فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



حجت‌الاسلام صدیقی:«زبان امروز» زبان هنر و دنیای مجازی است/برگزیدگان رسانه‌های علوی معرفی شدند


به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، آیین اختتامیه دومین جشنواره رسانه‌های علوی ویژه تولیدات دیجیتال پیش از ظهر امروز(سه شنبه 7 اردیبهشت) با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی دبیرکل بنیاد بین‌المللی غدیر، مرتضی موسویان رئیس مرکز فناوری‌ اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، لطف‌الله سیاهکلی عضو و مشاوره شورای عالی فضای مجازی سازمان صدا و سیما، ابوالقاسم حبیبی دبیر جشنواره با تقدیر از برگزیدگان و قرائت بیانیه در مجموعه فرهنگی شهدای «سرچشمه» به کار خود پایان داد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران و دبیرکل بنیاد بین‌المللی غدیر گفت: خوشحالم جمعی از مؤمنان و انگیزه‌داران برای استفاده از فرصت‌ها و برای پاسخگویی به سؤالات جوانان بر سر سفره امیرالمؤمنین(ع) جمع شده‌اند.

*اولین دستور قرآن، دستور به قیام و حرکت است

وی افزود: امامان و پیامبران ما، اینترنت عالم هستند، عوالم عالم هستند، آنچه که گفته‌اند همانی است که دیده‌اند، نه زمان خودشان، بلکه گذشته و آینده را هم بیان کرده‌اند.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به آیه «وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَیَرَى اللَّهُ عَمَلَکُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ» ابراز داشت: خداوند متعال در قرآن کریم به ما دستور حرکت می‌دهد و می‌گوید از قافله باز نمانید و بپاخیزید و عمل کنید، این عالم، عالم حرکت است، پس توقف در این عالم محال است و همه موجودات در حال سِیر و شدن هستند؛ «أَلَا إِلَى اللَّهِ تَصِیرُ الْأُمُورُ» سرعت اکنون در زمان نمی‌گنجد.

وی ادامه داد: اولین دستور قرآن کریم، دستور به قیام و حرکت است؛ وقت نشستن نیست «وَسَارِعُوا» در این میدان سبقت بگیرید، شما که مقاصد عالیه دارید و سرعت شما باید از بادها سریع‌تر باشد. حضرت علی(ع) محیط بر عالم است و ایشان غیب و شهود را دیده است، امیرالمؤمنین(ع) صاحب این ادعا است که «لو کشف القتال مزدت» آنهایی که علی ندارند، دیده‌های خودشان را به رخ شما می‌کشند و شما را با همان حرکات خودشان اسیر کرده به جنگ شما می‌آیند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین صدیقی خاطرنشان کرد: بعد از دستور حرکت، خداوند مقام انسان را نشان داده که جانشین و خلیفه او است، «بشر» خدانما است، حقیقت انسان جلوه خداست، اگر انسان واقعیت خویش را بیابد، همچنان که حضرت علی(ع) به اعماق عالم هستی اشراف داشت.

دبیرکل بنیاد بین‌المللی غدیر گفت: نظریه مُثُل افلاطونی می‌گوید ما در عالم دیگر بودیم و در آنجا با تمام حقایق آشنا بودیم، اما زمانی که به این دنیا آمدیم، گرفتار حجاب‌ها شدیم. بنابراین اگر کسی باشد که از ذهن انسان پرده‌برداری کند، انسان با سوابقی که از ازل دارد، آن‌ها را خواهد دید و عالم ذر حقایقی را به ما القاء می‌کند که قبلاً می‌دانستیم.

وی با اشاره به عالم ذرافزود: در واقع، ما در یک رأس هرمی واقع خواهیم شد که همه چیز اعم از ظاهر و باطن، چیزی از ما مخفی نخواهد ماند و اینها مواردی است که مواد خام آن را ما داریم، قدرتی که وسایل حادث و نوآوری‌هایی که برای بشر به وجود آمده و جهان را با تمام عالم یک خانواده کرده، یک دستگاهی است که کل دنیا را رصد می‌کند و آن قدرت لایزال الهی است.

قرآن همه حقایق عالم را نشان می‌دهد

حجت‌الاسلام صدیقی با اشاره به آیات قرآن ابراز داشت: خداوند به پیامبر خویش می‌فرماید: اینها «مشرکان» دعوت تو را قبول نمی‌کنند، بگو دو شاهد دارم، منظور از این دو شاهد یکی شهادت خود خداست و این همان کتابی است که از جانب خداوند بر ما نازل شده است و اخبار دقیقی از انبیاء گذشته مانند حضرت نوح(ع) و طوفان، حضرت عیسی(ع) و موسی(ع) و اطلاعات دقیقی از آینده برای ما عنوان شده است.

وی ادامه داد: قرآن کتابی است که همه حقایق عالم را نشان می‌دهد؛ هم خدا و هم خلق خدا را نشان می‌دهد «سَنُرِیهِمْ آَیَاتِنَا فِی الْآَفَاقِ»، هر یک از آیات قرآن، چه سوژه‌های علمی، عرفانی و اخلاقی در آنها نهفته است.

امام جمعه موقت تهران به شاهد دوم درباره رسالت پیامبر(ص) اشاره کرد و گفت: آنچه که ما را به حرکت وا می‌دارد در قرآن معرفی شده  است؛ «مَنْ عِنْدَهُ عِلْمُ الْکِتاب» آقا علی‌ بن‌ ابیطالب(ع) است و جریان مکالمه سلیمان با پرندگان، انسان‌شناسی و موقعیت‌شناسی قرآن را از انسان را نشان می‌دهد که ما باید به آنجا برسیم.

وی افزود: کشتارهای یمن حاصل همین علمی است که دشمنان از آن بهره می‌برند و حاصل نشستگان بر قدرت و اینترنت است که می‌خواهد ما را خفه کند و ما نباید از این قافله عقب بمانیم و نباید به انتظار بیگانگان بنشینیم، چرا که مکتب ما نشان داده هر جا که با قوت الهی جلو آمدیم، راهی را که دشمنان در طی صد سال پیش رفتند، ما در چه مدت کمی به آن رسیده‌ایم.

*لزوم ابتکار عمل در عرصه مجازی و عدم جزیره‌ای عمل کردن

حجت‌الاسلام صدیقی با بیان اینکه ما با قدرت‌های بزرگ دنیا هشت سال جنگ تمام‌عیار داشتیم، گفت: دارندگان علوم دنیا در مقابل ما به زانو درآمدند؛ ایمان معجزه می‌کند، اسلحه جنگ نمی‌کند بلکه این ایمان است که موجب پیروزی ما می‌شود، امروز باید از ابزار زبان استفاده کنیم، چرا که امروز زبان، زبان هنر و دنیای مجازی است.

وی ادامه داد: بنیاد بین‌المللی غدیر در زمینه عینی کردن نهج‌البلاغه و غدیر تلاش می‌‌کند و این کار جزو وظایف و اولویت‌های اول ما قرار دارد، متأسفانه دشمنان شبکه‌های لجن را به خانه‌های ما می‌کشاند، شما هم شبکه‌های نور را با پشتوانه خدا و امام عصر ایجاد کنید و باید جوانان را به عرصه آورد و شکوفایشان کرد.

دبیرکل بنیاد بین‌المللی غدیر تصریح کرد: امیدوارم خداوند ما را در عرصه این مسابقات سبقت دهد و پیروز کند و باید در این مسیر استقامت و ابتکار داشته و جزیره‌ای عمل نکنیم.

 

*تلاش ما برای تبدیل‌شدن به قدرت سایبری ناکافی است

مرتضی موسویان رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قرار بود دومین جشنواره رسانه‌های علوی ویژه تولیدات دیجیتال را در 13 رجب برگزار شود، اما بنا به دلایلی به امروز موکول شد و با توجه به خصوصیات فضای مجازی و جمع‌هایی که در فضای مجازی فعال هستند، جشنواره نیز باید متناسب با این فضا برگزار شود.

وی اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 95، استراتژی‌اش را بر این منوال قرار داد که جشنواره‌ها به صورت دائمی و برخط بوده و همواره در دسترس باشند، بدین معنا که از اولین آثاری که تولید می‌شود، قابل رؤیت و دسترسی و به داوری مردم گذاشته شود.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: فضای مجازی، فضایی متفاوت با فضای حقیقی است، از این رو باید چهار رویکرد در فضای مجازی وجود داشته باشد که از آن جمله می‌توان به رویکرد آسیب‌هایی که در فضای مجازی وجود دارد و براساس این آسیب‌ها حرکت می‌کند، رویکردی که علاوه بر تهدیدات به فرصت‌ها نیز می‌نگرد، رویکرد ابزاری. آنچه باید درنظر گرفته شود، دو فضایی شدن است.

وی با بیان اینکه فضای مجازی جزئی از زندگی کنونی شده است، ابراز داشت: فضای مجازی ما را به سمتی می‌برد که اگر به سبک زندگی مناسب در این فضا نپردازیم، همواره مجبور به انفعال خواهیم بود. مقام معظم رهبری در جلسه‌ای به شورای عالی فضای مجازی فرمودند؛ شما انفعالی عمل می‌کنید و منتظرید یک اتفاق بیفتد بعد حرکت کنید.

موسویان تصریح کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم، بحث دو فضایی شدن و نگاه ما به آن، بحث بسیار اساسی است. جشنواره‌هایی از قبیل جشنواره رسانه‌های علوی که ارزش محتوایی دارند، باید هر روز صبح با تولید مطالب جدید موج بزند.

وی ادامه داد: به آقای حبیبی دبیر این جشنواره پیشنهاد می‌کنم با توجه به زیرساختی که آماده شده، دبیرخانه جشنواره را دائمی کنند. حضرت امام(ره) بحث الگوی امام ـ امتی را مطرح کردند؛ وقتی لبنانی‌ها می‌خواستند کتاب ایشان را در لبنان چاپ کنند، بر روی جلد آن نوشتند مرجع عالیقدر تشیع! حضرت امام(ره) به این مسئله اعتراض کردند، اما وقتی به ایشان گفتند امام، امام چیزی نگفتند.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: الگوی شیعه الگوی امام ـ امتی است و ما در حال تجربه کردن الگویی هستیم که در زمان حضرت مهدی(عج) به آن توجه خواهد شد. هدف این جشنواره باید بحث امامت باشد که ما را برای زمان ظهور آماده می‌کند و این الگو خاص امت ما است و جای دیگری نمی‌توان آن را یافت و الگوی امام ـ امتی است که دنیای متأخر را متأثر می‌کند.

وی گفت: مقام معظم رهبری در حکمی به اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی فرمودند که ما باید ق&


ویدیو مرتبط :
چرا شیعه ام از زبان حجت الاسلام قرائتی