنابرین نمی‌توان تمایزی بین فرم و محتوا قائل شد، از طرف دیگر تولید کننده بازی، خواسته یا ناخواسته علاوه بر عرضه یک محصول سرگرم کننده، محتوایی را هم منتقل می‌کند.

مدیر پروژه بازی رایانه‌ای «پروانه» با اشاره به تاثیر بازی‌ها در ناخودآگاه افراد، ادامه داد: در حال حاضر، مخاطبان از بازی های خارجی استقبال می‌کنند اما این روند در حال گرایش به سمت بازی های داخلی است چراکه نسبت به سالهای قبل بویژه در بازی‌های موبایلی و تا حدی آنلاین، به لحاظ کیفی پیشرفت کرد‌ه‌ایم.

اتفاقات خوبی در جریان است

دبستانی با بیان اینکه از لحاظ فنی و دانش بازی‌سازی آینده رو به رشدی داریم، گفت: علاوه بر پیشرفت در زمینه بازی‌سازی موبایل و آنلاین، برخی از این شرکتها توانستند محصولشان را در خارج از کشور عرضه کنند. از طرف دیگر، دانش‌بنیان شدن شرکت‌های بازی‌سازی هم نویدبخش اتفاقات خوبی در این حوزه است.

مدیر پروژه بازی رایانه‌ای «پروانه» در بخشی از سخنانش اظهار داشت: مسئله آموزش، یکی از ضعف‌های جدی در این حوزه است، به همین دلیل در مرحله اول باید دانش بازی‌سازی را به عنوان ترکیبی از هنر و صنعت خلاق درنظر گرفت و به آن توجه کرد.

این فعال عرصه بازی‌های رایانه‌ای افزود: علاوه بر مسائل فنی و هنری بازی، اگر بازی‌سازان بتوانند طراحی درست بازی را هم که در واقع علم ساخت مغز بازی محسوب می‌شود، فرا بگیرند، نتایج خوبی در جهت انتقال مفاهیم انقلاب اسلامی، بدست می‌آید.

هزینه پایین و خلاقیت زیاد در تیم‌های شهرستانی

وی تصریح کرد: از طرف دیگر، کمک‌های مالی که از طرف نهادهای دولتی به برخی بازی‌سازان می‌شود، مسئله اشتباهی است چرا که باعث می‌شود این تولیدکنندگان به فکر درآمدزایی نباشند که در پی آن ناخودآگاه کیفیت محصولات هم کاهش می‌یابد.

این بازی‌ساز ادامه داد: اگر این کمک‌ها به صورت غیرمستقیم صورت گیرد به عنوان مثال در مسائل آموزشی، بازاریابی، توزیع و... باشد، می‌تواند به افزایش کیفیت بازی‌ها بویژه فرهنگی منجر شود.

مدیر پروژه بازی رایانه‌ای «پروانه» خاطرنشان کرد: با شبکه‌سازی بین تیمهای کوچک و مستعدی که در برخی شهرها و استانهای کشور مثل کردستان، قزوین و ارومیه در حال فعالیت هستند و با هزینه پایین و خلاقیت زیاد آثار بسیار خوبی تولید می‌کنند اما به منابع توزیعی دسترسی ندارند، اتفاقات مثبتی رقم می‌خورد.

خانواده‌ها، درباره بازی‌های رایانه‌ای اطلاع درستی ندارند

دبستانی در بخش دیگری از سخنانش درباره نوع برخورد جامعه با بازی رایانه‌ای بیان کرد: خانواده‌ها معمولا دو نوع واکنش به بازی‌ها دارند، برخی خانواده‌ها به اشتباه، بازی را بدون توجه به محتوای آن، رده‌بندی سنی و... به عنوان ابزار سرگرمی در اختیار بچه‌ها قرار می‌دهند.   

وی ادامه داد: برخی خانواده‌ها هم از ترس مسائل و مشکلات بازی‌ها، آن را به عنوان یک پدیده نامناسب تلقی می‌کنند و اجازه استفاده از آن را به بچه‌ها نمی‌دهند.

این فعال عرصه بازی‌های رایانه‌ای در همین باره افزود: راه حل چنین مسائلی افزایش سواد و آگاهی خانواده‌ها درباره بازی‌های رایانه‌ای است چراکه مصرف درست، به موقع، در چهارچوب و با محتوای مناسب بازی به رشد کودک کمک می‌کند.

بازی‌های خارجی، باعث قبح‌شکنی می‌شوند

مدیر پروژه بازی رایانه‌ای «پروانه» اظهار داشت: بازی‌ها اگر به صورت درست مورد استفاده قرار گیرند، فرصت خوبی برای آموزش، رشد ذهنی و اجتماعی شدن کودکان هستند.

دبستانی اضافه کرد: همچنین برخی بازی‌ها تحت عنوان بازی‌های توان‌بخشی در درمان بیماری‌هایی مثل اُتیسم، پارکینسون و... کاربرد دارند که در کشور ما نیز به آن توجه شده است.

این بازی‌ساز درباره آسیب‌ها و تهدیدات این پدیده بیان کرد: بازی‌ها صرف‌نظر از محتوا، علاوه بر مسائلی مثل صرف زمان و اعتیاد، باعث برخی آسیب‌های جسمی و فکری-روحی مثل خشونت، سردرد و... می‌شوند.

وی ادامه داد: همچنین برخی از مسائلی که در بازی‌های خارجی مطرح می‌شود، با فرهنگ جامعه ما همخوانی ندارد و به تدریج باعث حساسیت‌زدایی و عادی شدن این موارد برای افراد می‌شود.

جشنواره عمار، جریان متعهد و دغدغه‌مند را تقویت می‌کند

وی با بیان اینکه حضور عمار در عرصه بازی‌های رایانه‌ای اتفاقی مبارک است، تصریح کرد: ورود عمار در این حوزه همان‌گونه که از اسم جشنواره، مشخص است نشان دهنده دغدغه عمار برای حفظ و معرفی انقلاب اسلامی و مفاهیم آن در عرصه بازی‌های رایانه‌ای است که می‌توان به صورت جدی در آن فعالیت کرد.

این بازی‌ساز با بیان اینکه در حوزه بازی مثل هر حوزه دیگری، تولیدکنندگان و افراد با رویکردهای مختلفی حضور دارند، ادامه داد: اگر حضور عمار به صورت درست و اصولی به دور از هیاهوهای سطحی باشد، می‌تواند به تقویت جریان متعهد در این حوزه، ارتقای سطح کیفیت آنها و جذب مخاطب منجر شود.

دبستانی تصریح کرد: جشنواره عمار می‌تواند به عنوان یکی از رسالتهای خود در این عرصه با ارزیابی ظرفیت‌های بازی رایانه‌ای به عنوان یک رسانه، با جهت‌دهی مناسب تولید کنندگان را در راستای انتقال و ترویج فرهنگ درست و ارزش‌های سنتی- دینی جامعه پیش ببرد.

انتهای پیام/

 


ویدیو مرتبط :
صدور فرهنگ جامعه غربی بین خانواده های ایرانی توسط شبکه من و تو