سرگرمی


2 دقیقه پیش

دانلود بازی اندروید

اندروید (از یونانی: به معنای مَرد، انسان، شبه آدم یا رُبات (آدم آهنی))، (به انگلیسی: Android) یک سیستم عامل همراه است که گوگل برای تلفن‌های همراه و تبلت‌ها عرضه می‌نماید و ...
2 دقیقه پیش

بازی اکشن-ماجرایی اسطوره های کوچک/ Pocket Legends

آخرین خبر/ Pocket Legends یکی از جذاب ترین بازی های آنلاین اکشن و سرگرم کننده برای سیستم عامل اندروید است. باید اشاره کرد که این بازی، اولین و بهترین بازی کمپانی MMO است که موفقیت ...



عاشقی پای تخته کلاس + تصاویر


ایسنا : ایثار و فداکاری همواره جزء بهترین اعمال در هر جامعه بوده و در دیدگاه تمامی انسان‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد، روایات و احادیث زیادی از معصومین علیهم‌السلام وارد شده که ارزش ایثار را در دید مردمان نمایان ساخته از جمله حضرت علی(ع) فرمودند: ایثار و از خود گذشتگی بالاترین درجه ایمان است.

خداوند نیز در آیه 15 سوره حُجُرات، این حقیقت را اینگونه منعکس کرده است: "مؤمنان کسانی هست که به خدا و پیامبر او ایمان آوردند و در آن هرگز تردید نکردند و با مال و جان خود در راه خدا کوشیدند؛ آنان به راستی در ایمان خود صادقند." مقصود از «ایثار» و «فداکاری» این است که انسان کاری را بدون «چشم‌داشت» و انتظار عوض از فرد یا جامعه انجام دهد.

در جامعه گاهی برخی از افراد چنان به سرنوشت دیگران احساس دلبستگی و مسئولیت می‌کنند که گویی به تنهایی عهده‌دار کار همه هستند و همواره آخرین حد بخشش و نهایت از خود گذشتگی و ایثار نسبت به دیگران را نشان می‌دهند نمونه اینها را در دوران مدرسه در کتاب‌ها خوانده‌ایم و نمونه عملی آن را هم بارها در جامعه دیده‌ایم مثل شهیدان هشت سال دفاع مقدس و ... اکنون هم سال‌هاست که اخبار متعددی از فداکاری می‌شنویم.

ریزعلی خواجوی در یک شب سرد زمستانی وقتی متوجه شد ریل قطار آسیب دیده است پیراهنش را از تن بیرون آورد و به آتش کشید و راننده قطار را متوجه خطر کرد و مسافران را نجات داد.

ایثار و فداکاری=جاودانه ماندن
دهقان فداکار

کمتر کسی است که «حسن امیدزاده» معلم کلاس پنجم ابتدایی "روستای بیجار سرشفت" که در زمستان 76 با به خطر انداختن جان خود، جان 30 دانش‌آموز را از مرگ نجات داد، نشناسد. او برای نجات جان دانش‌آموزانش از آتش بخاری نفتی، خود را به آتش زد و دچار سوختگی شد و پس از تحمل سال‌ها رنج و سختی در سال 91 با زندگی وداع کرد. از خودگذشتگی آقای معلم نه فقط در کتاب‌ها بلکه در قلب‌ها ثبت شده است.ایثار و فداکاری=جاودانه ماندن
حسن امیدزاده

یا معلم نمونه و فداکار نهاوندی که هنگام برگزاری اردوی دانش‌آموزان ابتدایی یکی از مدارس روستایی شهرستان نهاوند در منطقه "سراب گاماسیاب" نهاوند با به خطر انداختن جان خود دانش‌آموز دختر پایه دوم ابتدایی را از خطر مرگ حتمی نجات داد ولی خودش اسیر جریان تند رودخانه گاماسیاب می‌شود و آب وی را به همراه خود می‌برد و بیهوش می‌شود و با تلاش امدادگران و خواست خداوند جان دوباره‌ای می‌گیرد.ایثار و فداکاری=جاودانه ماندن
فاطمه مولوی

و یا معلم دیگری از توابع محروم استان اردبیل که برای نجات جان دانش‌آموزش نیمی از کبد خود را به وی اهدا کرد؛‌ یا "مرتضی اصغری" با 5 سال آموزش متوالی به دانش آموز بیمارش در منزل، همچنین «محمدعلی احمدی» با اهدای اعضای فرزندش به 5 بیمار کمک کرد.

و یا علی محمدیان یکی دیگر از معلمان ایرانی. وی وقتی متوجه می‌شود یکی از دانش آموزان مدرسه که بخاطر یک بیماری مرموز سرش را تراشیده بود مورد تمسخر دانش آموزان دیگر قرار می‌گیرد او نیز برای همدردی سرش را می‌تراشد. دانش آموزان دیگر نیز وقتی این صحنه را می‌بینند همگی سر خود را می‌تراشند و بدین ترتیب نیش و کنایه و تمسخر آنها پایان می‌پذیرد.

ایثار و فداکاری=جاودانه ماندن
معلم فداکار و ماهان

در حال حاضر محمدیان، معلمی در مدرسه ابتدایی شیخ شلتوت مریوان که از شهرستان‌های کردنشین غرب ایران است تبدیل به یک قهرمان ملی شده است. حسن روحانی، رئیس جمهور از او تمجید کرده و دولت نیز حمایت مالی برای درمان پزشکی به دانش آموز ارائه کرده است و داستان زندگی‌اش به چهارگوشه کشور رسیده است.

همچنین در اولین روزهای سال 95، با درگذشت حمیدرضا گنگوزهی، معلم روستای مرزی نوکجو در استان سیستان و بلوچستان یاد همه معلمان فداکاری زنده شد که در همه حال معلمی می‌کنند و همیشه ثابت می‌کنند فداکاری آنها تنها محدود به کلاس درس نمی‌شود، معلمانی که جان خود را از دست می‌دهند تا دانش آموزانشان زنده بمانند. گنگوزهی به همراه همکارش عبدالغفور شهنوازی برای فراری دادن 3 دانش‌آموزی که در نزدیکی دیواری در حال ریزش در حوالی مدرسه مشغول بازی بودند، اقدام کردند و دانش‌آموزان را نجات دادند، اما خود در زیر آوار ماند.

ایثار و فداکاری=جاودانه ماندن
معلم فداکار حمیدرضا گنگوزهی

این موارد تنها مواردی محدود از ایثارگری و گذشت معلمان است که این روزها چون ستاره‌ای در آسمان تعلیم و تربیت می‌درخشند. در رابطه با موضوع مهم و ارزشمند ایثار و فداکاری که تمام ادیان، مذاهب و مردم سراسر جهان به آن اعتقاد دارند با چند کار‌شناس مسائل دینی به گفت‌وگو نشستیم. حجت‌الاسلام والمسلمین راستگو؛ کار‌شناس حوزه کودک و نوجوان با بیان این‌که «ما در تاریخ اسلام و در زندگی پیامبران و ائمه و یاران ایشان همواره ایثارگری و فداکاری‌های فراوانی را شاهد بوده‌ایم» اظهار کرد: یکی از نمونه‌های این فداکاری‌ها در روز عاشوراست که حضرت عباس (ع) از تمام وجود خود می‌گذرد تا بتواند به آن هدفی که می‌خواهد برسد. امروز هم درس‌های زیادی را افراد جامعه ما از راه و روش و سیره اهل بیت (ع) گرفته‌اند که در زندگی خود آن را به کار می‌بندند.

وی یادآور شد: حضرت علی (ع) در شب لیلة المبیت با اینکه می‌داند از تمام قبایل شمشیرزن‌های قهاری می‌آیند که پیامبر (ص) را بکشند اما با این حال برای حفظ جان رسول الله فداکاری و ایثار می‌کند و یا اینکه در یکی از جنگ‌ها حضرت علی (ع) 90 زخم می‌خورد اما با این وجود هرگز خود را کنار نمی‌کشید و ایثار و فداکاری را در وهله اول زندگی خود قرار داده است. ایثار یاران امام حسین (ع) در روز عاشورا یکی دیگر از نمونه‌های ایثار و فداکاری در تاریخ هستند.

این کار‌شناس حوزه کودک و نوجوان تاکید کرد: ‌در زمان حاضر هم می‌بینیم افرادی که برای نجات جان فرزندان این مرز و بوم از هیچ فداکاری‌ای دریغ نمی‌کنند. معلمی که چند سال گذشته برای حفظ جان دانش‌آموزان خود از ناحیه سرو گردن دچار سوختگی شدید شد نمونه‌ای از گذشت و ایثار در جامعه حال حاضر است و یا خانم‌ معلمی که برای حفظ جان یکی از بچه‌ها در رودخانه غرق شد و اخیرا هم معلم فداکار سیستان و بلوچستان که در زیر آوار جان خود را از دست داد.

راستگو ادامه داد: تمام این‌ها نمونه‌هایی از فداکاری و گذشت محسوب می‌شود اما باید بگوییم که ایثار و فداکاری انسان‌ها فقط مختص شهادت و از جان گذشتن آن‌ها نیست معلمی که با کمترین امکانات و حقوق با طی مسافت فراوان هر روز برای آموزش دانش آموزان مسیری را طی می‌کند این خود یک نمونه از ایثار و فداکاری است. اگر با این حرکت او یک نفر به راه راست هدایت شود، او یک مصلح عالی مقام و یک قهرمان واقعی است.

وی خاطرنشان کرد: در هشت سال دفاع مقدس نیز تک تک انسان‌هایی که در آن صحنه حاضر بودند نمونه‌هایی از ایثار و فداکاری بودند. آن‌ها با این کارشان به آیه قرآن عمل کردند و ما باید از آن‌ها درس بگیریم و بدانیم که در هر جایی فقط نباید به خودمان فکر کنیم بلکه می‌توانیم به سایر افراد نیز در جامعه فکر کنیم.

این کار‌شناس حوزه کودک و نوجوان ادامه داد: حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) در زندگی خود ایثار و فداکاری‌های زیادی داشتند مثل‌ همان سه روزی که روزه بودند ولی در هر سه روز غذای خود را به یتیم و اسیر و فقیر دادند. امیدواریم ما بتوانیم با بهره گیری و الگوبرداری از سیره و روش این بزرگواران فرهنگ ایثار و گذشت را در خانواده، مراکز کار، زندگی و جامعه نهادینه کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا سروستانی؛ مدیر کل تبلیغات اسلامی بوشهر نیز با بیان این‌که «یکی از مسائل مهم در دین اسلام بحث ایثار و فداکاری است» تصریح کرد: فداکاری، ایثار و گذشت یک مسأله معنوی و عاطفی است که نه تنها در دین مبین اسلام و از آغاز رسالت نبی مکرم اسلام به آن اهمیت ویژه‌ای داده شده بلکه کل جهان به این مقوله توجه و اهمیت ویژه‌ای می‌دهند.

وی یادآور شد: نمونه‌هایی از ایثار و فداکاری را از صدر اسلام تاکنون می‌توان دید که همین نمونه‌ها سبب شده است که در حال حاضر نیز افرادی پیدا شده‌اند که حاضرند جان خود را بدهند تا هموطنان و هم‌نوعانشان بهتر زندگی کنند. نمونه ایثار و فداکاری در جهان امروز شهدای مدافع حرم هستند و یا افرادی که در مشاغلی حاضرند و با اینکه بخشی از کار‌ها جزء شغلشان محسوب می‌شود اما با این حال از آرامش و زندگی خود می‌گذرند تا سایر هموطنان بتوانند از خدمات آن‌ها بهره ببرند.

مدیر کل تبلیغات اسلامی بوشهر تاکید کرد: در نظام اسلامی و کشو&


ویدیو مرتبط :
هجوم به پای تخته