فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



بررسی الگوی مشترک فتنه در تاریخ در کتاب «نظریه فتنه»


به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، نه دی روزی خاص در تاریخ انقلاب اسلامی است. ملت ایران در این روز در پاسخ به فتنه‌گری فتنه گران در روز عاشورا و حرمت شکنی وابستگان فتنه در این روز به خیابان ها آمدند و روزی خاص را ثبت کردند.

در آستانه فرارسیدن 9دی کتاب‌های مربوط به فتنه به صورت روزانه منتشر خواهد شد.

***

کتاب «نظریه فتنه» نوشته حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله حسینیان سال ۸۹ و در خصوص وقایع انتخابات ریاست جمهوری دهم و فتنه ۸۸ با تیراژ ۲۵۰۰ نسخه و در ۳۳۲ صفحه توسط انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد. این کتاب پس از انتشار با استقبال مخاطبین مواجه شد و در کمتر از یکسال به چاپ چهارم رسید.

کتاب «نظریه فتنه» در دو بخش تألیف شده است و حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله حسینیان در بخش بخش اول به محورهای «فتنه‌های دوران امامت امام علی (ع)» و «بررسی همانندی‌ها در سه فتنه» می‌پردازد. مؤلف در بخش دوم کتاب به محورهای «دشمنی آمریکا با ایران انقلابی»، «نقش رسانه‌های بیگانه در فتنه ۸۸»، «منافقان نوظهور و نقش آن‌ها در فتنه سبز» و «نقش هواپرستان قدرت طلب» را مورد بررسی قرار می‌دهد.

در پیشگفتار کتاب «نظریه فتنه» آمده است: «در تاریخ اسلام بعد از انقلاب الهی پیامبر محمد (ص) حوادثی رخ داد که نام آن‌ها را فتنه گذاشته‌اند: فتنهٔ ناکثین، فتنهٔ قاسطین و فتنهٔ مارقین. بعد از انقلاب اسلامی امام خمینی نیز شورش‌هایی رخ داد که به فتنه مشهور شد: فتنهٔ منافقین و بنی‌صدر، فتنهٔ ۱۸ تیر ۱۳۷۸ و آخرین آن‌ها فتنهٔ ۱۳۸۸ در دهمین انتخابات ریاست‌جمهوری. فتنه چیست؟ چرا بعضی حوادث را در اسلام فتنه خوانده‌اند؟ آیا می‌توان در این فتنه‌ها وجه مشترکی یافت؟ آیا می‌توان در این فتنه‌ها به الگویی مشترک رسید؟

آیا می‌توان براساس اندیشه‌های دینی فرضیه‌ای را ترسیم کنیم و با تطبیق آن بر فتنه‌ها آن را به یک نظریه تبدیل کنیم؟ به نظر می‌رسد با مطالعهٔ متون دینی به یک چارچوب نظری برسیم که بر همهٔ فتنه‌ها قابل انطباق باشد. فرضیهٔ ما در این تحقیق این است: منافقان داخلی و دنیاطلبانی که احساس می‌کنند منافع مادی آن‌ها تأمین نشده با تحریک مخالفان ایدئولوژیک خارجی دست به توطئه می‌زنند و با ایجاد شبهه و تردید، با تمسک به دین و تأویل قرآن و تفسیر به رأی، قسمتی از مردم را به طغیان علیه رهبری انقلاب برمی‌انگیزند.

آن‌ها با انتخاب یک شعار به ظاهر حق و واقعاً باطل قسمتی از مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهند و حکومت اسلامی را دچار یک بحران می‌کنند. در این نوشته ما چندین فتنه را مورد مطالعه قرار می‌دهیم تا ببینیم آیا این فرضیه قابل اثبات است یا نه؟ قبل از آن لازم است از دو مفهوم کلیدی «فتنه» و «نفاق» تعریفی ارائه دهیم.»

علاقه مندان می‌توانند برای تهیه کتاب به آدرس خیابان انقلاب، خیابان ۱۲فروردین، بعد از خیابان شهدای ژاندارمری نبش مجتمع ناشران، تلفن: ۶۶۹۶۱۵۳۶ مراجعه کنند.

انتهای پیام/و

http://fna.ir/58DCVL


ویدیو مرتبط :
شباهت فتنه 88 با فتنه های تاریخ اسلام (دکتر قنبری)