فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



جشن یار مهربان و تجلیل ازخادمان کتاب در تبریز


تجلیل از خادمان کتاب، هم نشینی و هم اندیشی کتابداران و کارشناسان و خیرین حوزه کتاب از جمله حاشیه های این جشن زیبا و فرهنگی بود که شرکت کنندگان را به وجد آورد و خونی تازه در رگ های دوستداران یارمهربان تزریق کرد.
اجرای نمایشی تاثیرگذار و مخاطب پسند با موضوع کتاب و کتابخوانی از دیگر حاشیه های تجلیل از خادمان کتاب در تبریز بود که خود خاستگاه صنعت چاپ در دوره فرمانروایی عباس میرزای قاجار دراین دیار بود و نخستین کتب چاپی ایران زمین نیز درآن به زیور طبع آراسته شد.
مشاهده افزون بر500 نفراز فعالان عرصه مقدس کتاب و کتابخوانی در سالنی آکنده از بوی یار مهربان درکهن شهر تبریز، حسی نوستالژیک از غربت و غریبی کتاب، این عنصر تمدن ساز و انسان ساز را در درون انسان بیدار می کند.
اما هرچه بود، گرمی مشارکت در شعف و شادی حامیان ترویج فرهنگ کتابخوانی در چنین روزی از سال، سرمای هوای تبریز را بی اثر می کند و خطی از آینده امیدبخش را در افق فرهنگ کتاب و کتابخوانی ترسیم می کند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی در این مراسم گفت: یکی از شاخصه های ارزیابی میزان توسعه درکشورهای توسعه یافته و به خصوص در حال توسعه میزان مطالعه و کتابخوانی است.
سعید شبستری ادامه داد: پایین بودن سرانه مطالعه درکشور یکی از معضلاتی است که وجود دارد و از دغدغه های اصلی مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری است.
وی با اشاره به زندگی درعصر ماشینی، ادامه داد: مسائل اقتصادی باعث شده مسائل فرهنگی به باد فراموشی سپرده شود و فرصت و مجالی برای مطالعه در بین اقشار مختلف جامعه وجود نداشته باشد.
شبستری با اشاره به گسترش استفاده از فضای مجازی در بین خانواده ها، به خصوص نسل جوان، اظهارکرد: شبکه های اجتماعی، اوقات فراغت اندکی را هم که وجود داشته، پرکرده است.
وی اضافه کرد: متاسفانه استفاده از فضای مجازی همچون تبی است که در بین نسل های جوان شیوع پیدا کرده و در پشت پرده آن گاه شاهد گسترش خرافه ها و باورهای غلط دینی از کانال هایی که توسط دشمنان نظام و اسلام هدایت می شوند، هستیم.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی گفت: سرعت رشد تکنولوژی از سرعت رشد فرهنگی بسیار بالاست و اگر برنامه ای در این خصوص نداشته باشیم دیگران برای ما برنامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: نسل جوان ما آینده دار مملکت و سکان دار این نظام خواهند بود و باید متولی های فرهنگی کشور دراین خصوص اهتمام ویژه داشته باشند و نباید برنامه ریزی های فرهنگی، مقطعی شوند بلکه باید سال ها ادامه پیدا کنند.
شبستری افزود: کتاب نیاز دایمی و احساس همیشگی است به شرطی که این احساس و تشنگی را با استفاده از شیوه های مختلف به وجد بیاوریم.
وی با اشاره به وضعیت موجود کتابخانه های استان، ادامه داد: چرا در زمانی که وضع اقتصادی کشور مساعد بود و نفت به 130 دلار فروخته می شد نسبت به توسعه فرهنگی کشور توجهی نشده است.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز دراین مراسم گفت: برای تقویت کتابخانه های عمومی استان امسال یک میلیارد و 500 میلیون ریال کتاب ناشرهای استان خریداری و در اختیار این کتابخانه ها قرارگرفت.
علی اکبر صفی پور با اشاره بر لزوم دستیابی به دانش روز و ارتقا سطح آگاهی افراد جامعه، برنامه ریزی درست، مستمر و همفکری و همکاری نهادهای فرهنگی برای گسترش فرهنگ مطالعه در بین مردم را ضروری دانست.
وی ادامه داد: اگر احساس می کنیم در حوزه کتاب اکنون گرایش و اقبال عمومی کاهش یافته و کتابخانه ها خلوت شده است به علت استفاده از ابزار قدیمی در روزگاری است که استفاده از ابزار های دیجیتال در آن رواج یافته است.
صفی پور با تاکید بر نگاه جدید به کتاب و گسترش فعالیت ها در حوزه کتاب دیجیتال، گفت: اگر به این حوزه ورود نکنیم جوانان ما بخش عمده ای از زمان خود را به بطالت در شبکه های اجتماعی صرف خواهند کرد.
سرپرست نهاد کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی نیز دراین مراسم گفت: با توجه به اینکه اسلام نگاه ویژه ای به کتاب و کتابخوانی دارد و معجزه پیامبراسلام هم کتاب است، بنا براین وظیفه همه افراد فرهیخته و نهادهای فرهنگی کشور اشاعه، گسترش و تقویت کتاب و کتابخوانی است.
منوچهر جعفری خاطرنشان کرد: کتابخانه مرکزی تبریز به عنوان یکی ازغنی ترین کتابخانه های عمومی کشور در زمینه نسخه های خطی و مکتوبات نفیس به شمار می رود به طوری که برخی از نسخه های موجود دراین کتابخانه، در سطح جهان منحصر به فرد بوده و تنها محل نگهداری این گروه از نسخ، کتابخانه مرکزی تبریز است.
وی با بیان اینکه ظرفیت خوبی در زمینه کتابخانه های استاندارد در شهرهای مختلف استان داریم، تعداد کتابخانه های استان را 137 باب اعلام کرد و گفت: 105 باب کتابخانه نهادی ،31 باب مشارکتی و یک باب کتابخانه مستقل می باشد.
وی سرانه دسترسی جمعیت استان به کتابخانه های عمومی را برای هر25 هزار نفریک باب کتابخانه عنوان کرد و افزود: دراین زمینه رتبه ششم کشوری را داریم.
سرپرست نهاد کتابخان های عمومی آذربایجان شرقی تعداد منابع موجود در کتابخان های عمومی استان را دو میلیون و 345 هزار جلد برشمرد و گفت: سرانه منابع به ازای هر نفر جمعیت استان شش جلد کتاب و به عبارتی برای هر 100 نفر جمعیت استان 60 جلد کتاب موجود می باشد.
6120/ 1495

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
یار مهربان منتظر نگاه های مهربان ماست...