فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



استاندار فارس: بنیان اندیشه سعدی بر واقع گرایی و مردم دوستی استوار است


به گزارش خبرنگار ایرنا، مهندس سید محمد علی افشانی، شامگاه چهارشنبه در آئین بزرگداشت سعدی در شیراز، با اشاره به سفارش امام علی (ع) به مالك اشتر مبنی بر اینكه فرماندهان و حاكمان باید پناهگاه استوار رعیت باشند و رضایت مردم را فراهم كنند افزود: سعدی نیز به تبعیت از این سفارس می گوید كه ملوك از بهر پاس رعیت هستند نه رعیت از بهر طاعت ملوك.
وی بیان كرد: امیرالمومنین باز به مالك می فرمایند كه كارگزاران دولتی را از میان مردمی باتجربه و با حیا و از خاندانی پاكیزه و با تقوا كه در مسلمانی سابقه درخشانی دارند برگزین و بازرسانی راستگو و وفادار بر كارگزاران بگمار كه سبب مهربانی آنها با رعیت خواهد بود.
استاندار فارس اضافه كرد: سعدی باز به تبعیت از این سخن، خداترسی و پرهیزگاری و عمل صالح را از شروط مدیران و حاكمان روزگار می داند.
افشانی گفت: سعدی شاعر بلندآوازه ایران كه همگان او را استاد سخن می نامند، عظمت و بزرگی امام علی (ع) را چنان درك نمود كه شجاعت وصف شیر خدا و صفدر میدان و بحر جود را در هیچ كس نمی بیند، هان امامی كه خصائل نیك او نظیر جوانمردی و فتوت و مدارا و مروت نیاز امروز و پیروی او تضمین فردای ماست.
استاندار فارس گفت: امام علی (ع) ایمان را پایه و اساس عدالت و عدل را ثمره و نتیجه ایمان می داند و در دیدگاه آن حضرت نادیده گرفتن عدالت ثبات اجتماعی را متزلزل و اجرای آن موجب پایداری و استحكام جامعه است و هیچ امتیاز و برتری و منزلتی برای حاكم نیست مگر به عدالت و مهمترین وظیفه حاكم اقامه قسط و اجرای عدل است و اینكه تمام پشت و پناه و پایگاه حكومت مردمند و رضایت آنان و رابطه صحیح حاكمان و مردم دوری از ظلم و ستم و برقراری عدالت است.
وی اضافه كرد: گستردگی اطلاعات و معارف شیخ، كثرت تجارب و عشق بی پایان او به ساحت پاك آفریدگار و محبت به خلق باعث گردید تا سعدی عالیترین مباحث توحید و عرفان و پندهای فردی و اجتماعی را در موجزترین و زیباترین شكل بیان نماید.
افشانی گفت: سعدی در همه زمینه های فردی و اجتماعی از جمله مروت و جوانمردی، تدبیر، عدالت و عبادت، خدمت به خلق، پرهیز از ریا، اخلاص و اخلاق، خیرخواهی خلق، مقدّم داشتن راحت دیگران بر راحت خویش، نیك خواهی و نرم خویی، پرهیز از مردم آزاری، احسان و نیكی، همدردی با همنوعان و موارد متعدد دیگر گفته و سروده است.
وی، آموزه های سعدی را الگوی زیست انسانی دانست و ادامه داد: سعدی در تجلیل انسان و به دست آوردن دل دردمندان تا آنجا پیش رفت كه در نظر او فتح جهان در مقابل فتح دلها بس ناچیز و خرد است.
او گفت: خودبینی و خودپرستی در نظر سعدی قدر و اعتباری ندارد بلكه، سربلندی آدمی در تواضع و فروتنی در مقابل مردم است.
یكم اردیبهشت ماه درتقویم ملی ایران به عنوان روز بزرگداشت سعدی نامگذاری شده است.
ابومحمد مصلِح الدین بن عبدالله نامور به سعدی شیرازی و مشرف الدین در سال 568 یا به برخی از روایت ها در 588 خورشیدی تولد یافت. آوازه این شاعر و نویسنده پارسی گوی ایران زمین بیشتر به خاطر نظم و نثر آهنگین ، گیرا وقوی اوست.
جایگاه این شاعر نام آور سده هفتم هجری نزد اهل ادب تا بدان جاست كه به وی لقب استاد سخن و شیخ اجل داده اند. آثار معروفش كتاب گلستان در نثر و بوستان در بحر متقارب و نیز غزلیات و دیوان اشعار اوست كه به این سه اثر كلیات سعدی می گویند.
شیخ اجل سعدی به سیاحت و جهانگردی علاقه بسیاری داشت و به شهرهای خاور نزدیك و خاور میانه، هندوستان، مصر و شمال آفریقا سفر كرد و این جهانگردی به روایتی 30 سال به طول انجامید.
همان گونه كه در تاریخ تولد این فخر ادبیات ایران زمین اختلاف نظر وجود دارد در مورد تاریخ وفات وی نیز دیدگاه ها متفاوت است و به استناد آنچه دراین مورد موجود است این ادیب بی بدیل ادبیات پارسی درسال 671خورشیدی چشم از جهان فرو بست.
6122/ 5054

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
آرمان گرایی و واقع گرایی متضاد نیستند!