فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



صادقی: خلاء فرهنگی فضا را برای سریال‌های نئوعثمانی ترکیه باز کرد/ صلاحی: همه ما کم‌کاری کرده‌ایم و باید جبران کنیم


به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری فارس، مراسم دیدار نوروزی محمود صالحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با هنرمندان شب گذشته در باغ‌موزه تهران برگزار شد. در این مراسم چهره‌هایی از هنرمندان رشته‌های مختلف حضور داشتند که از جمله‌ آنها می‌توان به محمدعلی بهمنی، محمود عزیزی، میلاد کیائی، شهرام کرمی، بابک روبوخه، امیر عبدالحسینی، صاعد باقری، عبدالجبار کاکایی، مجتبی رحمان‌دوست، رضا فیاضی، مصطفی رحمان‌دوست، مجید رجبی‌معمار، سالار عقیلی، عبدالحسین مختاباد، اصغر همت، فریدون شهبازیان و لوریس چکناواریان اشاره کرد.

چرا هنرمندان نباید نماینده‌ای مستقل در مجلس داشته باشند

بختیاری از اساتید هنر خوشنویسی اولین سخنران این مراسم بود. او در صحبت‌هایش ضمن بیان این که امروز انجمن‌های هنری زیادی فعال‌اند و به‌دنبال حقوق هنری‌شان هستند، اما چون پراکنده و به‌صورت جزیره جزیره فعالیت می‌کنند نمی‌توانند به حقوق عمومی‌شان برسند، گفت: «چند سالی است که قرار است یک‌دهم درصد از بودجه ارگان‌های دولتی به خرید آثار هنری اختصاص داده شود، که متأسفانه این امر هنوز در مجلس تصویب نشده و سرانجامی نداشته است. ما باید از خود بپرسیم که چرا هنرمندان نباید نماینده‌ای مستقل و نه سیاسی در مجلس داشته باشند.»

با خرد با دنیا مواجه شویم

قطب‌الدین صادقی نیز در ادامه این مراسم ضمن اشاره به این که آنچه روح یک شهر را می‌سازد فرهنگ و هنر است، گفت: «در آخرین پژوهش‌ها فرهنگ را در سه بخش تعریف کرده‌اند که این سه بخش عبارتند از: نخست مجموعه رفتارهای ما به‌عنوان یک شهروند که مثلاً ما ورزش می‌کنیم یا خیر. بخش دوم عقل است، یعنی احساسات را کنار بگذاریم و با خرد با دنیا مواجه شویم.»

وی در ادامه ضمن بیان این که نکته که ما در ایران کاریکاتوری از علم را داریم و بسیاری از مقالات و پایان‌نامه‌ها در جلوی دانشگاه‌ها به فروش می‌رسند، گفت: «جالب است بدانیم تعداد مهندسان شهر اصفهان فقط 2 درصد مهندسان شهر برلین است. نمی‌شود اینها را نداشته باشیم و ادای بافرهنگ بودن بکنیم. بخش سوم احساس است، که بیشتر آن را هنرمندان در اختیار دارند و با کمک احساسشان تأثیرگذاری می‌کنند. وزارت ارشاد تنها 7 سالن در شهری 11میلیونی دارد، در حالی که قاهره 140 سالن تئاتر دارد. 15 سال پیش که من در شهر 2میلیون نفری نیس بودم، این شهر 40 سالن تئاتر داشت.»

خلاء فرهنگی فضا را برای سریال‌های نئوعثمانی ترکیه باز کرد

این هنرمند تئاتر تصریح کرد: «متأسفانه ما فضای مناسب و مدیر مناسب نداریم. خلئی که امروز در فرهنگ ما ایجاد شده جا را برای ترکیه و سریال‌های آشغالش که سودای نئوعثمانی را دنبال می‌کند باز کرده است. هم‌اکنون در دنیا شهرداری‌ها متولی فرهنگ و هنر هستند، تولید، سرپرستی و ارتباط با مردم در حوزه فرهنگ را شهرداری‌ها اداره می‌کنند. این شهرداری‌ها هستند که متولی فرهنگ و هنر تهران هستند نه دولت. ما هم‌اکنون 11 میلیون تهرانی بی‌برنامه‌ داریم. وزارت ارشاد پول و برنامه ندارد. اینک ابتکار در دست شما است. بخشی از دغدغه‌های من برگشتن روح فرهنگی به شهر تهران است. ما باید جامعه‌ای با روح و احساس و اندیشه داشته باشیم.»

باید از داشته‌هایمان حرف بزنم یا از نداشته‌هایمان

در ادامه ایرج راد هنرمند پیشکسوت و مدیرعامل خانه تئاتر با اظهار خوشحالی برای حضور در جمع هنرمندان و ایجاد فضایی برای تجدید دیدار آن هم در یک مراسمی که به شادی برگزار شده است، گفت: «نمی‌دانم امشب باید از داشته‌هایمان حرف بزنم یا از نداشته‌هایمان. راستش همه ما از نداشته‌هایمان خیلی گفته‌ایم ولی اگر بخواهم از داشته‌هایمان بگویم، در این جمع، بزرگان و فرهیختگانی را می‌بینم که آن طور که باید و شاید از آنها گفته نشده است. این بزرگان جزء داشته‌ها و ثروت‌های ما محسوب می‌شوند. هر سال طبق آمارهایی که داده می‌شود حدود ۱۴۰۰ و گاهی دو هزار دانش‌آموخته هنرهای نمایشی داریم. ولی متاسفانه امکانات و فضای مناسب برای آنها وجود ندارد. حتی گاهی مشاهده می‌شود این امکانات و فضا برای کسانی که دانش‌آموخته کشورهای غربی هم هستند و برای فعالیت به کشور خودمان بر می‌گردند نیز وجو ندارد.هر سال به خیل عظیمی از هنرمندان پرشور، پرتوان و با استعداد اضافه می‌شود اما فضا و جای مناسب برای پرورش و هدایت آنها وجود ندارد.»

ایرج راد در پایان گفت: «طی یک جلسه‌ای که با علی مراد خانی و وزیر فرهنگ و ارشاد داشتیم بحث در میان گرفت که با این وجود اینکه سال گذشته را به نام تئاتر نام‌گذاری کردیم، اتفاق متفاوتی در این حوزه شکل نگرفت و حمایت‌های لازم انجام نشد. بنابراین قرار شد امسال را هم به نام تئاتر نام‌گذاری کنیم.»

برای موسیقی چه کاری انجام داده‌ایم؟

محمد سریر نیز در این مراسم گفت: «ما برای موسیقی چه کاری انجام داده‌ایم؟ در حالی که دیده می‌شود در این حوزه همه ناراضی هستند. هم دولت، هم موسیقی‌دان‌ها و هم مردم. در کشور ما هیچ چشم‌انداز مشخصی در حوزه موسیقی تعریف نشده است، یعنی هیچ‌کس نمی‌داند پنج سال دیگر کجا هستیم و چه اتفاقی برای این هنر افتاده است. تنها چیزی مشاهده می شود تعریف‌های کلی است که می‌گویند موسیقی خوب است، بد است که این‌ها هیچ کدام هدف محسوب نمی‌شوند.برای زنده‌ماندن موسیقی و احیای آن به یک برنامه‌ریزی تازه، نگاه نو و فعالیت‌هایی پر انرژی نیاز داریم تا روند موسیقی را از روزمرگی که الان دچار آن است خارج کنیم.»

وی در پایان از محمود صلاحی در خواست کرد که توجه بیشتری به این حوزه داشته باشد و جلوی این سرازیری که موسیقی در آن در حال حرکت و غرق شدن است را بگیرد زیرا موسیقی به یک بخش از هویت ملی ما بر می‌گردد.

همه ما کم‌کاری کرده‌ایم و باید جبران کنیم

محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز در این مراسم گفت: «همه ما کم‌کاری کرده‌ایم و باید جبران کنیم. گردهمایی‌ها و دیدارهای ما اندک بوده است. در سال 94 حدود 40 جلسه هم‌اندیشی با هنرمندان داشتیم. ما باید همه امکانات وزارت ارشاد، شهرداری و بخش خصوصی را کنار هم بگذاریم تا بتوانیم حرکتی رو به جلو داشته باشیم؛ به‌تنهایی به جایی نمی‌رسیم.»

وی در پایان ضمن بیان این که در عرصه فرهنگ هزینه‌های بسیاری باید صرف کنیم چرا که دغدغه‌ اصلی مقام معظم رهبری هم حوزه فرهنگ است، گفت: «خشونت و بسیاری از معضلات جامعه را از راه فرهنگ و هنر می‌توان حل کرد. گاهی یک بیت شعر کار یک کتاب را می‌کند. حضرت امام(ره) بعد از نوشتن این‌همه کتاب و رسیدن به جایگاه مرجعیت به شعر گفتن پرداخت. ما برای شناساندن انقلاب اسلامی به دنیا هم باید دست به دامن هنر شویم.»

انتهای پیام/

 

 

 


ویدیو مرتبط :
جبران کم کاری با توهین به آقای وزیر!