فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



نمایشگاه كتاب فرصتی مغتنم برای رقابت سازنده ناشران است


به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا ، مریم جدلی روز دوشنبه در نشست تخصصی
«نمایشگاه بین‌المللی كتاب تهران، فرصت‌ها و تهدیدها» افزود: ناشران مختلف با حضور در نمایشگاه كتاب آثار دیگر ناشران را می‌‌بینند و برای تولید آثار پرمحتوا تلاش می‌‌كنند و این امر رقابت سازنده‌ای را در بین ناشران ایجاد می‌‌كند.
این نشست با حضور محمدمهدی داوودی ‌پور مدیر عامی، مورزاده مدیر انتشارات تیمورزاده و مسعود پایداری نایب رئیس اتحادیه ناشران و كتاب ‌فروشان تهران در عصر ششمین روز برگزاری نمایشگاه كتاب در سرای اهل قلم برگزار شد.
وی اضافه كرد: این‌ كه بگوییم نمایشگاه كتاب جشن فرهنگی و یك تحول فرهنگی در 10 روز از سال است خیلی زیباست، زیرا ناشران در 10 روز برگزاری نمایشگاه كتاب می‌‌توانند اندوخته‌ای كه برای چاپ كتاب در طول یك سال خرج كرده‌اند را در این مدت كوتاه دریافت كنند. جدلی افزود: یك فرصت دیگری كه نمایشگاه كتاب برای ناشران فراهم كرده این است كه ناشرانی كه در طول سال در انتشارات ‌شان مشغول كار در فضای بسته هستند، می‌‌توانند با مخاطب‌ ها از نزدیك صحبت كنند و درباره كیفیت كتاب‌ها سوال كنند. از طرفی ناشران با هم تبادل نظر می‌كنند و رقابت سازنده میان آنها برای تولید كتاب‌های پرمحتوا و با كیفیت شكل می‌‌گیرد.
فرهاد تیمورزاده مدیر انتشارات تیمورزاده نیز در این نشست با بیان اینكه تغییر نگرشی باید بر مدیریت نمایشگاه كتاب صورت گیرد افزود: همانطور كه رئیس جمهوری در افتتاحیه نمایشگاه كتاب بر سپردن كار نمایشگاه به ناشران تاكید داشت، باید بگویم دولت نیز باید آمادگی لازم برای كاهش تصدی‌گری داشته باشد.
وی افزود: بنابر این برنامه‌ریزی‌ های متعددی كه در سه دهه برگزاری نمایشگاه كتاب شده، منسجم نبوده و امروز با كاهش تقاضای كتاب و پایین بودن سرانه مطالعه در كشور رو به رو هستیم. بنابراین تغییر نگرش مدیریتی در این زمینه نیاز است.
تیمورزاده، بهترین كاركرد نمایشگاه كتاب را فروش كتاب‌ها در 10 روز برگزاری نمایشگاه كتاب دانست و گفت: نمایشگاه كتاب نقش مهمی در اختیار نشر ضعیف و فقیر ما قرار می‌دهد. اگر نمایشگاه كتاب در یك برنامه‌ریزی منسجم یك بخش مهمی از برنامه‌های فرهنگی كشور را عهده‌دار می‌‌شد، امروزه ما نباید شاهد كاهش تیراژ كتاب و نبود مخاطب با حوصله برای كتابخوانی باشیم.
وی افزود: مردم با وجود سالن‌های شلوغ و گرم تنها برای دیدن كتاب به نمایشگاه می‌‌آیند نه خرید آن و ما شاهد این هستیم كه كتاب خوب به نمایش گذاشته می‌‌شود ولی مخاطب پس از پایان برگزاری نمایشگاه امكان رویارویی با كتاب را ندارد. اگر نمایشگاه كتاب به عنوان یك رویداد فرهنگی كشور یك چهارضلعی كتاب، مخاطب، ناشر و مولف و پدیدآورنده قرار می‌‌گرفت، اقدام بسیار مثبتی بود و ما شاهد وضع اسف بار كاهش تیراژ كتاب نبودیم.
كاظم قلم‌ چی مدیر كانون فرهنگی آموزش دیگر سخنران این نشست نیز گفت: اهداف مختلفی از جمله ترویج فرهنگ كتابخوانی، فروش نمایشگاه كتاب برای نمایشگاه كتاب تعریف می‌‌شود.
وی افزود: وزارت ارشاد در یك ماموریت وظیفه‌اش را در قبال برگزاری نمایشگاه كتاب انجام می‌‌دهد. اما برای اینكه بتوانیم بفهمیم هدف اصلی نمایشگاه چیست باید اهداف كنار هم اولویت‌بندی شوند. برگزاری نشست‌های مختلف در سراهای اهل قلم تالار گفتگو و سرای كتابنما تا حدودی به رشد فرهنگی كشور كمك می‌‌كند. اما هدف اصلی و عالی باید كتابخوان كردن مردم باشد كه مردم اقبال بیشتری به خواندن كتاب داشته باشند.
قلم چی، با بیان اینكه نمایشگاه كتاب در كشور منحصر به مردم و جامعه خاص ایرانی است گفت: هیچ رویدادی به اندازه برگزاری نمایشگاه كتاب برای اعتلای سطح اگاهی و فرهنگ مردم تاثیرگذار نیست، اما قطعا كم و كاستی‌هایی دارد كه باید با برنامه‌ریزی منجسم‌تر جبران شود.
بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران با شعار «فردا برای خواندن دیر است...» از 15 تا 25 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب برپا است.
مجموعه شهر آفتاب در اتوبان خلیج فارس، روبه روی حرم مطهر امام خمینی (ره) قرار دارد.
فراهنگ**1417**1027

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
صندوق اهدای كتاب در نمایشگاه كتاب