فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



کاموربخشایش: خاطرات شفاهی مانند داستان ماندگار هستند/ فتاحی: اثری داستانی از «فرنگیس» برای کودکان و نوجوانان می‌نویسم


به گزارش خبرگزاری فارس، نشست نقد و بررسی کتاب «فرنگیس» شامل خاطرات فرنگیس حیدرپور با حضور مهناز فتاحی خاطره نگار این اثر و جواد کاموربخشایش خاطره نگار و پژوهشگر در غرفه انتشارات سوره مهر برگزار شد.

در ابتدای این نشست، جواد کاموربخشایش با بیان اینکه داستان نویسانی که در حوزه خاطره نگاری ورود کرده اند موفق تر بوده اند، اظهار کرد: زمانی گفته می شد کتاب های خاطره همچون داستان ماندگار نیست اما امروز به جایی رسیده ایم که خاطرات تاریخ شفاهی گاهی به داستان پهلو می زند؛ به این معنا که عناصر داستانی در این آثار رعایت شده است.

وی ادامه داد: در کتاب «فرنگیس» تکنیک های روایت نویسی به صورت استاندارد استفاده شده و باعث شده این اثر بسیار به داستان نزدیک باشد و می توان گفت «فرنگیس» نیز مانند کتاب «دا» قصه است.

خاطره نگار کتاب «زندان موصل» با تاکید بر اینکه کتاب «فرنگیس» هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است، عنوان کرد: «فرنگیس» کتاب موفقی با محوریت زنان است. این کتاب همچنین در زمینه نشر فرهنگ بومی و منطقه ای اثری موفق و قوی است و در حوزه ترجمه باید روی این گونه موضوعات کار کنیم.

کامور بخشایش در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کتاب «جای امن گلوله ها» گفت: در آن اثر خرمشهر با گلوله هایی که روی دیوارهایش هست و ترکش هایی که بر بدن راوی وجود دارد نماد زخم مردم ایران از جنگ تحمیلی است. در کتاب فرنگیس نیز این شخصیت نماد مقاومت تمام زنان ایران در برابر دشمن است؛ در واقع این کتاب روایتگر سختی ها و زخم هایی است که مردم کشورمان در طول جنگ تحمیلی متحمل شده اند.

این نویسنده و پژوهشگر تاریخ شفاهی یکی از ویژگی های منحصر به فرد این کتاب را پرحادثه بودن آن دانست و گفت: هر صفحه کتاب می تواند به یک فیلم کوتاه یا مستند تبدیل شود. زبان زلال، روان و نثر ساده این کتاب از موفقیت های دیگر این اثر است.

وی با بیان اینکه در بخش هایی از کتاب فرنگیس لازم بود برخی از اصطلاحات توضیح داده شود، اظهار کرد: برخی اصطلاحات برای مخاطب غیر کرد زبان ناآشناست و نیاز بود در این کتاب این واژه ها توضیح داده شود.

در ادامه این نشست، مهناز فتاحی با تاکید بر اینکه تلاش داشته فضای بومی گیلان‌غرب  را به تصویر بکشد، گفت: در کتاب فرنگیس قصد نداشتم تنها بگویم که زنی سرباز عراقی را با تبر کشته است بلکه قصد داشتم فرهنگ این مردم را نشان دهم و تمام زنان گیلان غرب و ایران فرنگیس بودند.

فتاحی افزود: زن کرد را باید به کلام و رفتارش تصویر کرد و باور کنیم که میتواند به دل روستایی برود

که سربازان دشمن در آن هستند؛ دلم میخواست کتاب «فرنگیس» کتاب مردم سرزمین و منطقه‌ام باشد و از دل این کتاب فرهنگ ایثار و شهادت زنان این منطقه را به تصویر بکشم.

فتاحی خاطرنشان کرد: شخصیت "فرنگیس" را در این کتاب همان گونه که بوده تصویر کرده ام هرچند ممکن است برای برخی این شخصیت قابل باور نباشد اما زندگی واقعی در دل این کتاب نهفته است.

فتاحی همچنین اظهار داشت: میخواهم یک اثر داستانی کودک و یک اثر نوجوان از کتاب فرنگیس

بنویسم و از دغدغه هایم این است که بر این موضوع کار کنم.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
به زودی _ ما نیز روزگاری"خاطرات شفاهی آقای جواد منصوری"