فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



عکاسی در محاصره شهر «عزیزبلد» عراق/ دیدن کودکان زخمی یا کشته شده، خیلی غم‌انگیز بود


به گزارش خبرنگار موسیقی و تجسمی خبرگزای فارس، نشست تخصصی هنرمندان عکاس نمایشگاه‌ «ستاره‌های جاودان» درباره مقاومت نیروهای مقاومت در عراق و سوریه علیه گروه‌های تکفیری و نمایشگاه «ستاره‌های سوخته» درخصوص جنایات آمریکا عصر یکشنبه در نگارخانه خانه عکاسان برگزار شد.

* عکاسی از نبردهای سوریه و عراق، سخت‌تر از عکس‌های دفاع مقدس است

سید احسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران در این نشست، اظهار داشت: عکس‌های هر دو نمایشگاه، نشان دهنده دغدغه شخصی هنرمندان است که به رغم بی‌مهری نهادهای حمایتی دولتی شکل گرفته است. ضمن اینکه برخی از این عکاسان با هزینه شخصی این عکس‌ها را گرفته‌اند.

وی ادامه داد: عکاسی از نبردهای سوریه و عراق، به مراتب سخت‌تر از عکس‌های دفاع مقدس است و این هنرمندان که عکاسان انقلاب و مقاومت به شمار می‌روند، با توجه به شرایط سخت جنگی نیازمند حمایت بیشتری هستند.

* عکاسی در محاصره شهر عزیزبلد عراق

در ادامه این نشست، محمدحسین ولایتی از عکاسان خبرگزاری فارس بیان داشت: مجموعه عکس‌های من از شهر عزیز بلد عراق است که در 40 کیلومتری سامرا قرار دارد. در اوایل فروردین 93 به همراه شهید جواد حسناوی برای آزادسازی شهر بیشه رفتیم، ابتدا قرار شد در عملیات آزادسازی عکاسی کنم اما در اثر اتفاقی، شهر محاصره شد که آن هم ماجراهایی به همراه داشت؛ بالاخره بعد از چند روز مقاومت توانستیم از محاصره خارج شویم.

این عکاس جوان در ادامه گفت: یکی از رسالت‌های بزرگ عکاسان این است که مظلوم را از ظالم شناخته و به دیگران معرفی کنند.

 

* دیدن کودکان زخمی یا کشته شده، خیلی غم‌انگیز بود

علی خارا که از دیگر عکاسان خبرگزاری فارس است و در مناطق جنگی سوریه حضور یافته بود، اظهار داشت: 4 ماه بعد از جنگ به سوریه رفتم و از اثرات بعد از جنگ در سوریه عکاسی کردم. ضمن اینکه من به عنوان اولین ایرانی بودم که در فضایی که محیط برای عکاسی بسته بود و اجازه گرفتن عکس از چهره‌های ایرانی و عراقی را به دلیل مسائل امنیتی نمی‌دادند، به سمت عکاسی از ارتش بشار اسد رفتم.

وی با اشاره به شرایط سوریه، ادامه داد: با توجه به شرایط حاکم در سوریه به مدت 15 روز از خانه بیرون نرفتیم و همچنین به علت انفجارها زیاد امکان تردد نداشتیم و محافظ ما را همراهی می کرد.

این عکاس جوان افزود: با تمام این وضعیت، چند مجموعه عکس از کودکان جنگ‌زده و مناطق جنگی گرفتم که بخشی این عکسها در نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفته است. من سعی کردم درباره جنگ سوریه چیزی جز حقیقت را نشان ندهم از طرفی هم دیدن بچه‌هایی که زخمی یا کشته می‌شدند، خیلی غم‌انگیز بود.

* پیام حضرت امام (ره) سرآغازی برای عکاسی‌ام بود

در ادامه این نشست شهاب‌الدین واجدی، بیان داشت: دو جمله از حضرت امام خمینی(ره) در پیام به هنرمندان سال 67 بیان کردند که سرآغازی برای عکاسی‌ام بود. یکی از این جملات این بود که مسیر هنری پاک و زیبا است که اسلام سازش و فرومایه و آمریکایی در آن جایی ندارد. 

وی ادامه داد: سال 92 برای سه ماه جهت فیلمبرداری یک فیلم مستند، به سوریه رفتم و البته در آن زمان فرصتی برای عکاسی نبود و از آنجا که بیشتر برای پوشش تصویری رفته بودم، نتوانستم عکس‌های ماندگاری ثبت کنم.

این عکاس جوان یادآور شد: با توجه به شرایط منطقه، سال گذشته با پیگیری متعدد، تلاش کردم تا مظلومیت مردم عراق را در نشان دهم که توانستم این کار را انجام دهم.

وی افزود: در آزادسازی روستای ذهبیه صحنه‌ای اتفاق افتاد که ماندگار شد. در زمان جنگ ایران یک عکس مشهور از یک رزمنده به ثبت رسید که در آن، او یک دوچرخه غنیمتی گرفته و از پیروزی خوشحال است. عکسی که ثبت و ماندگار شد. در آنجا هم همین صحنه برایم تکرار و ماندگار شد. 

* به دنبال نشان دادن جنایات آمریکا در سه دهه اخیر بودم

فاطمه عرفانیان عکاس نمایشگاه «ستاره‌های سوخته» در ادامه این نشست بیان داشت: من نیز خودم را عکاس جنگ می‌دانم اما به خاطر اینکه نمی‌توانم در این مناطق حضور داشته باشم، برای ارائه ذهنیات و افکارم، مسأله جنگ نرم را برای ترتیب دادن نمایشگاه عکس انتخاب کردم. 

وی ادامه داد: یکی از بحث‌های مهم مربوط به شعار «مرگ بر آمریکا» است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در این خصوص فرمودند که این شعار به منزله جنگ با مردم آمریکا نیست بلکه مشکل ما با سیاست‌های اصلی آمریکایی‌هاست. 

این بانوی عکاس گفت: این یک واقعیت است که آمریکا هرجای دنیا قدم گذاشته، فجایع وحشتناکی به بار آورده است. فجایعی که بخش مهم از آن علیه ملت ما انجام شده و مردم کشورمان اعم از دانشمندان هسته‌ای تا اقشار مستضعف و حتی بچه‌ها بارها در سه دهه اخیر از استکبار آسیب دیده‌اند و مقاومت کرده‌اند. 

عرفانیان یادآور شد: من هم برای نشان دادن این جنایت یک ماه پیگیر آماده کردن این پروژه بودم و برای تحقیق درباره جنایت‌های آمریکا از منابع ایرانی و خارجی نیز استفاده کردم. 

این عکاس با اشاره به سختیهای این پروژه گفت: برخی در این پروژه قول همکاری دادند اما روزی که برای عکاسی در نظر گرفته شده بود، بهانه آوردند. حتی قرار بود یکی از بازیگران با این پروژه همکاری کند اما با دیدن فضای کار انصراف داد. برخی شخصیت‌ها نیز گفتند هر نوشته‌ای را به دست ما ندهید! این هم از سختی‌های این کار بود.

انتهای پیام/ج


ویدیو مرتبط :
بیش از 500تروریست در حمله به شهر درعا کشته یا زخمی شدند