فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



ارادت هنرمندان به ساحت پیامبر (ص) و ائمه (ع) باید جایگاهی در تفکر دینی داشته باشد


محمد علی رجبی عصر شنبه در گفت و گو با خبرنگار هنرهای تجسمی ایرنا، درباره آثار هنری ای که امروز در کشور با مضمون دینی تولید می شوند افزود: آثار یاد شده در حدی نیستند که بتوان به آنها توجه کرد و در واقع آثاری شاخص محسوب نمی شوند.
وی اضافه کرد : آثار هنری ای که در رابطه با رویدادهای دینی و مذهبی خلق می شوند در وهله نخست باید با موضوع خود مرتبط باشند؛ همچنین باید دید که آیا مخاطب با مشاهده اثر می تواند متوجه فضای مذهبی حاکم بر آن شود یا خیر؛ به عبارت دیگر لازم است روح حاکم بر جان آن اثر هنری را باز شناخت .
این هنرمند نقاش و نگارگر افزود: سابقه تاریخی کشورمان در رابطه با هنرهای تجسمی، یا هنرهای دیگری چون موسیقی نشان می دهد ، آثار شاخصی که با موضوع رویدادهای دینی خلق شده اند، از فضایی برخوردارند که بطور ناخودآگاه انسان را به طرف حقیقتی از جنس یک مضمون دینی جذب می کنند.
رجبی در پاسخ به اینکه هنرمندان ما تا چه اندازه به معیار یادشده در آثار خود توجه داشته اند به خبرنگار ایرنا گفت: مساله مزبور در تاریخ دوران اسلامی همواره به عنوان دغدغه هنرمندان کشور بوده و به اعتراف تمام کسانی که آثار هنری آن دوران را مشاهده کرده اند ،آن آثار از تفکرات اسلامی نشات گرفته است.
عضو هیأت علمی دانشکده هنر دانشگاه شاهد اضافه کرد : امروزه چند نوع ارتباط میان هنرهای دینی ما وجود دارد که همه آنها به یک صورت تجلی پیدا نکرده اند.
به گفته وی ، برخی از آثار هنری، علاوه بر ماهیت در جلوه های ظاهری خود نیز به گونه ای هستند که می توان آنها را در رده هنرهای دینی قرار داد.
رجبی ، مهمترین ویژگی این آثار را حفظ ریشه آنها در ارتباط با گذشته دانست و افزود: بیننده این آثار ، متوجه می شود که نه تنها یک رویداد دینی را به تصویر کشیده اند، بلکه ریشه آن را هم شکافته و سابقه تاریخی آن را باز می یابد.
به اعتقاد وی ، سابقه تاریخی خلاقیت های هنری سبب می شود که این آثار هویت دینی بیشتری پیدا کرده و به بیان روشن تر ' تاریخ ' پیدا کنند.
رجبی خاطرنشان کرد: دسته دیگری از آثار هنری هم دیده می شوند که باوجود داشتن موضوع دینی ،فرم دینی ندارند؛ به این معنا که برخی هنرمندان مطالعه ای درباره رابطه فرم و محتوای یک اثر انجام نمی دهند ، اما آثاری با موضوع دینی خلق می کنند که نسبت مستقیمی با فضاهای دینی ندارند .
عضو پیوسته فرهنگستان هنر توضیح داد: برخی از آثار نیز وجود دارند که در کارهای ' آموزش ندیده ها ' قابل مشاهده است و در بین آنها نیز یک سری کارهایی پیدا می شود که مؤلفه های مهم و خوبی را در خود دارند.
وی افزود: اغلب این آثار که مضمون دینی هم دارند با این فرض خلق شده اند که خالق آنها هیچ ادعایی نداشته است.
به گفته رجبی آثار مزبور باوجود آنکه در شمار کارهای برگزیده قرار می گیرند ، کمتر به آنها توجه می شود؛ بطوری که چنانچه کارشناسان خارجی به آنها توجه نداشتند ، شاید کسی در ایران به ارزش آنها پی نمی برد.
هنر اسلامی یکی از دوران های شکوهمند تاریخ هنر و یکی از ارزشمندترین دستاوردهای بشری در عرصه هنری به شمار می آید و شامل انواع متنوعی از هنر همچون معماری، خوشنویسی، نقاشی، سرامیک و مانند آنها می شود.
فراهنگ**9362** 1559

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
ابراز ارادت به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) / 5 بهمن 93