فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



جایزه شهید غنی‌پور، یک جایزه معنوی است/ اهدای جایزه 2 میلیونی به برگزیدگان


به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محمد ناصری دبیر جشنواره شهید حبیب غنی‌پور در خصوص مرامنامه جایزه شهید غنی‌پور گفت: مرامنامه جایزه جشنواره شهید غنی‌پور در شورا مورد توجه قرار گرفت. این مرامنامه نوشته نشده بود، اما سعی کردیم توجهی به آن داشته باشیم. امسال احساس کردیم که اعضای برگزارکننده جشنواره در دهه چهارم و پنجم زندگی خود هستند و قرار نیست جشنواره همیشه توسط آنها برگزار شود، بنابراین باید مرامنامه را به صورت مکتوب تدوین کنیم. به نظرمان رسید از همه مکتوباتی که به عنوان کتاب حبیب غنی‌پور از داوران و نویسندگان یکپارچه جمع شود و محورهای اصلی مرامنامه از داخل آن بیرون بیاید.

ناصری ادامه داد: خوشبختانه دست‌نوشته‌های مرحوم فردی به اندازه‌ای کامل بود که شامل تمام نکاتی می‌شد که شهید غنی‌پور مکتوب کرده بود. شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه اصول و مواضعی دارد؛ 1- این جشنواره همیشه به نام شهید غنی‌پور است و شورای نویسندگان آن جزو شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه به عنوان پایگاه دائمی است. 2- هیچگاه آثار منتخب جشنواره و کتابهایی مغایر با مضامین اخلاقی شهید نبوده است. 3- این جشنواره بدون توجه به نام ناشر، نویسنده اثر و... آثار و خط فکری آنها را بررسی می‌کند و اولویت اصلی ما  در این جایزه و داوری، کیفیت ادبی آثار است. 

وی درباره وجه تمایز این جشنواره با دیگر جشنواره‌ها توضیح داد: توجه به محتوا و مضمون و عدم مغایرت با اندیشه‌های شهید، اصل مهم ماست و یکی از وجوه تمایز این جشنواره بادیگر جشنواره‌هاست. 

دبیر جشنواره شهید غنی‌پور یادآور شد: جشنواره ما کاملاً معنوی است و هیچ وجوه مالی و مادی برای آن قائل نیستیم و تنها یک نشان شهید غنی‌پور و یک تندیس در آن دیده می‌شود. اما این موضوع مانع حمایت مؤسسات از نویسندگان نمی‌شود. در حال حاضر بنیاد شعر و ادبیات داستانی اعلام کرده به نویسندگان برگزیده 2 میلیون و به نویسندگان تقدیری یک میلیون تومان اهدا خواهد کرد. همچنین دوازدهمین کتاب حبیب غنی‌پور توسط محمدعلی قربانی و محمد شجاعی تدوین شده است. 

وی در خصوص نوشته‌های گلعلی بابایی تشریح کرد: گلعلی بابایی کتاب‌های خواندنی ومستندی در 10 فصل نوشته که شاید مهمترین منبع برای بررسی حبیب غنی‌پور همین کتاب باشد. این کتاب حدود 400 صفحه است، اما به دلیل مشکلات فنی هنوز منتشر نشده است. یک کتاب دیگر در باره امیر حسین فردی نیز در آینده در 10 جلد چاپ خواهد شد. 

در ادامه این نشست ناصر نادری سرگروه کودک جشنواره گفت: امیرحسین فردی بیش از 30 سال سردبیر مجله کیهان بچه‌ها بود و اخیرا در سال جاری به همت مریم فردی کل یادداشت‌ها گردآوری شد و در شورایی به دستة‌بندی موضوعی رسیدیم که تبدیل به 10 جلد تحت عنوان یادداشت‌های نویسنده برای نوجوانان شد. 

نادری افزود: به لحاظ جنبه ادبی این بسته قابل اعتناست و برای نوشتن بچه‌‌ها خوب و تعیین کننده است و در بازنگری و بازشناسی تاریخ معاصر تاثیرگذار خواهد بود و این به همت انتشارات مدرسه منتشر می‌شود. 

وی در ادامه با اشاره به نشر کتاب در سال 93 بیان کرد: به نظر می‌رسد نشر کتاب کودک پررنگ‌تر از سایر حوزه‌هاست و توجه ما به کتابهای تالیفی کودک در سال 93 است. در نشر کتاب کودک هم چند مسئله خودنمایی می‌کند؛ اولین غلبه ترجمه و تالیف است، دوم اینکه حوزه تصویرگری و کتابسازی به دلایلی موفق‌تر از حوزه خلق متن است. سوم اینکه نویسندگان ثبت کننده اثر به دلیل فاصله سنی، نوع نگاه و تجربه خود را به کودک منتقل می‌کند. چهارم غلبه معناگرایی بر عنصر فانتزی و خیال است. همچنین جشنواره غنی‌پور پایان بخش جشنواره‌های امسال است. 

در ادامه زاهدی مطلق نیز عنوان کرد: اختتامیه جشنواره شهید حبیب غنی‌پور دهم و یازدهم مقارن با زمان شهادت او بود، اما امسال به دلیل انتخابات روز هفدهم برگزار می‌شود. 

وی درباره رمان‌های بخش آزاد و آسیب‌های آن گفت: ما اصلا در این بخش به اسم نویسنده و ناشر توجه نکردیم و تلاش اصلی ما این است که کتابهای دیده نشده و موضوعات مبتلی به جامعه و کمتر توجه شده توسط مسئولان را بیشتر مورد توجه قرار دهیم. در حوزه دفاع مقدس کتابخانه جنگ حوزه هنری به عنوان یکی از منابع اصلی به ما کمک کرده است. 

وی در پایان گفت: تعداد رمان‌های انقلابی امسال از لحاظ کمی و کیفی رشد قابل توجهی داشته است. 

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
برگزیدگان نخستین دوره اهدای جایزه استاد همایون خرّم