فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



سطح‌بندی برترین‌های مسابقات فرا‌تر از فینالیست‌ها باشد/ ضرورت برگزاری اردوی آمادگی و ارزیابی در چند مرحله



به گزارش خبرنگار فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس سطح‌بندی شرکت‌کنندگان مسابقات سراسری قرآن کریم یکی از موضوعاتی است که در روز‌های اخیر بحث درباره آن داغ است و نظرات مختلف و متنوعی از سوی شرکت‌کنندگان و اساتید مطرح می‌شود.

داود جعفری قاری بین‌المللی قرآن و مربی تیم‌های قرآنی استان تهران است که در این گزارش گفت‌وگوی فارس با وی تقدیم می‌شود.

شرکت‌کنندگان مسابقات برترین‌های کشور هستند و بهتر بود سطح‌بندی از نیمه‌نهایی انجام می‌شد

جعفری درخصوص تحولات اخیر مسابقات سراسری قرآن کریم گفت: تحولات اخیر مسابقات به صورت کلی کار پسندیده‌ای است و ادامه آن می‌تواند باعث رونق بهتر مسابقات شود، اما این موضوع با نواقصی روبرو است. به عنوان مثال در مسابقات امسال فقط فینالیست‌ها سطح‌بندی شدند در حالی که مسئولان می‌توانستند مراحل سه‌گانه مسابقات را به عنوان سطوح مطرح کنند، زیرا قاریانی که به مسابقات کشوری می‌رسند از برترین‌های کشور هستند و بهتر بود راه‌یافتگان به نیمه‌نهایی به عنوان قاری عالی و فینالیست‌ها به عنوان قاری ممتاز معرفی شوند و یا حد‌اقل فینالیست‌ها به عنوان قاری عالی معرفی و نفرات ممتاز از بین آنها انتخاب شوند، حتی اشکالی هم ندارد مسابقات نفر اول و دوم سوم داشته باشد.

مسابقات عاملی برای انگیزه و نشاط است و نباید همه ملاک و معیار انتخاب برترین‌ها باشد

وی‌ افزود: آنچه مهم است این است که نباید مسابقات همه معیار و ملاک برای انتخاب برترین‌ها باشد، بلکه مسابقه باید به منظور ایجاد نشاط و انگیزه در بین قاریان و حافظان قرآن برگزار و آنها با دور هم جمع شدن در ایام مسابقات به تبادل تجربیات پرداخته و روز‌های خوبی در کنار هم بگذرانند. همچنین با پایان مسابقات و معرفی برترین‌ها کار کاملاً تمام شده و سنجش اصلی قاریان و حافظان قرآن در فرایند دیگری انجام شود. البته قرار است این اتفاق در قالب برپایی اردوی آموزشی و ارزیابی رخ دهد اما به این اردو هم اشکالاتی وارد است.

نباید قاری قرآن به زمان محدود شود

جعفری با اشاره به اینکه نباید قاری و حافظ قرآن به زمان محدود شود گفت: متأسفانه یکی از مشکلات برگزاری اردو این است که قاری باید در یک زمان محدود چند روزه مورد سنجش قرار گیرد و اگر در این چند روز آماده نبود و یا به هر دلیل نتوانست در اردو شرکت کند همه توانایی‌های او نادیده گرفته شده و باید یک سال دیگر منتظر بماند. این مشکلی است که در مسابقات قرآن وجود داشت و متأسفانه در اردوی آموزشی و ارزیابی هم دیده می‌شود، زیرا در این اردو باز هم باید قاریان قرآن در پنج یا شش روز مورد سنجش قرار گیرند.

باید اردوی آمادگی و ارزیابی طی چند مرحله و با محدوده زمانی چند‌ماهه برگزار شود

مربی تیم‌های قرآنی استان تهران از ضرورت برپایی اردوی آمادگی و ارزیابی قاریان و حافظان طی چندین مرحله خبر داد و گفت: یکی دیگر از موضوعات مسابقات که مورد اعتراض قرار می‌گرفت سنجش قاری با سه تلاوت 5 یا 10 دقیقه‌ای بود که با محدودیتی که در اردو قرار دارد باز هم این اتفاق تکرار خواهد شد. همان‌طور که گفتم نباید قاری به زمان محدود باشد و بهتر است قاریان و حافظان قرآن طی فرایندی چند‌ماهه حداقل 10 تلاوت ارائه کنند و نتایج این تلاوت‌ها بلافاصله پس از برگزاری هر مرحله اعلام و جدول رده‌بندی قاریان پس از برگزاری هر مرحله اعلام و در پایان برترین‌های قرآنی کشور معرفی شوند. در این فرآیند بخاطر فواصل خوب زمانی نفرات ممتاز بخوبی محک زده می‌شوند.

ضرورت اعلام نمرات و نحوه انتخاب نمایندگان کشور در مسابقات بین‌المللی به صورت شفاف

وی اعلام شفاف نمرات شرکت‌کنندگان در اردو را یکی از ضروریات دانست و گفت: هرسال اردوی آمادگی و ارزیابی برترین قاریان و حافظان برای اعزام به مسابقات مختلف برگزار می‌شود اما نمرات بچه‌ها و چگونگی فرایند انتخاب آنها برای اعزام به مسابقات به هیچ‌وجه بیان نمی‌شود. ما فقط مدتی بعد متوجه می‌شویم که فلان قاری به مسابقات کویت و فلان قاری به مسابقات تونس و ... می‌روند. درحالی که بهتر است فرایند انتخاب قاری و حافظ کاملاً شفاف بیان شود و حتی نمرات آنها پس از هر مرحله تلاوت در اردو در سایت شورای عالی قرآن و یا سایت سازمان اوقاف اعلام شود.

جعفری ادامه داد: برگزار‌کنندگان اردو می‌توانند پس از آموزش افراد آن هم در چندین نوبت و در فواصل زمانی مناسب و با در نظر گرفتن شرایط روحی و جسمی قاری و یا حتی شرایط آب و هوایی و اقتضائات کشور میزبان با کمک اساتید و داوران، افراد حاضر در اردو را ارزیابی و در همان روز روند موفقیت و یا عدم کسب موفقیت فرد شرکت‌کننده را بطور شفاف اعلام و بصورت رسمی در سایت مذکور درج کنند. بدیهی است این عملکرد ضمن اعتماد‌سازی در بین شرکت‌کنندگان باعث ایجاد انگیزه بهتر در بین آنها و حتی مخاطبان عام خواهد شد.

بهتر‌ بود قبل از سطح‌بندی نظرات اساتید، قاریان و شرکت‌کنندگان هم دریافت می‌شد

جعفری در پایان ضمن تشکر از مسئولان و عوامل برگزاری مسابقات به شیوه نظرسنجی اخیر در یکی از خبرگزاریها اشاره کرد و گفت: سطح‌بندی روش نوینی است که در مجموع می‌تواند تحول خوبی در روند مسابقات برگزار کند. چنین طرحی نیازمند نظرات اهل فن و کارشناسان است و اصولاً نظر‌سنجی برای عموم مردم انجام می‌شود. بهتر بود مسئولان قبل از اجرای طرح با مکاتبه با اساتید، قاریان و حتی شرکت‌کنندگان نظرات آنها را هم در تصمیماتشان مدنظر قرار می‌دادند.

انتهای پیام/
 

http://fna.ir/GGI0NR


ویدیو مرتبط :
اردوی مرحله اول درس آمادگی دفاعی