سرگرمی


2 دقیقه پیش

دانلود بازی اندروید

اندروید (از یونانی: به معنای مَرد، انسان، شبه آدم یا رُبات (آدم آهنی))، (به انگلیسی: Android) یک سیستم عامل همراه است که گوگل برای تلفن‌های همراه و تبلت‌ها عرضه می‌نماید و ...
2 دقیقه پیش

بازی اکشن-ماجرایی اسطوره های کوچک/ Pocket Legends

آخرین خبر/ Pocket Legends یکی از جذاب ترین بازی های آنلاین اکشن و سرگرم کننده برای سیستم عامل اندروید است. باید اشاره کرد که این بازی، اولین و بهترین بازی کمپانی MMO است که موفقیت ...



برای سرما خوردگی و بهترین روش های درمان سرما خوردگی و گلودرد و قرص سرماخوردگی


زمستان در راه است و سرماخوردگی  علایمی مثل گلو درد ، آب ریزش بینی و چشم ، تب و لرز ، سرفه، درد مفاصل و بی حوصلگی همگی نشان از بیماری سرماخوردگی و آنفلوانزا می دهد. با سردشدن هوا در پاییز و زمستان، شرایط لازم برای ابتلای انسانها به ویروس های سرما خوردگی و آنفلوانزا که تا کنون صد نمونه از ویروسهای آن شناخته شده است ، فراهم می گردد . بنا به گفته متخصصان انتقال ویروسهای سرماخوردگی بیشتر از طریق تماس مستقیم و غیر مستقیم ، ترشحات بینی و دهان ( سرفه یا عطسه) صورت می گیرد.

چرا سرما می خوریم؟

ارتباط بین سرماخوردگی و سردی هوا از قدیم برای بشر معلوم بوده است. عامل اصلی سرماخوردگی، ویروس ها هستند که در شرایط حساس، مخاط دستگاه تنفسی فوقانی ( بینی ، حلق و حنجره ) را مورد حمله قرار داده و در نواحی مزبور ایجاد التهاب می کنند. در سالهای اخیر، پژوهشگران چند واکنش التهابی مرتبط با سرماخوردگی را شناسایی کرده اند:  -ورم مخاط بینی ، ناشی از گشاد شدن رگهای خونی در بافتهای خاصی از بینی است . زمانی که این رگها گشاد می شوند، این بافتها ورم کرده و جلوی عبور هوا را می گیرند و به همین دلیل تنفس از طریق بینی دشوار می شود .  -آب ریزش بینی از دو رویداد مختلف التهابی ، یعنی ترشح غده مخصوص ترشحات بینی و نشت مایع از رگهای خونی بینی سرچشمه می گیرد.  -عطسه نتیجه عکس العملی است که از داخل بینی شروع شده، از مغز عبور می کند و دیافراگم و ماهیچه های سینه را فعال می کند .  -گلو درد زمانی شروع می شود که عصبهای درد در ناحیه گلو تحریک می شوند." کینین" که یکی از محرکهای قوی عصبهای درد است، هنگام سرماخوردگی ترشح می شود.  -سرفه از واکنش دیگری که می تواند ، بر اثر تحریک یک عامل واسطه ای التهابی به نام" پروستاگلاندین" که در بدن تولید می شود، پدید آید.التهاب حاصله باعث سوزش ، احساس ناراحتی ، آب ریزش ، ترشحات اضافی از مخاط و سرفه می گردد. ورود ویروسها به خون باعث تب و لرز و علائم عمومی از قبیل سر درد و درد بدن می شود .

چرا سرما باعث سرماخوردگی می شود؟

وقتی بدن در معرض وزش باد سرد یا هوای خیلی سرد قرار گیرد، به ویژه زمانی که خیس است رگهای خونی مخاط دستگاه تنفسی فوقانی انقباض پیدا کرده ، جریان خون در آن کاهش می یابد و مقاومت مخاط که بستگی به جریان خون کافی در آن دارد ، در مقابل هجوم ویروسها کم می شود و بدین صورت ویروسها، سلولهای مخاطی را مورد حمله قرار داده و باعث سرماخوردگی می شوند. بنابراین دو عامل در ایجاد سرماخوردگی مؤثرند ، اول ویروس بیماری و دوم کاهش مقاومت در اثر قرار گرفتن در شرایط نامساعد.

چگونه می توان مقاومت بدن را بالا برد؟

تغذیه کافی از نظر تأمین نیاز بدن به پروتئین ، چربی ، مواد گلوسیدی ، مواد ویتامینی و مواد معدنی بسیار اهمیت دارند .  « گاما گلبولین ها» که در بدن انسان ، ویروس و سموم میکروبها را بی اثر می کنند ، از جنس مواد پروتئینی است . این مواد در گوشت ، شیر ، پنیر، حبوبات و غلات موجود می باشند .  همچنین ویتامین ث در مقاوم سازی بدن نقش به سزایی ایفا می نماید . بدن انسان قادر نیست ویتامین ث را در خود ذخیره نماید، بنابراین باید روزانه به میزان کافی از این ویتامین مصرف کرد، تا بدن با کمبود مواجه نشود . چرا که این ویتامین در رشد و ترمیم بافت های بدن بسیار مؤثر بوده و در تشکیل کلاژن، پروتئین سازنده سلولهای پوست، زردی پی ها، رباط ها و رگهای خونی نقش بسیار مهمی ایفا می کند .

اقدامات پیشگیری برای سرماخوردگی

رعایت بهداشت فردی ، عدم استفاده از حوله، لیوان و وسایل غذا خوری دیگران، پرهیز از قرار گرفتن در کوران هوای سرد، شستن دستها با آب و صابون قبل از غذا،استراحت کامل، استفاده از مایعات، غذاهای آبکی و گرم، استفاده از آب میوه، ( لیموترش- پرتغال) و....  از عوامل موثر در افزایش مقاومت بدن ، می توان از ورزش نام برد . ورزش در هوای آزاد باعث افزایش بازدهی قلب، تقویت قلب ، افزایش سرعت گردش خون ، تسریع در تأمین احتیاجات بافتهای بدن و دفع سموم از بدن می شود . افراد ورزشکار نسبت به افرادی که ورزش نمی کنند ، از مقاومت بدنی بالاتری برخوردارند.

درمان دارویی برای سرماخوردگی

طول مدت بیماری را با درمان نمی توان کوتاه کرد. در صورت وجود تب، سرفه ، سردرد و غیره، داروها فقط در تسکین ناراحتی ها مؤثرند.

چگونه از سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری کنیم؟پاییز و زمستان همراه با زیبایی هایش، آب و هوای سرد، سرفه، تب، لرز، آبریزش بینی سرفه و عطسه را نیز به همراه دارد. اگر می خواهید زمستان را به جای نشستن کنار جعبه دستمال کاغذی، به تماشای روزهای بارانی و برفی در کنار شومینه بگذرانید، چندین گام ساده ی پیش رو را در ادامه با ما دنبال کنید.

عوامل بروز سرماخوردگی و آنفولانزا

هر دوی این بیماری ها ویروسی هستند. ویروس یک ارگانیسم عفونی و مصری کوچک است که درون سلول جای می گیرد و در آنجا زندگی می کند تا بتواند خودش را تکثیر کند. بعد از تکثیر سلول میزبان را از بین می برد. ویروسهای سرما خوردگی مجراهای بالایی تنفسی را از جمله بینی، سینوسها، حلق و گلو را مورد عفونت قرار می دهند، در حالی که ویروس آنفولانزا قسمت های عمیق تر دستگاه تنفسی را مورد عفونت قرار می دهد و علائم شدیدتری نسبت به ویروس سرما خوردگی از خود بروز می دهد. نکات کلیدی در مورد سرماخوردگی و آنفولانزا به شرح زیر است:

علت سرماخوردگی و آنفولانزا باکتری نیست. بنابرین آنتی بیوتیک به درمان آن کمکی نمی کند. هرچند ممکن است برای جلوگیری از عفونت های ثانویه از نوع باکتریایی، تجویز شود.

میکروبهای سرماخوردگی و آنفولانزا در خارج از بدن بیمار معمولا بعد از 3 تا 7 روز می میرند. ویروس سرماخورگی و آنفولانزا به حرارت حساس هستند و  در هوای خنک بهتر تکثیر می شوند. ابتدا در مجاری بینی تکثیر می شوند و از آنجا شروع به پخش شدن می کنند.

بیشتر این ویروسها توسط دستهای آلوده به چشمها، بینی و دهان منتقل می شوند.

شما ممکن یک روز قبل از اینکه علائم بیماری خود را نشان دهند، دیگران را نیز آلوده کنید.

این دو بیماری به تنهایی به ندرت کشنده هستند اما آنفولانزا می تواند با ضعیف شدن بیش از حد دستگاه ایمنی بدن، باعث عفونتهای کشنده ای مثل ذات الریه شود. این نوع بیماری با بدتر شدن سرفه ها، سختی در تنفس، سرفه همراه با بالا آوردن خون و ادامه پیدا کردن تب های شدید و مکرر میتواند قابل تشخیص باشد و نیاز به توجه پزشکی فوری دارد.

انواع مختلفی از ویروس آنفولانزا وجود دارد و پزشک معمولا درمان نوع رایج ویروس را پیشنهاد می کند و اگر نوع بدخیم این نوع ویروس نیز گزارش شده باشد، پزشک این نوع ویروس را نیز در نظر خواهد گرفت.

در سرماخوردگی بهداشت را رعایت کنید.

انتقال ویروس از طریق تماس با فرد آلوده صورت می گیرد. بنابراین بهتر است دستها را مرتب بشویید و دهان و بینی را هنگام عطسه بپوشانیم. رعایت این نکات می تواند از سرایت بیماری به اطرافیان جلوگیری کند. اگر با دستانتان جلوی سرفه و عطسه را گرفید، فورا دستها را بشویید و یادتان باشد اگر با فرد مبتلا در تماس هستید و وسایل، دستگیره در و غیره را لمس کرده اید، دستها را به صورت مخصوصا چشم ها، بینی، و دهان نزنید.

وقتی که بیماری در محل کار یا محل زندگی شما رایج شده است، لوازم خود مانند خودکار، کاغذ و غیره را به دیگران قرض ندهید و از آنها نیز قرض نگیرید. وسایلی را که مشترکا استفاده می شود مرتب با دستمال ضدعفونی کننده تمیز کنید، مخصوصا اسباب بازی بچه ها، دستگاه ریموت کنترل تلویزیون و غیره. برای هر فرد و مهمان ها از دستمال کاغذی جدا استفاده کنید. میکروب می تواند تا ساعتها روی سطح دستمال پارچه ای زندگی کند. در فصل سرما خوردگی و آنفولانزا، تمامی سطوح را به طور مرتب با آب و صابون تمیز کنید. روی کیبورد، کنترل از راه دور، تلفن، دستگیره در و غیره دستمال ضدعفونی کننده بکشید یا از مایع شستشو حاوی الکل استفاده کنید

تا جای که امکان دارد از نزدیک شدن و تماس با افراد مبتلا به بیماری، پرهیز کنید.

افراد بیمار بهتر است در اتاق جداگانه بخوابند. برای افراد متاهل ممکن است عجیب به نظر برسد اما بهتر است یکی از این افراد در سلامت کامل بتواند از دیگری مراقبت کند. اگر بیمار هستید بهتر است در خانه بمانید و بچه ها را در صورت بیماری در خانه نگه دارید تا از شیوع بیماری  و سرایت آن به دیگران جلوگیری کنید.

تا جایی که می توانید به خودتان برسید تا سالم و سلامت بمانید.

خوب بخوابید، تغذیه مناسب داشته باشید تا از مبتلا شدن به بیماری جلوگیری کنید. هرچند که هنوز ثابت نشده روشهای زندگی سالم بتواند جلوی بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا را بگیرد، اما یک زندگی سالم و سلامت باعث می شود که سیستم ایمنی بدن در بهترین وضعیت خود قرار بگیرد و این امکان را به شما میدهد که به بهترین شکل با بیماری مبارزه کنید. نکاتی که به سلامت شما کمک می کنند عبارتند از:

خواب کافی داشته باشید. هرشب حدافل 7 تا 8 ساعت بخوابید.

تغذیه سالم داشته باشید. غذاهای سالم مانند سبزیجات، میوه جات، حبوبات و غیره.مهمترین قسمت تغذیه یک بدن سالم را تشکیل می دهند. غذاهای فراوری شده، پرچرب و پر شکر غذاهایی نیستند که بتوانند به اندازه غذا های سالم سیستم ایمنی را تقویت کنند. غذاهای شیرین و پر از شکر عملکرد سیستم ایمنی بدن را تا 5 ساعت گاهش می دهند. به طور مرتب ورزش کنید. ورزش کردن در بهبود وضعیت سیستم ایمنی بدن مؤثر است. به هر حال بیش از اندازه ورزش نکنید، بدنی که بیش از اندازه خسته شده باشد بیشتر مستعد بیماری است.

استرس و فشار عصبی را کاهش دهید. استرس به توانایی عملکرد بهینه سیستم ایمنی صدمه می زند. افراد مضطرب با فشار عصبی بالا بیشتر مستعد بیماری هستند. به اندازه کافی آب و مایعات بنوشید. کمبود آب در بدن از عملکرد سیستم ایمنی جلوگیری می کند. نوشیدن آب و مایعات به علاوه ویروسها را از گلو به داخل شکم میشوید؛ جایی که شانسی برای زنده ماندن ندارند. از سیگارکشیدن دروری کنید. دود سیگار مجاری تنفسی را حساس می کند و در مقابل ویریوس سرماخوردگی و آنفولانزا آسیب پذیر می کند

از مکمل های غذایی و تقویت کننده ها استفاده کنید.

هنوز نمی توان در مورد تاثیر این مکمل ها در جلوگیری از بیماری هایی چون سرماخوردگی قضاوت کرد اما چیزی که مسلم است این است که این مکمل های غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند و می توانند سهمی در ارتش توپخانه های سیستم دفاعی بدن در برابر بیماریها داشته باشند. تعدادی از مکمل های غذایی موثر در تقویت سیستم ایمنی در زیر آورده شده است:

ویتامین C: در تمام اشکالش چه به صورت فرص، چه شربت چه در میوه می تواند برای سرماخوردگی های رایج مفید باشد.

زینک (ZINC): زینک به ایجاد سلول های سفید بدن کمک می کند و عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن را تضمین می کند. منابع غذایی حاوی زینک شامل: گوشت قرمز، صدف، گوشت مرغ، غلات صبحانه، ماست و شیر می شود.

سلنیوم (SELENIUM): سلنیوم یک ماده مغذی است که نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن ایفا می کند. سلنیوم به گلبولهای سفید برای تولید پروتئین سایتوکین کمک می کند و این پروتئین نیز به بیرون کردن ویروسهای آنفولانزا از بدن کمک می کند.

بهترین منابع غذایی حاوی سلنیوم شامل: تخم مرغ، بوغلمون، قارچ، ماهی تن و دیگر غذا های دریایی می شود.

سیر: سیر دارای خاصیت ضد ویروسی، ضدقارچی و آنتیبیوتیکی است و به طور کلی سیستم ایمنی را تقویت می کند. تحقیقات نشان می دهد کسانی که روزانه سیر مصرف می کنند، دو سوم کمتر به سرماخوردگی مبتلا می شوند.

ایکیناشا (Echinacea): نوعی گیاه که در آمریکای شمالی رشد می کند. این دارو در زمینه تقویت سیستم ایمنی شهرت دارد و مطالعات نیز این موضوع را تایید می کند. تحقیقات دانشگاه کانکتیکات در سال 2007 نشان می دهد که ایکیناشا احتمال سرماخوردگی را تا بیش از 50 درصد کاهش می دهد و کل دوره سرماخوردگی را به طور میانگین تا 1.4 روز کاهش می دهد.

کوئرسیتین (Quercetin): نه تنها خاصیت آنتی اکسیدان آن کشف شده بلکه خاصیت تقویت دستگاه ایمنی بدن نیز برای آن مشخصا در شرایط تحت فشار و هنگام مصرف ویتامین C نیز کشف شده است. کوئرسیتین خاصیت ضد ویروسی دارد و در پوست سیب قرمز، انگور، بروکلی، پیاز قرمز، زغال اخته، مرکبات، گیلاس، گلابی، چای سبز، چای تیره، لوبیاجات، کلم کاهو و اسفناج یافت می شود.

روغن نارگیل: حاوی اسید لوریک است که خود دارای خاصیت ضد ویروسی، ضد باکتری و قابلیت تخریب ویروسهای پوشیده شده در چربی از جمله آنفولانزا است.

شیرین بیان: دارای 8 ترکیب ضد ویروسی است که از نفوذ ویروسها به داخل سلول های بدن جلوگیری می کند. شیرین بیان سیستم ایمنی را تقویت می کند و در رشد ویروسها از جمله آنفولانزای نوع A وقفه ایجاد می کند.

چای : افرادی که 5 فنجان چای در روز می نوشند، تا 10 برابر بیشتر اینترفرون در خونشان مشاهده شده است. اینترفرون پروتئینی است که مانع رشد ویروسها می شود.

برای پیشگیری از سرماخوردگی واکسن بزنید.

آنفولانزا می تواند با واکسیناسیون پیشگیری شود. واکسن ها سال به سال تغییر می کنند تا با نوع ویروس شایع در هر فصل تطابق داشته باشند. افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف تر است، مانند کودکان و افراد سالخورده می توانند از این واکسیناسون بهره ببرند اما هنوز می توانید تحقیق کنید و بهتین راه جلوگیری از آنفولانزا را متناسب با شرایط خود انتخاب کنید.

گرم بمانید.

هرچند که سرما در واقع علت سرماخوردگی و آنفولانزا نیست(عامل بیماری ویروسی است)، اما سرما می تواند باعث کاهش استقامت و نیروی بدنی  و کسالت شود. اگر بدن شما احساس سرما کند و در معرض ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا قرار بگیرید، به دلیل احساس ضعف بدنی  اجازه می دهید ویروس ها وارد بدن شما شوند.

نکته ها:

با رعایت تمامی این نکات، سلامت جسمی و سیستم ایمنی تقویت شده همچنان احتمال مبتلا شدن به سرماخوردگی و آنفولانزا وجود دارد.

از کورتیزون اجتناب کنید. کورتیزون باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می شود.

عسل حاوی ویتامین ها و مواد معدنی است که سیستم ایمنی را تقویت می کند.

مدت زمان لازم برای شستن دستها و از بین بردن میکروبها و ویروسها 2 برابر چیزی است که فکر می کنید.

اگر تب بالا بیش از 24 ساعت ادامه داشت حتما به دکتر مراجعه کنید. مدت زمان مراجعه به پزشک برای کودکان کمتر و برای نوزادان باید بلافاصله به پزشک مراجعه شود.

قبل از مصرف هرگونه دارو و مکمل غذایی به عوارض جانبی آن توجه داشته باشید و با دکتر در این زمینه مشورت کنید.

اگر فشار خون بالا دارید، قبل از مصرف شیرین بیان با پزشک مشورت کنید.

درمان سرماخوردگیهیچ درمان قطعی برای سرماخوردگی وجود ندارد و هیچ دارویی که باعث درمان یا کوتاه کردن دوران آن باشد نیست. آنتی بیوتیک ها در مقابل ویروس های سرماخوردگی بی اثر می باشند و داروهای تجویزی توسط پزشک تنها باعث کاهش درد کودک می باشد. اگر به توضیحاتی که در زیر آمده، عمل کنید شاید باعث شود دوران سرماخوردگی راحت تر طی شود.

استراحت بهتر است کودک تان را به مدت سه تا چهار روز در خانه نگهدارید و از بردن او به مهد کودک، کودکستان یا دبستان خودداری نمایید. کودک شما به علت سرماخوردگی آمادگی لازم برای ابتلا به دیگر بیماری ها را دارد. استراحت باعث می شود بدن کودک انرژی لازم را برای مبارزه با بیماری حفظ نماید.

نوشیدن مایعات احتمالا فرزند تان در این دوران اشتهای خود را از دست بدهد و شما نباید او را مجبور به خوردن غذا نمایید. مایعات فراوان مانند شیر، چای و شکر یا عسل، چند قطره آبلیمو، آب میوه و آب مرغ در اختیار او بگذارید.هشدار: استفاده از عسل در کودکان کوچک تر از یک سال ممکن است موجب مسمومیت بوتولیسم شود. بهتر است در سنین کمتر از یک سال به کودک عسل داده نشود.

دارو به کودکان زیر سه ماه هیچ گونه دارویی ندهید. برخی از دارو ها مانند استامینوفن می تواند باعث کاهش درد، تب، گلو درد و سردرد شود، اما حتماً به مقدار و فواصل استفاده از این دارو با توجه به سن کودک تان توجه فرمایید تا باعث احساس گیجی در کودک و عوارض دیگر نگردد. برای کودکان زیر دو سال از آسپرین استفاده نکنید و در صورت استفاده از آن برای کودکان بزرگ تر حتماً با پزشک مشورت نمایید. اسپری یا قطره های ضد احتقان نیز ممکن است عوارض جانبی برای کودک ایجاد نماید. دارو و شربت های ضد سرفه و سرماخوردگی برای کودکان بالای دو سال مورد استفاده قرار می گیرند و برای کاهش تورم مخاط بینی ممکن است مفید باشد. در زمان استفاده از دارو ها حتماً دستورات روی برچسب آن ها را دنبال نمایید.

گرفتگی بینی با مکنده های کوچک پلاستیکی به نام پوآر می توان ترشحات بینی کودک را خارج کرد. اگر ترشحات بینی کودک غلیظ است، ابتدا سه قطره کلرور سدیم داخل بینی او بریزید و سپس بینی را تخلیه کنید. هم چنین می توانید هر روز اطراف و داخل بینی کودک را با محلول روغنی (وازلین) یا کرم های ساده مرطوب کننده چرب نمایید تا از خشک شدن و زخم شدن پوست مخاط بینی کودک جلوگیری گردد. به کودکان بزرگ تر یاد دهید که چگونه با فین کردن در دستمال، ترشحات بینی خود را خارج نمایند و دستمال کاغذی آلوده را در سطل زباله بیاندازد و سپس دست های خود را با آب و صابون بشوید.

نکته: داروهای باز کننده مجاری بینی مانند فنیل افرین را می توان در مواقع گرفتگی بینی شدید به کار برد. قطره های بینی را 15 تا 20 دقیقه قبل از شیر دادن و در موقع خواب، آن هم با تجویز پزشک و مقداری که توصیه شده است استفاده نمایید.

دستگاه های مرطوب کننده یا بخار ساز ایجاد بخار آب چه سرد و چه گرم هر دو می تواند باعث افزایش رطوبت هوای اتاق و کاهش احتقان دستگاه تنفس و کاهش سرفه های کودک گردد. دستگاه بخار آب گرم نسبت به سرد کمتر موجب رشد میکروب ها و قارچ ها می شود، ولی به دلیل این که با درجه حرارت بالا بخار تولید می کند برای کودکان کوچک مناسب نیست و بهتر است برای نوزادان از دستگاه بخار سرد استفاده شود.

بالا نگه داشتن سر و قفسه سینه در هنگام خواب اگر در هنگام خواب، سر و قفسه سینه کودک به خصوص شیر خوار بالا باشد بهتر می خوابد. با قرار دادن یک بالش زیر تشک کودک می توانید سر و قفسه سینه او را بالا تر از پایین تنه قرار دهید. ماساژ کودک قبل از خواب نیز می تواند موجب آرامش او گردد.

درمان سرماخوردگی با طب سنتیسرماخوردگی یکی از شایع‌ ترین بیماری‌های بشر در طول زندگی است و علائمی همچون آبریزش بینی، زکام، سرفه، گلودرد و عفونت سینوس‌ها دارد. در طب سنتی، این ‌ترشحات را که از بینی خارج می‌شود، زکام و‌ترشحات پشت حلق را نزله می‌نامند. این‌ ترشحات موادی بیماری‌زا هستند که باید پاک شوند و به هیچ وجه نباید مانع خروج آنها شد. استفاده از گیاهان خلط‌آور، ضدعفونی کننده و نرم کننده سینه و ضد آبریزش بینی به اشکال مختلف، نظیر جوشانده، بخور، ملین و…در گذشته بسیار مرسوم بوده است. اما هرگونه دارویی که مانع آبریزش بینی در هنگام سرماخوردگی شود، مضر است و باعث احتباس‌ ترشحات در بدن و غلیظ شدن و تبدیل آنها به نزله می‌شود که نزله خود عامل بیماری‌های گوناگون می‌باشد.

مصرف آنتی هیستامین در سرماخوردگی

متاسفانه مصرف آنتی هیستامین و قرص سرماخوردگی و انواع قرص‌هایی که حاوی آنتی هیستامین هستند، از آبریزش بینی جلوگیری و در عملکرد طبیعی بدن اختلال ایجاد می‌کند. در هنگام سرماخوردگی به پشت (طاقباز) نخوابید و نیز زیر سر را با بالش بلند نگه دارید تا مانع ریختن ‌ترشحات مذکور به حلق و ریه شود. در همان مراحل اولیه و شروع سرماخوردگی موارد زیر را رعایت کنید، غرغره کردن آب ولرم همراه با نمک یا جوش شیرین و نوشیدن فراوان مایعات گرم، استفاده از بخورهای گیاهی، استراحت و پوشش مناسب.

استفاده از جوشانده‌ها

در سرماخوردگیبرای زکامی که در فصل زمستان روی می دهد، جوشانده ای مرکب از گیاه زوفا، شیرین بیان و انجیر (به میزان مساوی) تهیه و سپس صاف کنید و با کمی‌ ترنجبین شیرین کرده و روزی دو لیوان بنوشید.  خوردن آش جو یا ماش با اسفناج، کدو، گشنیز، و چغندر نیز مناسب است. می‌توانید به عنوان غذا، حریره‌ای با سبوس گندم، مغز بادام و عسل درست کرده و میل کنید. همچنین به جای آب از شربت گرم عسل و گلاب استفاده کنید.

فواید عسل در درمان سرماخوردگی

اگر می‌خواهید کمتر سرما بخورید، هر روز صبح سه لقمه عسل با موم بخورید (طب الرضا)؛ چرا که آنتی‌اکسیدان فراوانی در موم عسل وجود دارد. و پژوهش‌های جدید نشان داده است که با گرفتن موم از عسل، بسیاری از خواص سودمند آن کاهش می‌یابد. مقداری سیاهدانه را در سرکه خیسانده بعد آنرا مثل اسفند دود کنید و دود آن را استنشاق کنید.

مصرف چای پونه و بابونه

در سرماخوردگی

مصرف مداوم چای پونه و چای بابونه در فصل زمستان قدرت سیستم ایمنی را افزایش می‌دهد. حتی برای بخور دادن می‌توانید بابونه، بومادران، آویشن و شوید را بجوشانید و استفاده کنید. چوب میخک هم یک بخور فوق‌العاده است، زیرا بسیار معطر است و باعث باز شدن مجاری تنفسی می‌شود. مصرف بلغورنیز بسیار مفید است؛ به این صورت که حدود دو پیمانه بلغور را با حدود یک کیلو پیاز و آب روی شعله ملایم حرارت دهید تا کاملاً لعاب دهد و پیازها درآن حل شود و این معجون حتی برای کاهش ابتلا به سرماخوردگی نیز مفید است.

سیستم دفاعی بدن

در زمان سرماخوردگی، سیستم دفاعی بدن ضعیف و در نتیجه قدرت مقابله با بیماری کم می‌شود. روغن سروکوهی  یا ارس متابولیسم بدن را تحریک و سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. فراموش نکنید که مصرف داروهای شیمیایی بدون تجویز پزشک و به میزان زیاد، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند، پس بهتر است همراه درمان دارویی، روش‌هایی برای ارتقا سیستم ایمنی بدن نیز به کار ببندید. نکته مهم اینکه داروهای گیاهی برای گلودردهای چرکی مناسب نیستند (با توجه به طولانی بودن دوره‌های اثرگذاری) و طبق نظر پزشک درمان باید صورت بگیرد. اما تقویت بدن همواره و همیشه مورد توجه طب قدیم و طب جدید بوده و هست

سرما خوردگی در کودکان را جدی بگیریم یکی رایج‌ترین بیماری‌ها در زمان تغییر فصل، سرماخوردگی است که بیشتر هم گریبان‌گیر کودکان می‌شود. در این مقاله می‌خواهیم کمی با این بیماری و تفاوت آن با آنفلوآنزا آشنا شویم. ویروس آنفلوآنزا سبب تب شدید، سرفه و درد بدن می‌شود و علایم آن شدیدتر از یک سرماخوردگی است و موجب می‌شود کودک بیمار احساس شدیدتری از بیماری داشته باشد. کودکانی که به سرماخوردگی معمولی دچار می‌شوند، آن‌قدر انرژی دارند تا بازی کنند و فعالیت‌های روزانه خود را انجام بدهند، اما کودکانی که مبتلا به آنفلوآنزا می‌شوند، دیگر قادر به انجام این فعالیت‌ها نیستند و معمولا در رختخواب می‌خوابند.

انتشار سرماخوردگی در کودکان

ویروس‌های سرماخوردگی در بینی و گلو هستند و چون بچه‌ها اغلب به چشم‌ها، بینی و دهان‌شان دست می‌زنند و هنگام بازی از وسایل یکدیگر استفاده می‌کنند، می‌توانند میکروب‌ها را منتقل کنند. حتی بسیاری از والدین و مراقبان کودک در تماس با کودکان هستند و از این رو ویروس‌ها به راحتی منتقل می‌شوند. دست دادن، برداشتن اسباب‌بازی‌های آلوده، غذا خوردن و حتی غذا دادن و تعویض پد کودکان، از جمله راه‌های انتقال میکروب‌های بیماری‌زا است. عطسه کردن و سرفه کردن بدون اینکه دستمال در جلوی بینی و دهان باشد، آلوده شدن دست‌ها با آب دهان و بینی و سپس لمس کردن اشیای اطراف و اسباب‌بازی‌ها، از جمله روش‌های انتقال سرماخوردگی است. از آنجایی که ویروس سرماخوردگی به مدت چند ساعت می‌تواند زنده بماند، برداشتن و بازی کردن با اشیایی که آلوده شده‌اند، موجب ابتلا به بیماری می‌شود. والدین با بغل کردن کودکان خود، در حالی که دست‌ها‌ی‌شان آلوده به ویروس آب بینی و آب دهان است، ممکن است بیماری را به کودک خود منتقل کنند. بعضی از ویروس‌ها هم ممکن است از راه هوا زمانی که فرد آلوده در هوا عطسه و سرفه می‌کند و ویروس در هوا پخش شده است، به کودکان منتقل شده و موجب بیماری در آنها شود.

زمان مراجعه به دکتر

کودکان کمتر از سه ماه، با گرفتگی بینی به سختی نفس می‌کشند و غذا دادن به آنها مشکل می‌شود. کودکان خود را نزد پزشک ببرید اگر:

دچار اشکال در تنفس شد

اشتها به خوردن غذا نداشت و یا استفراغ می‌کرد.

تب داشت و دمای بدن او از 5/38 درجه سانتی‌گراد و یا بالاتر بود.

چرا کودکان زیاد سرما می‌خورند؟

می‌دانیم که سرماخوردگی به وسیله ویروسی ایجاد می‌شود که بینی، گلو و سینوس‌ها را مبتلا می‌کند. ویروس‌ها موجودات بسیار ریزی هستند که موجب بیماری در انسان‌ها می‌شوند. کودکان بیشتر از بزرگسالان سرما می‌خورند. قبل از اینکه آنها به سن دو سالگی برسند، شاید 8 تا 10 بار در سال دچار سرماخوردگی ‌شوند. در فصل پاییز و زمستان سرماخوردگی بیشتر است، چرا که بچه‌ها بیشتر در خانه و کنار یکدیگر هستند. به همین علت احتمال انتقال بیماری از یک کودک به دیگران بیشتر است. همچنین به دلیل تکامل نداشتن سیستم ایمنی کودکان بیشتر سرما می‌خورند. احتمال اینکه کودکان سرماخوردگی را از والدین و سایر خواهر و برادران و مراقبان خود بگیرند، بیشتر است. وقتی کودک به دفعات زیاد دچار سرماخوردگی می‌شود، این نشان دهنده ضعف سیستم ایمنی او نیست و نشان دهنده این است که کودک در معرض ویروس‌های زیادی قرار گرفته است و فقط زمانی که سرماخوردگی موجب بروز سایر مشکلات در کودک شود، باید کمی نگران شد.

سرماخوردگی یا مشکلات جدی‌تر؟علایم شایع سرماخوردگی، آبریزش بینی، احتقان یا کیپ شدن بینی، سرفه، عطسه و کمی گلو درد است. بعضی از بچه‌ها نیز اشتهایی برای خوردن ندارند، دچار سردرد می‌شوند یا کمی بیشتر از معمول احساس خستگی می‌کنند.سرماخوردگی گاهی باعث بروز تب می‌شود، اما درجه تب زیاد بالا نیست. سرماخوردگی معمولا یک هفته طول می‌کشد اما گاهی ممکن است تا دو هفته هم به طول بینجامد. بعضی از ویروس‌های دستگاه تنفس که موجب بروز سرماخوردگی در بزرگسالان و کودکان بزرگ‌تر می‌شوند، می‌توانند علایم جدی‌تری در نوزادان و کودکان کوچک ایجاد کنند. بنابراین، سرفه‌های صدادار، تنفس صدادار و گاهی سرفه شبیه پارس، التهاب مجاری تنفس، اشکال در تنفس، زخم چشم‌ها، زخم گلو‌ و تورم غدد لنفاوی گردن ممکن است از علایم دیگر باشد. در صورتی که این علایم در کودکان دیده شد، باید فورا نزد پزشک یا اورژانس رفت:

تنفس سریع و تند و یا نفس کشیدن با سختی.

کبودی لب‌ها.

سرفه بسیار بد و یا تهوع و استفراغ به همراه پریدن مکرر غذا در گلو.

این علایم ممکن است نشان دهنده ذات‌الریه یا عفونت ریه در کودکان باشد. در این صورت، مجاری هوایی عفونی شده و ممکن است نیاز به درمان‌های جدی باشد. در صورت عفونت گوش میانی، کودک خود را سریع نزد پزشک ببرید. تب بالا، مخصوصا اگر تب چند روز بعد از شروع سرماخوردگی ایجاد شد، گوش درد، استفراغ و ترشح از گوش ممکن است علامت عفونت گوش باشد. این علایم عبارتند از:

تب شدید مخصوصا اگر چند روز بعد از شروع سرماخوردگی ایجاد شود.

گوش درد

خس‌خس سینه

استفراغ

ترشح از گوش

همچنین در صورتی که چشم‌های کودک، زمانی که از خواب بیدار می‌شود ترشح زردرنگ داشت یا دچار قرمزی چشم بود، حتما باید او را نزد پزشک ببرید، چون این علایم ممکن است نشان دهنده عفونت چشم‌ها باشد و باید درمان شود. اگر کودک بیش از حد معمول می‌خوابد و یا از غذا خوردن و بازی کردن طفره می‌رود و یا بیشتر اوقات از بینی او ترشحاتی خارج می‌شود و یا بیماری‌اش بیش از دو هفته طول کشید، باید حتما او را نزد پزشک ببرید.

درمان:آنچه والدین باید هنگام سرما خوردگی کودکان انجام دهند

سرماخوردگی درمان خاصی ندارد و خودبه‌خود خوب می‌شود.

تا جایی که ممکن است، کودک را در وضعیت راحت قرار دهید. اگر نمی‌خواهد غذا بخورد، به او بیشتر مایعات بدهید و در وعده‌های کم اما به دفعات به او غذا بدهید. داروهای بدون نسخه که در داروخانه‌ها موجود است؛ هرگز نباید به کودکان زیر سه سال داده شود. قبل از دادن گونه دارو به کودک، حتما با پزشک مشورت کنید. قبل از دادن دارو هم برچسب روی داروها و دستور مصرف آن را به دقت بخوانید.

سرفه به تخلیه ترشحات ریه کمک می‌کند. اگر سرفه‌ها پیایی و خشک است و مانع از خوابیدن کودک می‌شود، داروی دکسترومتورفان با دستور پزشک کمک کننده است.

داروهای ضداحتقان و ضدحساسیت روی سرفه تاثیری ندارد، بنابراین بدون دستور پزشک از آنها استفاده  نکنید.

در صورتی که ترشحات بینی کودک مانع از تنفس و یا غذا خوردن او می‌شود، با یک ساکشن کوچک این ترشحات را از بینی او تخلیه کنید. از قطره‌های بینی هم می‌توانید برای رقیق کردن ترشحات بینی استفاده کنید. استفاده از یک دستگاه مرطوب کننده هوا در اتاق کودک بسیار مفید است و از خشک شدن ترشحات بینی جلوگیری می‌کند. نکته مهم در استفاده از مرطوب کننده‌های محیط آن است که برای جلوگیری از انتقال آلودگی باید حتما تمیز شوند.

والدین توجه داشته باشند که نباید بیش از دو تا سه روز از قطره‌های بینی برای کاهش و یا تخلیه ترشحات بینی استفاده کرد، چون احتقان بینی بدتر می‌شود.

دمای بدن کودک را کنترل کنید. برای کاهش درد و  یا تب کودکی که دمای بدن او بیش از 5/38 درجه سانتی‌گراد است، با نظر پزشک از استامینوفن استفاده کنید. ایبوپرفن تنها در کودکان بالای شش ماه استفاده می‌شود.

توجه کنید که سرماخوردگی هرگز با آنتی‌بیوتیک درمان نمی‌شود. آنتی‌بیوتیک‌ها تنها زمانی در کودکان استفاده می‌شوند که عوارض سرماخوردگی در نتیجه باکتری‌ها ایجاد شده باشد. مثل زمانی که کودک دچار پنومونی یا گوش درد شده است.

کودکان زمانی می‌توانند به فعالیت روزمره، مدرسه و بازی‌های خود ادامه دهند که کاملا خوب شده باشند. اگر هنوز تب دارند باید حتما در خانه استراحت کنند.

در زمستان، در صورتی که کودکان کاملا بهبود یافته باشند، می‌توانند در خارج از خانه بازی کنند.

پیشگیری: آنچه والدین باید انجام دهند

کودکان زیر سه ماه را دور از افرادی که سرما خورده‌اند نگهداری کنید.

واکسیناسیون کودکان را به طور کامل انجام دهید. اگر چه واکسیناسیون از سرماخوردگی کودکان جلوگیری نمی‌کند، اما می‌تواند از عوارض آن مانند عفونت‌های باکتریایی گوش و ریه بکاهد.

شستن صحیح دست‌ها یکی از مهم‌ترین روش‌های کاهش انتشار سرماخوردگی است.

بعد از سرفه، عطسه و یا تمیز کردن بینی، حتما دست‌های‌تان را بشویید. بعد از تماس مستقیم یا دست دادن با افرادی که سرما خورده‌اند، نیز دست‌های‌تان را خوب بشویید، سپس کودک را بغل کنید و به او غذا بدهید.

وقتی آب و صابون در دسترس ندارید، با الکل یا یک ماده ضدعفونی کننده، دست‌های‌تان را پاک کنید.

به کودکان خود آموزش دهید برای پیشگیری از انتقال عفونت و سرماخوردگی حتما باید موقع عطسه و سرفه و تمیز کردن بینی، دستمال مخصوص داشته باشند و دستمال آلوده خود را در سطل زباله قرار دهند و دست‌های‌شان را با آب و صابون خوب بشویند.

هیچ‌گاه اجازه ندهید کودک‌تان با اسباب‌بازی کودکی که سرما خورده است به طور مشترک بازی کند.

در صورتی که پرستار از کودک‌تان مراقبت می‌کند و شما بیرون از خانه شاغل هستید، درباره همه علایم و نشانه‌های سرماخوردگی از او سوال کنید تا بتوانید در غیاب او از همه چیز مطلع بوده و اقدام لازم را انجام دهید

سرما خوردگی در نوزادان

علایم سرماخوردگی در سال های اول تولد در مقایسه با کودکان بزرگ تر و افراد بالغ شدت بیشتری دارد. ممکن است فرزند شما به دفعات دچار سرماخوردگی شود به خصوص اگر خواهر یا برادر بزرگترش ویروس را از مدرسه به خانه بیاورد.

علایم سرماخوردگی در نوزادان

علایم اولیه سرماخوردگی کودکان شیرخوار بعد از سه ماهگی عبارت اند از:

تب ناگهانی

بی قراری

تحریک پذیری و عطسه های فراوان

پس از چند ساعت علایم دیگر نیز شروع می شوند که شامل ترشح از بینی و گرفتگی آن می گردد که این موضوع می تواند منجر به اختلال در شیر خوردن شود. برخی از نوزادان در ابتدای سرماخوردگی ممکن است استفراغ کنند یا مبتلا به اسهال گردند. تب در هنگام سرماخوردگی ممکن است از چند ساعت تا سه روز طول بکشد.

دکتر را خبر کنید: اگر فرزند تان دچار سرفه های پشت سر هم یا عمیق شود یا هنگام سرفه کردن سینه اش خس خس کند حتی اگر تب هم نداشته باشد، باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید. در دو یا سه ماهه اول تولد مقاومت بدن نوزاد بسیار کم است، بنابراین اگر کودک در ظاهر ناخوش است، بهتر است مورد معاینه پزشک قرار گیرد.

درمان سرخوردگی نوزاد

تنها امکان تسکین نشانه های بیماری وجود دارد، نه از بین بردن ویروس. سرماخوردگی عادی هیچ درمانی ندارد. اگر انسداد بینی موجب ناراحتی نوزاد شد، می توانید با یک پوآر یا سرنگ گوش که دارای نوک نرم و صاف باشد آن را باز کرد. یک یا دو قطره محلول آب نمک (کلراید سدیم) قبل از مکیدن ترشحات بینی ممکن است مفید باشد. البته پوشش مخاطی بینی شیر خوار خیلی حساس می باشد به همین خاطر برای خروج ترشحات آن زیاد اصرار نورزید. تنها می توانید قبل از شیر خوردن و خوابیدن این کار را انجام دهید. افزایش رطوبت اتاق برای جلوگیری از انسداد بینی موثر است. در صورت شدت گرفتن انسداد بینی ممکن است پزشک قطره بینی یا شربت خوراکی تجویز نماید. در اغلب موارد سرماخوردگی در ظرف مدت یک هفته بهبود می یابد، ولی در برخی کودکان یک سرماخوردگی خفیف ممکن است مدت ها طول بکشد. سرماخوردگی می تواند خیلی شدید باشد و کودک را مبتلا به برونشیت و سایر عوارض ثانوی سرماخوردگی کند


ویدیو مرتبط :
9 روش برای درمان سرما خوردگی