فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



شهید قاری، حافظ و مصحح قرآن کریم/ جبهه نمونه عملی دانشگاه است


به گزارش خبرنگار فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس، در ادامه دیدار‌های جامعه قرآنی با خانواده معظم شهدا هیأتی متشکل از رحیم قربانی مسئول سازمان قرآن وعترت بسیج تهران بزرگ، اصغر امیرنیا مدیرکل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یوسف افراش، معاون ارتباطات سازمان دارالقرآن الکریم، حجت‌الاسلام محمدزاده نماینده ولی فقیه در ناحیه بسیج سلمان فارسی، نصرت‌الله عارف حسینی استاد قرآن کریم، حسین جعفری قاری قرآن و جمعی از اصحاب رسانه به دیدار خانواده شهید محمدمهدی مقدم شالچی رفتند.

 

 

با توجه به این که پدر و مادر این شهید به رحمت خدا رفته‌اند میهمان سیدمحمدرضا هاشمیان پسر دایی و دوست نزدیک این شهید عزیز بودیم که درباره شهید شالچی گفت: محمد‌مهدی سال 1344 در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد و پدرش از مبارزان و یاران شهید نواب صفوی بود. آن زمان ما با هم هم‌بازی بودیم و از همان موقع شاهد بودم که اخلاق و رفتارش با بچه‌های دیگر متفاوت است.

حضور در جلسه استاد موسوی بلده و حفظ قرآن و ادعیه

شهید شالچی در دوران کودکی بازی‌های کودکانه دوست نداشت و مدام در مسجد و هیأت فعالیت می‌کرد. وی از همان دوران با قرآن و ادعیه مأنوس بود و بسیاری از دعا‌ها را حفظ می‌کرد و حتی بخش‌های زیادی از قرآن را هم حفظ بود. در کنار این فعالیت‌ها ایشان از شاگردان استاد موسوی بلده در جلسه دارالتحفیظ خیابان ایران بود.

تدریس در مدرسه هنگام غیبت معلم

شهید شالچی هوش بالایی داشت و دانش‌آموز ممتاز و درس‌خوانی بود تا جایی که اگر برخی اوقات معلمی به مدرسه نمی‌آمد از او برای تدریس در کلاس‌ها استفاده می‌کردند. به صداقت و راستگویی عقیده داشت و حتی اگر به ضررش هم بود دروغ نمی‌گفت. همچنین همیشه با وضو بود و به دیگران هم تأکید می‌کرد که همیشه با وضو باشند.

 

 

برگزاری مسابقات قرآن در مسجد برای عموم مردم

مسئولیت واحد فرهنگی مسجد جعفری را برعهده داشت و تمام دغدغه‌اش این بود که برای نوجوانان و جوانان برنامه‌های فرهنگی، تفریحی و سرگرمی برگزار کند. یکی از این برنامه برگزاری مسابقات قرآن بود که این کار کم‌کم فراتر از مسجد رفت و بسیاری از مساجد مسابقات قرآن مسجد جعفری شرکت می‌کردند. گاهی استقبال تاحدی بود که مسجد جای نشستن نبود.

با اخلاق خوب همه را به خود جذب می‌کرد

هنگام برگزاری برنامه‌ها خودش قرآن می‌خواند و خودش اجرا می‌کرد. همه مردم او را دوست داشتند و برنامه‌های با استقبال بالا روبرو می‌شد، این استقبال به خاطر جذابیت و اخلاق شهید شالچی بود.

کلاس‌های مختلفی نظیر قرآن، خوشنویسی و نقاشی در مسجد جعفری برگزار می‌شد که کلاس قرآن شهید شالچی، شلوغ‌ترین کلاس مسجد بود. ایشان با پول شخصی‌اش برای بچه‌هایی که در کلاس قرآن شرکت می‌کردند، هدیه می‌خرید و این کارش مشوق خوبی برای فراگیری قرآن توسط بچه‌ها بود. زمانی که در جبهه حضور داشت هم نگران تشکیل کلاس‌ها بود و از آنجا تماس می‌گرفت و پیگیر کارها بود.

 

 

شهیدی‌ که قاری، حافظ و مصحح قرآن کریم بود

همیشه یک قرآن همراه خود داشت. آن ایام قرآن‌های چاپ شده خیلی غلط و مشکل داشت و شهید شالچی تا پاسی از شب می‌نشست و از روی یک قرآن صحیح که همیشه با خود داشت، قرآن‌ها را اصلاح می‌کرد. دعای کمیل را حفظ بود و هر شب جمعه، چند فراز دعای کمیل را با ما تمرین می‌کرد تا جایی که من هم توانستم این دعا را حفظ کنم.

آنچه در دانشگاه می‌خوانیم در جبهه عملی آموزش می‌دهند

در رشته مهندسی کشاورزی دانشگاه ارومیه پذیرفته شد و دو ترم هم تحصیل کرد در کنار تحصیل در انجمن اسلامی دانشگاه هم فعال بود. مدتی بعد تصمیم گرفت به جبهه برود، به او گفتم: ابتدا درست را تمام کن بعد به جبهه برو، گفت: دانشگاه اصلی جبهه است و چیزی که در کتاب‌ها به دنبالش هستیم در آنجا به صورت عملی آموزش می‌دهند. یک مرتبه در جبهه مجروح شده بود و به تهران برگشت، مدتی بعد دوباره تصمیم گرفت با همان پای مجروح به جبهه برود و نهایتاً سال 1367 در منطقه شاخ شمیران به شهادت رسید با وجود اینکه ایام کمی در دانشگاه فعال بود اما چنان محبوبیتی داشت که تا سال‌ها پس از شهادت مسئولان دانشگاه و همکلاسی‌هایش به دیدار پدر و مادر شهید می‌آمدند.

افراش: دغدغه شهید برای اصلاح قرآن‌های دارای غلط ستودنی است

در ادامه یوسف افراش طی سخنانی با اشاره به فعالیت‌های شهید شالچی در زمینه اصلاح غلطهای موجود در قرآن‌های آن زمان گفت: با توجه به اغلاط زیاد قرآن‌های چاپ شده در سال‌های گذشته دفتر نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سال 1364 راه‌اندازی شد، زیرا بسیاری از کشور‌ها از این موضوع  بر علیه کشورمان سوء استفاده و ما تحریف کننده قرآن می‌دانستند. حال بسیار جالب است که این شهید به عنوان یک قاری و حافظ قرآن در آن دوران این دغدغه را داشته که قرآن‌های دارای غلط را هم اصلاح کند.

در پایان حسین جعفری فراز‌هایی از دعای کمیل را به صورت ابتهال برای حاضران قرائت کرد.

 

 

انتهای پیام/

http://fna.ir/1T9FAE


ویدیو مرتبط :
معرفی کریم منصوری ، قاری و حافظ بین المللی قرآن کریم