فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



شعر گفتن نتیجه هوشیاری و شناخت است


به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات فارس،‌ علی محمد مودب شاعر و مدیر عامل موسسه شهرستان ادب، در نشست «شعر و چشمه‌های الهام» که روز دوم از پنجمین دوره آموزشی شعر جوان انقلاب اسلامی(آفتاب گردان‌ها) در سالن شهید حسین فهمیده برگزار شد، گفت: برخی شاعران جوان می‌پرسند که چگونه باید شعر گفت؟ شعر آمدنی است یا آموختنی؟ چرا گاهی نمی‌توانیم شعر بگوییم؟ برای پاسخ به پرسش‌هایی از این دست می‌شود بررسی کرد که نخستین شعرها چرا و چگونه سروده شده‌اند. مساله اینکه چرا شعر می‌گوییم و نمی‌گوییم هوشیاری و ناهوشیاری ما نسبت به «من» است.

این منتقد با طرح این پرسش که «باید دید چشمه‌های الهام در شعر چیست و از کجا می‌آید؟»، ادامه داد: انسان همان طور که کم کم رشد کرده و بزرگ می‌شود، «منِ» او نیز بزرگتر می‌شود، متعالی شده و رشد می‌کند. در ادامه نیز فهمِ «من» گسترش می‌یابد. در این جا باید پرسید که سرچشمه خیالات و الهامات ما چیست؟

نویسنده کتاب «عطر هیچ گلی نیست» با بیان اینکه شعر جست‌وجو و نسبت پرسشگری با انسان دارد، گفت: شعر تنشی است که در مواجهه ما با جهان در جان ما رخ می‌دهد و صورتی زبانی می‌یابد. البته در این میان هرچه فرم های هنری بیشتری دیده باشیم، صورت شعر پخته تر می‌شود. کودکی که با شعرخوانی مادر رشد یافته و پرورش می‌یابد، در مسیر رشد درک موسیقیایی قرار می‌گیرد، و طبع موزون می‌یابد در حالی که کودکانی که از این موهبت بی بهره‌اند، در چنین مسیری قرار نمی‌گیرند.

موسس و مدیر شهرستان ادب با اشاره به نفس در بحث‌های اخلاقی، توضیح داد: گفته می‌شود که باید نفس را مهار کرد و این گونه به نظر می‌رسد که با دو نفر در یک نفر مواجه هستیم که باید آن دیگری مهار شود. اما در پاسخ به اینکه «چرا دیر شعر می‌گوییم»، باید گفت که این مساله از کمبود آگاهی و هشیاری نسبت به «من» و درگیری‌های «من» باز می‌گردد.

وی ادامه داد: بچه‌ها با هر چیز کوچکی درگیر شناخت می‌شوند اما وقتی انسان بزرگتر می‌شود این مساله رنگ می‌بازد. کودک در پی شناخت همه چیز است و عشق به همه چیز و هر چیزی دارد اما بزرگترها از نقطه ای احساس می‌کنند که سیراب شده اند. در نتیجه کودکی را از دست می‌دهند و در مسیر تنها، مقصد را مد نظر دارند و اهدافی دارند که آنها را به بند می‌کشد. اما کودک هر نقطه از مسیر برایش هدف است و این است که همیشه در حال شناخت است و با کوچکترین چیزی درگیر تنش می‌شود و همه چیز را جدی می‌گیرد. دیده اید که بچه ها برگ جمع می‌کنند اما ما از کنار درخت هم به سادگی می‌گذریم.    

پنجمین دوره آموزشی شعر جوان انقلاب اسلامی‌از سه‌شنبه 11 تا جمعه 14 اسفندماه از سوی موسسه فرهنگی هنری انتشارات شهرستان ادب و در مجموعه فرهنگی، تفریحی، آموزشی کردان کرج برگزار می‌شود.

انتهای پیام/و


ویدیو مرتبط :
دوره شناخت توانمندی ها.نتیجه گیری