فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



معلم‌دامغانی: استاد جمال‌پور بر عهد و پیمان پایدار بوده است/رجبی‌دوانی: شرط هنر حقیقی صدق و صفا است


به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری فارس، محمدعلی معلم‌دامغانی رئیس فرهنگستان هنر عصر امروز در آئین رونمایی از کتاب «مهر» استاد عباس جمال‌پور اظهار داشت: کلمه «مهر» از مهربانی می‌آید و با عهد و پیمان همراه است؛ «مهر» صفتی است که به شخصیت استاد جمال‌پور برمی‌گردد.

وی ادامه داد: از زمانی که اولین زن و مرد به هم پیوند خوردند، با یکدیگر در جهان عهد و پیمان بستند و حلقه مهری در میان آن‌ها به وجود آمد که این حلقه به عنوان نشانی نیز در دستان آنان قرار گرفت و نمادی از تعلق زن و مردی به یکدیگر بود که میانشان «مهر» وجود دارد.

معلم‌دامغانی با اشاره به عهد و پیمان بین انسان‌ها، خاطرنشان کرد: دست دادن و سلام کردن نیز همین معنی را می‌دهد؛ کسانی که با یکدیگر دست می‌دهند یعنی من با تو در صلح و آشتی هستم و در صدد درگیری با تو نیستم. عهد‌ها و پیمان‌ها آن قدر زیاد است که به شمارش نمی‌آْید.

وی در ادامه به تشریح واژه «عرب» و «عجم» در فارسی باستان اشاره کرد و گفت: آنان که با فارسی کهن آشنایی دارند، می‌دانند که گذاشتن حرف «الف» در ابتدای کلمات معنای آن را منفی می‌کند و باید بدانید که استفاده از حرف «ع» نیز برای نگارش واژگان عربی به کار می‌رفت.

رئیس فرهنگستان هنر بیان داشت: اگر کلمه «ارب» و «اجم» را با حرف الف بنویسیم، دو معنای کاملا متفاوت پیدا می‌کند که در متون کهن نیز به آن اشاره شده است. «ارب» به معنای کسی است که رب ندارد و خدا پرست نیست و به جز پیامبر اعظم(ص) که کنیه خود را به حضرت یعقوب نسبت داده که همه از گذشته خدا پرست بودند، مابقی به دلیل خداپرستی ایرانیان و جاهلیت اعراب بدین نام خوانده می‌شدند. واژه «اجم» نیز اشاره به پادشاه ایران «جم» دارد که هنگامی که مغلوب ضحاک شد، ایرانیان را بدون جم و سرپرست خواندند. حال این کلمات به گونه‌ای نگارش می‌شوند که به اشتباه تعبیر و تفسیر می‌شوند. اینها حقایق روشنی است که تلکیف ما را با جهان روشن می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: امیدوارم هر روز بتوانیم بزرگان خود را بیشتر بشناسیم و چون استاد جمال‌پور و سلمان فارسی آنان را گرامی داشته و به جهانیان معرفی کنیم و جا دارد که بگویم استاد جمال‌پور از جمله کسانی است که در هر دوره از زندگی خود به عهد و پیمان خود با مردمش پایدار بوده است.

در ادامه این مراسم، محسن فرشادیکتا گفت: 40 سال افتخار دوستی با استاد جمال پور را دارم، او شخصیتی عالم، عاشق، متفکر و متواضع دارد.

وی ادامه داد: در یکی از کتاب‌هایم به سه آگاهی اشاره کرده‌ام؛ آگاهی غریزی، آگاهی تعقلی و آگاهی کیهانی؛ آگاهی غریزی برای انسان‌های عادی است؛ آگاهی تعقلی برای اندیشمندان و هنرمندان است و آگاهی کیهانی مخصوص اولیاءالهی، علما و عرفاست؛ به نظرم استاد جمال‌پور از آگاهی سوم برخوردار است. 

* زن در آثار جمال‌پور به تعالی رسیده است

فرشادیکتا بیان داشت: زن در آثار جمال‌پور به تعالی رسیده است. چشم‌ها آینه روح است که نماد همه زنان جهان است. این زیبایی زن و هستی را استاد جمال‌پور درک کرده است که در آثارش می‌بینیم.

* استاد جمال‌پور در همه رشته‌ها به عشق رسیده است

استاد محمدباقر آقامیری در این مراسم گفت: در جامعه هنرمندان افراد گمنام بسیاری داریم که باید از این مشاهیر قدردانی شود.

وی افزود: وجود استاد استاد جمال‌پور در موسیقی، نقاشی و بیاناتش عشق است. در مجموع همه رشته‌ها به عشق رسیده است.

* شرط هنر حقیقی صدق و صفا است

استاد محمدعلی‌رجبی‌دوانی در ادامه اظهار داشت: استاد معلم‌دامغانی در این جلسه به موضوع مهر و عهد و رابطه آن اشاره کرد. عهد موضوعی است که از ازل تا ابد به آن توجه شده؛  آن عهد، عهدی است که ما را به مقام انسان بودن می‌رساند.

وی گفت: در هنر هر کسی که به فضائلی از جمله شجاعت، ولایت، مروت دست یافت، اهل فتوت است؛ «فاء» فتوت فنای در فناست؛ فتوت نور فطرت است که ظاهر شده و همه رذائل را منتفی می‌کند.

این پژوهشگر هنر و فلسفه یادآور شد: شرط هنر حقیقی صدق و صفا است. صفا در فرهنگ ما بسیار بحث می‌شود. صوفی کسی است که آینه دلش را پاک می‌کند اگر  آینه صاف باشد خودمان را می‌بینیم.

وی یادآور شد: مؤمن در فرهنگ ما کسی است که محل امن برای دیگران می‌شود، این امن بودن به شرط صدق است. استاد جمال‌پور با همین صدق جلو رفت. همواره در آثار این هنرمند زن را به عنوان واسطه‌ای بین زمین و آسمان می‌بینیم که این نگاه استاد، مظهر جمال زن را نشان می‌دهد.

* دلایل ماندگاری استاد جمال‌‌پور

جواد بختیاری رئیس شورای عالی انجمن خوشنویسان در ادامه یادآور شد: امنیتی که در شخصیت استاد جمال‌پور است، در آثارش هم دیده می‌شود. در آثار وی حس رهایی و دلباختگی است؛ شخصیت و آثار وی عین هم است.

وی گفت: در آثار استاد عشق پنهان هم در دل طبیعت است. در آثار استاد، شخصیت‌ها سینه فراخ و دست به آسمان است که فریاد شادی و شوق دارند. آثار این استاد ترجمان خودشان است.

بختیاری یادآور شد: آثار استاد جمال‌‌پور به 3 دلیل ماندگار است؛ ایجاد تفکر، ایجاد تخیل و ایجاد تحیّر. به همین دلیل وی در سلسله هنرمندان معاصر جایگاه ویژه‌ای دارد.

بر اساس این گزارش، در ادامه این مراسم علی‌محعلم دامغانی شعری برای  استاد جمال‌پور خواند. در پایان هم از کتاب «مهر» استاد جمال‌پور رونمایی شد و نمایشگاه آثار نگارگری این هنرمند با 30 اثر برجسته در موسسه فرهنگی هنری صبا گشایش یافت.

انتهای پیام/و


ویدیو مرتبط :
شعر خوانی استاد محمد علی معلم دامغانی-3