فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



مدیرفرهنگ و ارشاد مازندران:خیابان شهرهای استان به نام نیما مزین شود


احد جاودانی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا ضمن اشاره به اهمیت جایگاه نیما در شعر و ادبیات کشور به شناساندن این شاعر بزرگ به عامه مردم بویژه جوانان تاکید کرد.
وی معرفی مفاخر و مشاهیر کشور را از دغدغه های ارشاد دانست و از برگزاری ششمین همایش 'شب نشان نیما' در شهرستان نوشهر خبر داد.
او با بیان اینکه دبیر خانه این رویداد بزودی در نوشهر مستقر می شود، افزود: در نظر داریم همزمان همایش علمی بررسی اشعار طبری نیمایوشیج را نیز برای نخستین بار در مازندران برگزار کنیم.
وی با اشاره به اینکه کمیته های علمی این همایش سراسری در دانشگاه های مازندران تشکیل شد، گفت: فراخوان آن نیز پس از قطعی شدن زمان برگزاری به اطلاع عموم فرهنگ دوستان کشور می رسد.
او یاد آور شد: از تمامی فرهیختگان دعوت خواهد شد تا آثار خود که تاکنون درباره اشعار طبری نیمایوشیج به چاپ رسانده اند را به دبیرخانه این همایش در مازندران که متعاقبا اعلام می شود، ارسال کنند.
علی اسفندیاری متخلص به نیما یوشیج در ۲۱ آبان ۱۲۷۴ خورشیدی در دهکده یوش، بخش بلده از توابع شهرستان نور استان مازندران دیده به جهان گشود. پدرش ابراهیم خان اِعظام السلطنه متعلق به خانواده قدیمی مازندران بود و به کشاورزی و گله داری اشتغال داشت.
نیما ۱۲ساله بود که به همراه خانواده به تهران رفت و در مدرسه عالی سن لویی مشغول تحصیل شد. در مدرسه از بچه ها کناره گیری می کرد و به گفته خودِ با یکی از دوستانش مدام از مدرسه فرار می کرد و پس از مدتی با تشویق یکی از معلم هایش به نام نظام وفا به شعر گفتن مشغول و شعر افسانه را به پاس قدر دانی به او تقدیم کرد.
نیما پس از پایان تحصیلات در مدرسه سن لویی در وزارت دارایی مشغول کار شد اما پس از مدتی این کار را مطابق میل خود نیافت و آن را رها کرد.
وی در سال ۱۳۰۰ خورشیدی نام خود را به نیما تغییر داد. نیما نام یکی از اسپهبدان تبرستان بود و به معنی کمان بزرگ است. او با همین نام شعرهای خود را امضاء می کرد و در نخستین سال های صدور شناسنامه نام وی نیماخان یوشیج ثبت شده است.
نیما یوشیج با مجموعه تأثیرگذار افسانه، که مانیفست شعر نو فارسی بود، در فضای راکد شعر ایران انقلابی برپا کرد. نیما آگاهانه تمام بنیادها و ساختارهای شعر کهن فارسی را به چالش کشید. شعر نو عنوانی بود که خودِ نیما بر هنر خویش نهاده بود.
این شاعر بلند آوازه همچنین اشعاری به زبان مازندرانی دارد که با نام «روجا» چاپ شده است.
نیما در سال 1338درحالی که به علت سرمای شدید یوش به ذات الریه مبتلا شده بود برای درمان به تهران آمد اما معالجات تاثیری نداشت و سر انجام در ۱۳ دیماه همان سال درگذشت و در امامزاده عبدالله تهران به خاک سپرده شد.
سپس در سال ۱۳۷۲ خورشیدی بنا به وصیت وی پیکر او را به خانه اش در یوش منتقل کردند. مزار او در کنار مزار خواهرش، بهجت الزمان اسفندیاری (درگذشته به تاریخ هشتم خرداد ۱۳۸۶) و مزار سیروس طاهباز در میان حیاط جای گرفته است.ک/3
7330/1899

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
سفر احمدی نژاد به شهرهای استان ها