سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



فرمول «گارانتی 10 ساله» ساختمان‌های مسکونی در وزارت راه نهایی شد


فرمول «گارانتی 10 ساله» ساختمان‌های مسکونی در وزارت راه نهایی شددنیای اقتصاد/ وزارت راه و شهرسازی فرمول «گارانتی ساختمان‌های مسکونی نوساز» را طراحی و برای تصویب نهایی به هیات دولت ارائه کرد. بر این اساس، مالک و سازنده پروژه ساختمانی مکلف می‌شوند قبل از شروع به ساخت، «بیمه‌نامه مسوولیت» دریافت و پیش از اقدام به فروش آپارتمان‌ها، یک فقره «ضمانت‌نامه 10 ساله» به ازای هر واحد مسکونی تهیه کنند.سازنده‌ها با استناد به «سند فنی»، کارکرد درست ساختمان‌ها را برای بهره‌برداران تضمین و هر نوع خسارت ناشی از نقص در ساخت را برای خریدار بیمه خواهند کرد.

خرید و فروش ملک بدون ضمانت‌نامه فروشنده و بیمه‌نامه سازنده ممنوع می‌شود

گروه مسکن: وزارت راه و شهرسازی برای پایان دادن به ساخت و سازهای گُتره‌ای در تهران و البته سایر شهرهای کشور، ضمن موافقت با پیشنهاد سال گذشته معاونت مسکن مبنی بر «احیای مسوولیت نامرئی سازنده‌ها در برابر خریداران واحدهای مسکونی»، دستورالعمل «تضمین بهره‌برداری 10 ساله ساختمان‌های نوساز» را برای تصویب و اجرا به هیات دولت ارائه کرد. در صورت تصویب این قاعده جدید ساخت و ساز در دولت، خرید و فروش آپارتمان‌های نوساز به سند دوم –علاوه‌بر سند ثبت محضری مالکیت ملک- مجهز می‌شود که مطابق آن، «کارکرد درست و بدون عیب و نقص واحد مسکونی» هم از سوی سازنده و هم از سوی فروشنده آن واحد برای خریدار «تضمین و بیمه» خواهد شد. گزارش «دنیای اقتصاد» از جزئیات فرمول «گارانتی ساختمان‌های نوساز» که در قالب مجموعه‌ای از قواعد جدید و اصلاحی ساخت‌وساز تدوین شده، حاکی است: مسیر فعلی فعالیت‌های ساختمانی در بازار مسکن تهران که فعلا در تسلط بسازوبفروش‌ها (سازنده‌های غیرحرفه‌ای) قرار دارد با این فرمول کاملا تغییر می‌کند و در اختیار شرکت‌های ساختمانی (اشخاص حقوقی صاحب صلاحیت و گواهی معتبر ساختمان‌سازی) قرار می‌گیرد.

براساس این فرمول، شهرداری‌ها مکلف می‌شوند در اولین اقدام مقابل درخواست مالک یا سازنده برای اخذ پروانه ساختمانی، پیش از آنکه هر نوع اجازه یا موافقت‌نامه ساخت برای او صادر کنند، ابتدا «بیمه‌نامه معتبر مسوولیت حرفه‌ای» را از متقاضی پروانه، مطالبه کنند و صرفا پس از احراز گواهی بیمه ساخت، مجاز به صدور پروانه ساخت خواهند بود. شخص سازنده یا مالک پروژه ساختمانی، علاوه‌بر مسوولیت «اخذ بیمه‌نامه» در شروع عملیات ساخت‌وساز، در پایان پروژه نیز باید «تضمین 10 ساله برای اول کارکرد درست آپارتمان و دوم جبران خسارت ناشی از عیب و نقص در ساخت» را به شهرداری ارائه کند طوری‌که صدور پایان کار ساختمانی بدون رویت و احراز «ضمانت‌نامه کارکرد درست ساختمان» ممنوع می‌شود. وزارت راه و شهرسازی در مقررات جدیدی که برای این منظور وضع کرده و برای تصویب نهایی به هیات دولت ارائه داده، «درج مشخصات بیمه‌نامه و ضمانت‌نامه ساختمان‌های نوساز» در هر دو متن پروانه ساخت و پایان‌کار ساختمانی را اجباری اعلام کرده است. به این ترتیب از زمان اجرای مقررات جدید، «پایان‌کار»‌های بدون این دو مدرک، فاقد اعتبار خواهند بود. طبق این مقررات، دفاتر اسناد رسمی نیز موظف می‌شوند، قبل از انتقال محضری واحدهای مسکونی و پیش از صدور سند ثبتی برای فروش واحدهای مسکونی نوساز، برگه‌های بیمه‌نامه و ضمانت‌نامه ملک مورد معامله را رویت کرده و مشخصات آنها را در سند درج و ثبت کنند.

همچنین سازنده یا مالک ساختمان نوساز باید به ازای هر واحد مسکونی، یک برگه بیمه‌نامه و یک برگه ضمانت‌نامه کارکرد درست آپارتمان تهیه کند و به خریدار تحویل دهد که مجموعه این دو برگه، سند فنی (سند دوم) ملک مسکونی محسوب خواهد شد که در کنار سند ملکی، تداوم مسوولیت سازنده نسبت به آنچه ساخته و فروخته را برای فرد خریدار، تضمین می‌کند. در دستورالعمل نحوه گارانتی آپارتمان‌های نوساز تاکید شده است: مسوولیت سازنده‌ها به اخذ بیمه‌نامه از شرکت‌های بیمه و صدور ضمانت‌نامه کارکرد درست برای خریداران، جزو نظامات دولتی محسوب می‌شود و ارتباطی به خواسته خریدار یا انصراف وی از نیاز به داشتن این دو مدرک برای خرید ملک ندارد. علاوه‌بر ارائه بیمه‌نامه‌های مسوولیت طراحان و پیمانکاران ساخت که به عنوان سند دوم لازم‌الاجرا خواهد شد، فروشنده ساختمان نوساز مکلف خواهد شد برای هر واحد مسکونی تفکیکی ساختمان، شناسنامه فنی و ملکی را به خریدار آن واحد یا نماینده خریداران واحدها تحویل و رسید آن را دریافت کند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، موضوع ضمانت‌نامه 10 ساله برای آپارتمان‌های تازه‌ساز که در قالب یکی از مهمترین مواد اصلاحیه آیین‌نامه کنترل ساختمان در وزارت راه و شهرسازی مورد توجه قرار گرفته، هفته گذشته به هیات وزیران تقدیم شد تا پس از تصویب نهایی برای تمام ساخت و سازهای جدید الزامی شود.

آن طور که مسوولان وزارت راه و شهرسازی و طراحان ضمانت‌نامه آپارتمان‌های مسکونی می‌گویند در تمام کشورهای پیشرفته دنیا مسکن به‌عنوان گران‌ترین کالای مصرفی هر خانوار دارای ضمانت‌نامه صحت کارکرد است و در صورتی که طی دوره تعیین شده به عنوان مدت گارانتی، مشکل فنی برای هر کدام از اجزای ساختمان ایجاد شود سازنده آپارتمان در برابر خسارت‌های وارد شده پاسخگو خواهد بود. آن طور که در متن اصلاحیه آیین‌نامه کنترل ساختمان مورد تاکید قرار گرفته در صورت تصویب اجرای گارانتی ساختمان، تضمین حسن انجام عملیات ساخت و همچنین جبران خسارت زیان‌دیدگان به مدت 10 سال پس از تحویل ساختمان، بر عهده سازنده یا پیمانکار مربوطه است. این در حالی است که براساس این اصلاحیه صدور گواهینامه پایان کار ساختمان برای ساختمان‌های نوساز و هر نوع گواهی دیگری که قانونا برای انجام معاملات ضروری باشد مستلزم احراز وجود ضمانت‌نامه کارکرد درست ساختمان از سوی صاحب کار و به تبع از سوی شهرداری محل است و باید مشخصات آن در گواهی‌های گفته شده درج شود. بر اساس این ضمانت‌نامه سازنده متعهد می‌شود عیب و نقص‌های اساسی و جبران خسارت‌های ناشی از آن را که پس از تحویل ساختمان در اثر عدم رعایت الزامات ساختمانی در ساختمان و تاسیسات و تجهیزات آن ظاهر می‌شود به مدت 10 سال به عهده گرفته و پوشش دهد.

شرط گارانتی 10 ساله برای پایان کار

بر اساس دستورالعمل ضمانت 10 ساله آپارتمان‌های نوساز در صورت تصویب از طرف هیات دولت، تمام پیمانکاران و سازندگان ساختمانی ملزم به تعهد 10 ساله برای ضمانت بنای احداث شده هستند و این موضوع به هیچ وجه اختیاری نخواهد بود. بنابراین در صورتی که هرکدام از سازندگان یا پیمانکاران از صدور این ضمانت‌نامه خودداری کنند گواهی پایان کار از سوی مراجع صدور پروانه ساختمانی یعنی شهرداری‌ها برای آنها صادر نخواهد شد. به این معنی که سازنده یا پیمانکار بدون ارائه ضمانت‌نامه 10 ساله مجوز پایان کار ساختمانی را دریافت نخواهد کرد یا گواهی پایان کار وی بی اعتبار خواهد بود. وزارت راه وشهرسازی از سوی دیگر در اصلاحیه آیین‌نامه اجرایی کنترل ساختمان سازندگان را مکلف کرده کلیه عملیات ساختمانی از جمله تعهد 10 ساله ضمانت را در سامانه‌ای حاوی اطلاعات کاربردی و مشخصات جامع آپارتمان‌های نوساز ثبت کنند تا همه کاربران بتوانند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. این شفاف سازی اطلاعاتی علاوه‌بر آثار قابل توجهی که در مقابله با رانت و دور زدن ضوابط شهرسازی و همچنین گرفتن امتیازات خاص مغایر با طرح‌های تفصیلی شهرها دارد، راهکار مناسبی برای اطلاع از وضعیت گارانتی هر یک از ساختمان‌های مورد نظر است.

5 تضمین به نفع خریداران ملک

وزارت راه وشهرسازی همچنین با تعیین پنج تضمین عمده برای ارائه از سوی پیمانکار و سازنده ذی صلاح به خریداران و بهره‌برداران واحدهای مسکونی اعلام کرده فهرست عیوب و نواقصی که در صورت بروز در هر یک از آپارتمان‌های نوساز مشمول جبران خسارت از سوی سازنده و گارانتی ده ساله ساختمان می‌شود، پس از تصویب نهایی اصلاحیه آیین‌نامه اجرایی کنترل ساختمان منتشر می‌شود. با این وجود پنج تضمین عمده‌ای که بر این اساس باید به نفع خریدار آپارتمان، صاحبکار یا هر فرد زیان دیده‌ای که در اثر عیب و نقص ساختمان دچار آسیب مالی یا جانی شده است از سوی سازنده در قالب گارانتی 10 ساله تعهد شود، در قالب این آیین‌نامه طراحی و عنوان شده است.

تضمین مهندسان طراح و محاسب در قالب بیمه‌نامه مسوولیت حرفه‌ای، تضمین کنترل کننده طراحی در شکل بیمه نامه حرفه‌ای مشترک شخص حقیقی و شرکت کنترل کننده و تضمین بازرسی ساخت تحت عنوان بیمه نامه مسوولیت حرفه‌ای بازرسان شخص حقیقی به صورت مشترک با شرکت بازرسی، سه گونه این تعهدات هستند. این در حالی است که سازنده باید رعایت ا&#


ویدیو مرتبط :
فروش کفش پرفکت استپس 2013 با گارانتی 1 ساله