فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



باید با نگاه به گذشته چراغ راه آینده را پیدا کنیم


به‌گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ششمین همایش تاریخ مجلس با حضور حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، محمدرضا مجیدی رئیس کتابخانه مجلس، رضا صالحی امیری رئیس کتابخانه ملّی و رئیس کمیته ملی حافظه جهانی و الهام امین زاده معاون حقوقی رئیس جمهور، در موزه مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

محمدرضا مجیدی رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در این همایش گفت: تاکنون پیش از 50 اثر را در حوزه تاریخ‌نگاری پارلمان در ایران تألیف کرده‌ایم. از آنجا که در نزدیکی یکصد و دهمین سالگرد تأسیس این نهاد قانونگذاری هستیم قصد داریم تا فرایند تألیف و چاپ کتاب جامع پارلمان را شروع کنیم که سال 1395 و همزمان با 110 سالگی مجلس در ایران رونمایی خواهد شد.

وی افزود: آثاری که تاکنون به چاپ رسیده، در حوزه صنعت پژوهشی، تدوین و ترجمه و برپایه اسناد نویافته پارلمان است. همچنین کتابخانه مجلس شورای اسلامی در حوزه خرید اسناد معاصر نیز فعال عمل کرده و توانسته تاکنون مجموعه‌های ارزشمندی شامل اسناد و تصاویر را خریداری کند. در حوزه اطلاع رسانی نیز پژوهشگران می‌توانند به سایت کتابخانه مجلس مراجعه و از آرشیوها استفاده کنند. همچنین دانشجویان می‌توانند با کمترین هزینه این موارد را در اختیار داشته باشند.

مجیدی ادامه داد: ششمین همایش تاریخ مجلس که امسال با موضوع ساختار و کارکرد مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود، نخستین بار در سال 1389 آغاز به کار و تاکنون تاریخ مجلس را تا دوره بیستم بررسی کرده است و در این همایش نیز تاریخ شورای ملّی در دوره بیست یکم و بیست و دوم بررسی خواهد شد. مجموعه مقالات همایش‌های قبلی در قالب فصل نامه‌ها و کتاب‌هایی است که چاپ شده که چیزی در حدود 400 مقاله در حوزه همایش‌های برگزار شده در زمینه تاریخ پارلمان در این مجموعه چاپ شده است. تاریخ نگاری پارلمان تا پیش از این دچار مهجوریت بوده و اکنون با همت عده‌ کمی از آن کاسته شده است؛ به‌گونه‌ای که تعدادی از موضوعات پایان نامه‌ها به این سمت گرایش پیدا کرده تا این روند تقویت شود.

رئیس کتابخانه مجلس اضافه کرد: از افتخارات ما این است که در غرب آسیا نخستین کشوری بودیم که این نهاد را تأسیس کرده و با رأی مردم راه اندازی شده است. در همین راستا دبیرخانه‌ای را تأسیس کردیم که مجموعه‌ای از همایش‌ها و نشست‌ها را تدارک دیده در جهت حمایتی انتشار مربوط به آن را داشته باشیم. به‌ همین منظور در سال 2009 کتاب التفهیم لاوائل صناعت التنجین نوشته ابوریحان بیرونی در حوزه ریاضیات و نجوم توانست در کمیته ملّی حافظه جهانی به عنوان میراث مکتوب معرفی شود که امروز نسخه تصویری آن رونمایی خواهد شد.

مجیدی گفت: این کتاب به‌دلیل اصالت و ارزش خود در این کمیته ثبت شد؛ رونمایی از بازنشر این اثر گامی در مسیر پاسداشت این آثار و معرفی هرچه بیشتر آن به نسل نوست و باید توجه داشت که آینده این سرزمین با میراث کهن فرهنگی گره خورده است و آینده ما بیش از آنکه به نفت وابسته باشد به سرمایه‌های فرهنگی‌مان وابسته است. تاریخ کوتاه و عمر کوتاه صنعت نفت ما را به این نتیجه می‌رساند که اگر قرار است کاری انجام دهیم باید در حوزه فرهنگ باشد.

در ادامه این مراسم الهام امین‌زاده معاون حقوقی رئیس جمهور سخنرانی کرد و گفت: برگزاری چنین همایش‌هایی به ارزیابی نقاط قوت و ضعف پارلمان‌ها می‌پردازد. همینطور که ممکن است آیندگان ما نیز این دوران را مورد ارزیابی قرار دهند. باید توجه داشت که باید با نگاه به گذشته چراغ راه آینده را پیدا کنیم.

وی ادامه داد: ما در کشورمان براساس اصل دموکراسی و مردم سالاری خودمان را موظف کردیم که مجلس داشته باشیم؛ علت این موضوع این است که مردم باید مشارکت مستقیم و بدون واسطه در امور کشور داشته باشند و باید نمایندگانی را انتخاب کنند که بر حقوقشان نظارت داشته باشد.

امین زاده تصریح کرد: انقلاب مشروطه موجب ایجاد یک مجلس مردمی نشد؛ چرا که در دو فرمان از مظفرالدین شاه این موضوع نقض می‌شود. ما با توجه به عبرتی که از 7 دهه مجالس فرمایشی داشتیم قانون اساسی را به‌گونه‌ای تألیف کردیم که در آن جایگاه مجلس به عنوان یکی از مهمترین ارکان کشور است. در قانون اساسی با لحنی متفاوت با قوه مقننه برخورد می‌شود. برای مثال می‌بینیم که کشور هیچ‌وقت نباید بدون مجلس و قانونگذار باشد و به همین دلیل انتخابات مجلس قبل از اتمام مجلس قبلی برگزار می‌شود. مجلس اساس یک کشور است؛ همانطور که مقام معظم رهبری و امام خمینی(ره) به این موضوع اشاره کرده‌اند.

معاون حقوقی رئیس جمهور به دو اتفاق مهم در مجالس ملّی بیست و یکم و بیست و دوم اشاره کرد و گفت: اتفاق مهم در مجلس بیست و دوم که در سال 1346 افتتاح شد، پذیرش قطعنامه شورای امنیت بر جدایی بحرین از ایران است. همچنین در مجلس بیست و یکم نیز برای اولین بار شاهد حضور بانوان در مجلس هستیم. باید به‌گونه‌ای رفتار کنیم که این دوره 110 ساله خروجی مهمی داشته باشد.

وی تصریح کرد: سعی شده که با توجه به تعامل بین دولت و مجلس اختلافات را از بین برده و تلاش کردیم تا با تنقیح قانون هر بند قانونی را در کتاب مرتبط خود بیاوریم. با این کار در آستانه 110 سالگی مجلس هر قانون در کد مربوط به آن خواهد آمد و با این کار اشخاص مختلف دیگر با قانون‌های کوچک و بزرگ دیگری مواجه نیستند. اکنون نزدیک به یک ماه است که این کدها را برای مجلس فرستادیم و منتظر جواب آنها هستیم.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
‫گذشته و آینده همه چیز‬‎