فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



حاتمی‌کیا: سینما را بت کرده‌اند اما افتخارم این است که حرف انقلاب را بگویم/ محمدحسنی: آقای رئیس‌جمهور ضرر می‌کنید/ شب تقدیر از والی‌نژاد و دعا برای شفای سلحشور


به گزارش خبرنگار فرهنگی فارس، جشن سینمای فجر انقلاب شب گذشته با حضور چهره‌های مختلف فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی در حوزه هنری برپا شد.

در این جشن که دو جایزه سینمایی آینه و جایزه سینمایی ققنوس ارائه شد؛ محسن یزدی، دبیر مجمع نویسندگان و منتقدان سینمای انقلاب با اشاره به اینکه امسال اولین جشن مجمع نویسندگان سینمای انقلاب پس از 4 دوره اعلام نظرسنجی جبهه رسانه‌ای سینمای انقلاب برگزار می‌شود، گفت: با توجه به اینکه نویسندگان حضور فعالی در فضای انقلاب دارند، مجمع می‌خواهد این افراد را دور یکدیگر جمع کند تا حاصل قلم آن‌ها را هم به شکل گستره‌تری ببینیم لذا جایزه سینمایی آئینه با داوری نزدیک به ۵۰ سینمایی‌نویس متعهد جوایزی را به سینماگران اهدا می‌کند.

بنابر این گزارش، جایزه آینه به بهترین انیمیشن سال، به انیمیشن «فهرست مقدس» به کارگردانی محمد همدانی تعلق گرفت  و تندیس فیلم امید هم به فیلم «بادیگارد» و احسان محمد حسنی، تهیه کننده این فیلم رسید.

مدیر سازمان هنری ـ رسانه‌ای اوج: دولت یاد شهدا را می‌خواهد نه راه شهدا را

احسان محمدحسنی پس از دریافت این جایزه گفت: دریافت این جایزه و در این محفل برای من از هزاران مرغ و سیمرغ دیگر ارزش بیشتری دارد.

وی ادامه داد: من تنها سخن کوتاهی با آقای رئیس جمهور و رئیس شورای انقلاب فرهنگی دارم، اینکه آقای رئیس جمهور بحث ما با شما دعوای کوچکی مانند دادن یا ندادن مرغ و سیمرغ جشنواره فجر نیست، آدرس غلط به مردم ندهید، بحث این است که شما می‌خواهید بگویید دوره انقلاب و تفکر انقلاب از بین رفته و مردم آثار انقلابی نمی خواهند اما بادیگارد امروز تبدیل به یک نماد شده؛ ممکن است بفرمایید این مردمی که شما می گویید کدام مردم هستند مردمی که در راهپیمایی اربعین هستند یا مردمی که در راهپیمایی 22 بهمن بودند یا مشتی فسیتوال‌چی؟ مردمی که ما دیدیم بادیگارد را در آغوش گرفتند.

حسنی که خطاب به رئیس جمهور سخن می‌گفت، افزود: دیپلمات ها و بادیگاردهای فرهنگی شما تا کی می خواهند دیوار ویران شده فرهنگ را با جشنواره های خارجی رنگ آمیزی کنند و تا کی می خواهند با آمپول مسکن جشنواره‌های بزک شده و پوچ جسم بی‌جان و رو به احتضار فرهنگ این کشور را سر پا نگه دارند. بیایید با هم روراست باشیم، خانواده‌های شهدای مدافع حرم نیازی به سکه‌های شما در مراسم افتتاحیه و اختتامیه فجر نداشتند، بگویید در میان ۷۰ فیلمی که تنها ۳۰ فیلم را در جشنواه فجر دیده‌ایم، سهم این افراد حتی یک فیلم هم نبود؟ حتما داعش و حضرت کدخدا باید برج آزادی و میلاد را در تهران منفجر کنند که شما به فکر بیفتید؟

وی با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید یاس‌آورترین آثار عرضه شده، درباره بهترین فیلم جشنواره نیز عنوان کرد: اگر به «ایستاده در غبار» جایزه دادید، برای این است که نتوانستید به تکنیک آن بی‌توجهی و از یک اثر پاک صحبت کردید اما مهتر از آن اینکه شما یاد شهدا را می‌خواهید نه راه شهدا را؛ برای همین احمد متوسلیان را در دوران جنگ هشت ساله می‌خواهید اما اگر همین فرد امروز بیاید و علمداری همچون قاسم سلیمانی بیاید و بادیگارد نباشد بلکه محافظ انقلابی این نظام الهی باشد شما را عصبانی می‌کند و او را طرد می‌کنید.

احسان حسنی، افزود: اگر هم آقا ابراهیم ما را هم سر بریدید شما با آدم‌های با استعداد و آرمان‌های جبهه فرهنگی که پشت سر ابراهیم ایستاده چه می‌خواهید کنید؟ ضرر می کنید آقای رئیس جمهور.

* اهدای تندیس آینه به «سیانور» و «ایستاده درغبار»

در ادامه مراسم نیز جایزه ویژه آینه برای بازیگری به بابک حمیدیان برای بازی در فیلم‌های انقلابی دو سال اخیر وی از جمله «بادیگارد» و «سیانور» تعلق گرفت.

وی پس از دریافت جایزه گفت: بخش اعظم از هویت خودم را به واسطه نقد در سینمای ایران می‌دانم و از منتقدین تشکر می‌کنم. تلاش می‌کنم خودم باشم و به بزرگان احترام بگذارم.

همچنین سه تندیس آئینه برای سه فیلم برتر مجمع منتقدان و نویسندگان سینمای انقلاب به سه فیلم بادیگارد، ایستاده در غبار و سیانور تعلق گرفت.

ابتدا از سیانور تقدیر شد که شعیبی پس از دریافت این جایزه ابراز رضایت زیادی کرد و گفت که خوشحال است در این جمع جایزه می‌گیرد.

تندیس بعدی از آن فیلم «ایستاده در غبار» ساخته محمدحسین مهدویان تعلق گرفت که هادی حجازی‌فر بازیگر نقش احمد متوسلیان، یادداشتی وی را خواند؛ مهدویان در این یادداشت گفته بود: بسیار دوست داشتم در جمع شما باشم، اما به دلیل سفری که داشتم نتواستم باشم و حسرتم زمانی بیشتر شد که فهمیدم قرار است قدردان مردی باشید که حقیقتا شایسته تقدیر است؛ یک همراه، پشتیبان و یک برادر مهربان.

وی افزوده بود: تردید ندارم بهترین بخت زندگی من آشنایی با حبیب والی‌نژاد بود ثمره این چند سال چند مستند است و یک فیلم سینمایی که دوست دارم جایزه‌ام را به حبیب والی‌نژاد تقدیم کنم.

* تقدیر از حبیب والی‌نژاد با تابلویی از استاد قدیریان

در ادامه این مراسم از یک عمر فعالیت فرهنگی حبیب واالی‌نژاد تقدیر به عمل آمد و تابلویی به نگارگری استاد قدیریان به وی اهدا شد.

قدیریان در سخنان کوتاهی گفت که «اربعین دعوت کننده از ظلمت به نور است؛ خدا در اربعین فراتر از دولت‌ها کار فرهنگی بسیار عظیمی می‌کند و از همه هنرمندان دل‌سوخته طالب نور که دوست دارند نور خدا را ببینند حتما اربعین را در نظر بگیرند که جامعه آرمانی شیعه است و آن را فراتر از سیاست‌های فرهنگی خودمان نگاه کنیم و نگاه جهانی داشته باشیم.

والی‌نژاد در سخنانی گفت: من بچه حوزه هستم و بچه مسجد و خوشحالم که امشب دوستان قدیمی را دیدم و دوست داشتم دیگر بچه‌ها را ببینم و خوشحالم تابلویی از دست آقای قدیریان می‌گیرم که از قدیمی‌های حوزه هستند؛ و دیدن آقای کاسبی موجب خوشحالی است و اینکه بچه‌ها دارند دور هم جمع می‌شوند خوشحال‌کننده است و امیدوارم همدل و یکصدا شویم و مرزها را بشکنیم و مثل قدیم در حوزه و روایت فتح با هم باشیم.

وی که از احسان محمدحسنی و فرجی تشکر می‌کرد یادی از بچه‌های مسجد جواد الائمه و چهره‌هایی چون بهزاد بهزادپور و کم‌کاری‌اش و سلحشور و بیماری‌اش یاد کرد و با طلب شفا برای فرج‌اله سلحشور، گفت: آقای سلحشور قبل از انقلاب با تئاتر حر به ما آموزش دادند و باید از او و امثال او که برای انقلاب تلاش کردند تشکر کرد.

بنابر این گزارش در ادامه این جشن جایزه مشترک بهترین فیلم دو جایزه سینمایی آینه و ققنوس به ابراهیم حاتمی‌کیا برای فیلم «بادیگارد» ارائه داده شد.

حاتمی‌کیا: سینما برای برخی به بت تبدیل شده است

در این مراسم حاتمی‌کیا در سخنانی ضمن آرزوی شفا برای فرج‌اله سلحشور، با اشاره به برنامه هفت، گفت: در سال‌های ابتدایی انقلاب بحثی بر سر ظرف و مظروف یا فرم و محتوا در سینما وجود داشت که کدام‌ یک مهم است، در همان زمان حوزه هنری یکی از مکان‌هایی بود که می‌خواست این دو مقوله را به یکدیگر نزدیک کند و تلاش زیادی هم در این زمینه داشت.

وی افزود: من در دهه اخیر دیدم که سینما برای برخی بدل به بت شده است و رسما یک گوساله سامری تعریف می شود و به قدری اهمیت پیدا کرده است که یادمان می‌رود که چه چیزهایی را می‌خواهیم در آن بگوییم.

این کارگردان سینما ادامه داد: برایم مهم نیست که با عنوان بهترین کارگردان شناخته شوم، آنچه اهمیت دارد این است که به دنبال بیان چه حرف‌هایی هستم؛ این همان بحثی است که قلم به دستان هم آن را نمی‌بینیم و در نقدها گم شده است و متاسفانه دغدغه بچه‌های قلم این نیست و این تبلیغی که روی جوان‌ها می‌شود که باید قاب سینما را شناخت درست نیست و این نیست که فرم و محتوا را از همه جدا کرد و باید با هم جلو برود.

وی با بیان اینکه باید حرف‌هایی زد که سخت می‌توان این حرف‌ها را زد؛ ادامه داد: گویا این روزها این حرف‌ها مسئله نیست و اعتقادم این است که به شدت این مسئله دارد در نقدها دنبال می‌شود که سینما بماهو سینما مسئله است اما اگر از آن صدای حق و حقیقت شنیده نشود بت است و به نیستی و جهنم می‌کشد و افتخارم این است که حرفی بگویم ولو این که لق بگویم.

بنابر این گزارش در ابتدای این جشن نیز اعضای هیئت داوران بخش نقد مجمع نویسندگان و منتقدان سینمای انقلاب بهترین نقد فیلم را به محمدرضا باقری از خبرگزاری نسیم بهترین معرفی فیلم را به رضا محرمی از خبرگزاری تسنیم، بهترین یادداشت سینمایی را به سجاد مهرگان و جایزه بهترین گزارش سینمایی را به محمد رضا شهبازی از سایت سوره سینما تقدیم کردند.

انتهای پیام/س

http://fna.ir/MJDXMB


ویدیو مرتبط :
شهید چمران, حاتمی کیا, ابراهیم حاتمی کیا, شهید, علی قائم مقامی, شهدا, دفاع مقدس, تونل سینما, جنگ تحمیلی, سینما, اکران, ه