سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



عصر ایران نوشت: سکوت آمریکا در قبال انتخابات هفتم اسفند در ایران


عصر ایران نوشت: سکوت آمریکا در قبال انتخابات هفتم اسفند در ایرانعصر ایران/ متن پیش رو در عصر ایران منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست

دولت ایالات متحده آمریکا در قبال برگزاری انتخابات در ایران سکوت کرده است و تا کنون که 5 روز از برگزاری انتخابات هفتم اسفند می گذرد، هیچ واکنشی در قبال برگزاری انتخابات و نتایج حاصل از آن نداشته است.

به گزارش عصر ایران در حالی که در روزهای منتهی به برگزاری انتخابات اتهام دخالت آمریکا و انگلیس در انتخابات ایران تبدیل به یک سوژه خبری و بحث داغ انتخاباتی ایران شده بود و برخی محافل و رسانه های مخالف دولت حسن روحانی به آن دامن می زدند، اما تاکنون دولت آمریکا درباره نتایج انتخابات در ایران موضع گیری خاصی نکرده است.

تنها موضع گیری آمریکا در قبال انتخابات هفتم اسفند روز جمعه گذشته و در جریان برگزاری انتخابات در ایران از سوی مارک تونر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا انجام شد که او در پاسخ به سوال خبرنگاری تنها به گفتن این نکته بسنده کرد که گزارش ها حاکی از مشارکت بخش قابل توجهی از مردم در این انتخابات است.

عدم موضعگیری رسمی آمریکا در حالی است که پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات 24 خرداد 1392 سخنگوی کاخ سفید و جان کری وزیر امور خارجه آمریکادر موضع گیری های جداگانه ای نسبت به این واقعه ابراز امیدواری کرده بودند پیروزی روحانی به عنوان نامزدی که از گفت و گو و دیالوگ برای حل مشکلات بین المللی ایران حمایت می کند، منجر به باز شدن قفل مذاکرات هسته ای شود.

اما در انتخابات اخیر که نخستین انتخابات در ایران در دولت حسن روحانی و پس از آغاز اجرای برجام است و به پیروزی غیر قابل پیش بینی اصلاح طلبان و حامیان دولت روحانی منجر شده است، کاخ سفید به طور رسمی موضع گیری نکرده است و ترجیح داده است سکوت کند.

دلایل چندی را می توان برای سکوت آمریکا در قبال نتایج انتخابات مجلس در ایران برشمرد:

1- دوری از مظان اتهام دخالت در امور داخلی ایران و پشتیبانی از اصلاح طلبان: با توجه به اتهاماتی که در روزهای منتهی به برگزاری انتخابات هفتم اسفند از سوی محافل اصولگرای مخالف دولت مبنی بر حمایت آمریکا و انگلیس از لیست اصلاح طلبان و حامیان دولت زده شده است، دولت واشنگتن ترجیح می دهد به دلیل حساسیت های موضوع در داخل ایران با حزم و احتیاط برخورد کند.

2- قطعی نشدن ترکیب مجلس آینده: نتایج انتخابات مجلس با وجودی که حاکی از کسب نتایج خوب از سوی حامیان دولت روحانی بوده است اما ترکیب و جهت گیری آتی مجلس دهم برای بسیاری از ناظران داخلی و خارجی هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد.

این ابهام زمانی بیشتر می شود که توجه شود بیش از 70 کرسی این مجلس در اختیار نمایندگانی مستقل قرار گرفته که هنوز جهت گیری آنها مشخص نیست و تکلیف بیش از 60 کرسی نیز به مرحله دوم انتخابات محول شده است. به عبارت دیگر نزدیک به نیمی از کرسی های مجلس به مستقلان رسیده است و یا تکلیف آن در مرحله دوم انتخابات مشخص خواهد شد، از این رو این انتخابات مجلس از معدود انتخاباتی است که هنوز نمی توان درباره دست بالای اصلاح طلبان و حامیان دولت و یا اصولگرایان و مخالفان دولت در آن به طور قطعی نظر داد.

3- تناقض موضع اصولی آمریکا با نتایج حاصل از انتخابات در ایران:دولت ایالات متحده آمریکا در بیش از 3 دهه گذشته غالبا موضع ثابتی نسبت به برگزاری انتخابات در ایران داشته است و در حالی که کمتر درباره خروجی و نتیجه انتخابات در ایران اظهار نظر رسمی کرده، اما در موضعگیری کلی، فرایند برگزاری انتخابات در ایران را زیر سوال برده و از موضوعاتی چون بررسی صلاحیت ها و عدم امکان حضور بسیاری از چهره های مخالف و اپوزیسیون حکومت در انتخابات انتقاد کرده است.
با این حال در بسیاری از موارد به ویژه در دو دهه گذشته نتایج حاصل از همان انتخاباتی که از نظر آمریکا و بسیاری از کشورهای غربی غیر آزاد و غیر عادلانه تلقی شده است، شگفتی ناظران را به همراه داشته است. به عبارت دیگر در برخی موارد با حضور بسیار گسترده رای دهندگان ایرانی در پای صندوق های رای، نتایجی رقم خورده است که سیاستمداران واشنگتن را همچون بسیاری از ناظران داخلی و بین المللی انتخابات در ایران، غافلگیر کرده است.

در چنین مواردی دولت واشنگتن اظهار نظر درباره نتایج حاصل از انتخابات با حضور گسترده مردم را با مواضع اصولی و همیشگی خود درباره شرایط برگزاری انتخابات در ایران در تعارض یافته است.

در فقره انتخابات هفتم اسفند نیز این مشکل کماکان پابرجاست؛ به این معنا که اگر واشنگتن بخواهد درباره نتایج انتخابات در ایران مواضع اصولی همیشگی خود را بگیرد با توجه به گشایش های حاصل شده پس از توافق هسته ای و اجرای برجام این مساله می تواند به جو در حال شکل گیری" کاسته شدن از میزان تخاصم و تنش" بین دو کشور آسیب وارد کند و از سوی دیگر اگر آمریکا بخواهد درباره نتایج حاصل از انتخابات نیز موضعگیری های مثبت انجام دهد در مظان اتهام دخالت در امور داخلی ایران و نیز تناقض با موضع اصولی واشنگتن درباره شرایط برگزاری انتخابات در ایران قرار می گیرد ، بنابراین به نظر می رسد دولت واشنگتن ترجیح می دهد دستکم در روزهای حساس ابتدایی پس از برگزاری انتخابات در این باره سکوت کند.

این سکوت می تواند دستکم تا زمانی برقرار باشد که رییس جمهور یا وزیر امور خارجه آمریکا در نخستین مواجهه یا خبرنگاران قرار گیرند و یک یا چند خبرنگار از این دو مقام ارشد آمریکا درباره نتایج انتخابات هفتم اسفند در ایران بپرسند.


با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: عصر ایران


ویدیو مرتبط :
۱۰۰ سندجنایت های امریکا در قبال ایران(قسمت هفتم)