فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



از عاشقانه ای كودكانه تا درامی پلیسی از انگلیس


به گزارش روز سه شنبه خبرنگار سینمایی ایرنا، جشنواره جهانی فیلم فجر فردا چهارشنبه (اول اردیبهشت) در تهران افتتاح می شود، جشنواره ای كه به صورت مجزا از بخش ملی، دومین سال برگزاری خود را تجربه می كند.
هر چند دوره اول برگزاری جشنواره چندان مناسب با توقعات سینمای ایران برگزار نشد؛ در دوره دوم و از زمان انتصاب رضا میركریمی به عنوان دبیر تلاشی دسته جمعی شكل گرفته تا این جشنواره در شان نام سینما و هنر ایران برگزار شود.
اما جشنواره امسال با كمی تغییر نسبت به سال گذشته در دو بخش رقابتی و چهار بخش غیر رقابتی تدارك دیده شده است.
بخش رقابتی یا همان مسابقه آن از «سینمای سعادت» (مسابقه بین الملل) با 12 فیلم خارجی و 3 فیلم ایرانی و بخش «پانورامای» (كشورهای آسیایی و جلوه گاه شرق) با 12 فیلم خارجی و 3 فیلم ایرانی تشكیل شده است.
در فضای غیررقابتی جشنواره نیز چهار بخش تدارك دیده شده كه از جمله آن «جام جهان نما» با 10 فیلم خارجی، «نمایش های ویژه مستند»، «مرورها و بزرگداشت ها» با شش فیلم از سینمای فرانسه و «دارالفنون» كه برنامه های دانشجویی، كلاسی های درس اساتید، كارگاه آموزشی و هم اندیشی است.
اهمیت جشنواره های بین المللی علاوه بر نظم و دقت در برگزاری و نمایش آثار پیش بینی شده، در كیفیت آثار نیز است. بنابراین در ادامه این گزارش شش فیلم خارجی راه یافته به بخش سینمای سعادت (بخش مسابقه بین الملل) را مرور خواهیم كرد؛ شش فیلم دیگر نیز در گزارشی شنبه (28 فروردین) مرور كردیم.

*** غزل غزل ها؛ عاشقانه ای كودكانه
فیلم هفتاد و نه دقیقه ای اوكراینی غزل غزل‌ها ساخته اوا نیمان خانم كارگردان چهل و یك ساله اهل اوكراین است. وی كه از سال 2007 با ساخت فیلم بلند كنار رودخانه/ At the river فیلمسازی را به صورت جدی آغاز كرد؛ توانسته با سه فیلم خود را در عرصه فیلمسازی اوكراین مطرح سازد. اوا نیمان برای سینمادوستان ایرانی نامی بیگانه نیست؛ او داور بیست و نهمین جشنواره فیلم نوجوان همدان بوده و پیش از آن با فیلم «خانه ای با برجك» /House with a Turret دو جایزه از بیست و هفتمین جشنواره فیلم كودك اصفهان دریافت كرده است.
فیلم غزل غزل ها نیز جایزه كلیسای جهانی بهترین فیلم معنوی را از جشنواره كارلووی واری و جایزه بهترین فیلم را از پنجمین دور جشنواره بین المللی فیلم اودسا اوكران دریافت كرد؛ ضمن اینكه در بخش سینمای معاصر جشنواره بین المللی فیلم تورنتو كانادا، شیكاگو آمریكا، تسالونیكی یونان و جشنواره گوتنبرگ سوئد به نمایش درآمده است.
غزل غزل ها داستانی نوستالژیك از رویاهای كودكی است و زندگی دو كودك یهودی را در منطقه ای دورافتاده در اوكراین ابتدای قرن بیستم روایت می كند. سومین فیلم عاشقانه نیمان اقتباسی آزاد از چند اثر شولوم علیخم نویسنده یهودی اوكراینی است.
صحنه های شاعرانه با استفاد از تصاویر جادویی و پیرنگ اصلی عشق كودكی خلق شده اند؛ در حالیكه فرم خیالی این فیلم با نوستالژی تركیب شده است.

*** قوچ‌ها؛ نماینده ایسلند در اسكار 88
ساخته گریمور هاكونارسون كارگردان سی و هشت ساله ایسلندی و محصول ایسلند، دانمارك، نروژ و لهستان است كه برای فیلم اول خود به نام اراضی تابستانی (2010)/Summerland نامزد جایزه بهترین فیلمنامه در جشنواره ادا/Edda Award ایسلند شد. قوچ ها كه داستان زندگی دو برادر در اراضی دورافتاده ایسلند است، به عنوان فیلم منتخب ایسلند به هشتادوهشتمین دوره جایزه اسكار معرفی شد و نامزد بهترین فیلم از بیست و هفتمین دوره جایزه فیلم اروپا (دسامبر 2015) /European Film Awards بود كه هر ساله در ماه دسامبر (آذر/دی) آكادمی فیلم اروپا برگزار می كند.
قوچ ها داستان زندگی دو برادر گله دار در اراضی دورافتاده ایسلند را روایت می كند كه چهل سالی با هم حرف نمی زنند و به دشمنانی دیرینه تبدیل شده اند؛ اما در نهایت به دلیل بیماری گله هایشان مجبور به آشتی می شوند.
روزنامه انگلیسی گاردین در نقدی از این فیلم با تعریف از بازی های آن نوشته است: دو هنرپیشه اصلی به عنوان دو برادر دشمن مخاطب را متقاعد می كنند. ضمن اینكه در رفتارهای آنها می توان به كودكی از دست رفته پی برد؛ دو ضدقهرمانی كه بدون توجه به گذشته زمان زندگی می گذرانند.

*** گنج؛ برنده دوربین طلایی از جشنواره فیلم كن
ساخته كورنلیو پرومبوی كارگردان چهل ساله رومانیایی و محصول رومانی و فرانسه است. پرومبوی كه از سال 2002 به صورت جدی به فیلمسازی روی آورد؛ در سال 2006 با فیلم «12:8 شرق بخارست» توانست جایزه دوربین طلایی جشنواره فیلم كن را از آن خود كند. فیلم گنج نیز در همین جشنواره سال 2015 در بخش نگاه خاص به نمایش درآمد و جایزه استعداد ویژه را نصیب پرومبوی كرد.
فیلم گنج داستان زندگی كاستی/Costi مردی اهل خانواده را ترسیم می كند كه مردی دست تنگ از همسایگانش او را به جست وجوی گنجی تشویق می كند كه می گوید در اراضی خانوادگی شان دفن شده است تا پس از یافتن گنج سود آن را تقسیم كنند.
نشریه «ورایتی/ Variety» در نقدی در مورد فیلم گنج نوشته است: این فیلم اثر خوبی از سازنده 12:08 شرق بخارست است كه كاملا استعداد ویژه او را نشان می دهد. فیلمی هنری و متمایز در سبك پرومبوی. در حالیكه بسیاری از آثار موج نوی رومانی به دلیل شكل مستندگونه شان مورد توجه واقع شده اند؛ گنج با تصاویر غیرداستانی آغاز شده و به شكل فیلمی داستانی- مستند ادامه می یابد.

***گوآرانی؛ فیلمی از زبان و گویشی مختص پاراگوئه
گوارانی اولین فیلم بلند سینمایی و مستقل كارگردان جوان اهل آرژانتین لوئیس زوراكوئین/Luis Zorraquín و محصول مشترك آرژانتین و پاراگوئه به زبان های اسپانیایی و گوارانی است.
فرهنگ و زبان گوارانی از زبان ‌های بومی آمریكای جنوبی است كه توسط سرخپوستان و مردم مستیزو به ویژه در پاراگوئه و مناطق همجوار آن صحبت می‌شود. زبان گوارانی یكی از زبان‌های رسمی كشور پاراگوئه است.
این فیلم داستان سفر آتیلیو (پدربزرگ) با ایرا (نوه اش) از پاراگوئه به آرژانتین از راه رودخانه پاراناست. وی كه نگران فراموش شدن فرهنگ گوآرانی است وقتی می فهمد هلنا مادر ایرا باردار است رنج سفر را به جان می خرد تا وی را متقاعد كند در اراضی گوآرانی زبان در پاراگوئه فرزندش را به دنیا آورد تا بتواند فرهنگ گوآرانی را به وی بیاموزد.
این سفر معنای واقعی خانواده و سنت ها را به نوه و پدربزرگ یادآوری می كند،
این فیلم پیش از این در جشنواره فیلم شب های سیاه تالین در استونی (Tallinn Black Nights) شركت كرده و توانسته برنده جایزه فیلم اولی ها را در بازار فیلم ونتانا سور آرژانتین سال 2015 شود.

***نورفولك؛ درامی پلیسی از انگلیس!
این فیلم درام -پلیسی هشتاد و نه دقیقه ای به كارگردانی مارتین رادیش/Martin Radich محصول انگلیس در مورد پدری خلافكار است كه برای آخرین بار به ماموریتی می ورد و پسرش با تبعات این اقدام او روبرو می شود.
متاسفانه از سن و سال و تحصیلات رادیش در اینترنت نشانی نیست؛ فقط سایت آی ام دی بی/ IMDB به عنوان مهم ترین مرجع ذخیره اطلاعات سوابق كاری وی را در زمینه كارگردانی از سال 1998 با ساخت فیلم كوتاهی به نام به یاد دوروتی بنت/In Memory of Dorothy Benent آغاز كرده است. وی بعد از این تاریخ 20 فیلم كوتاه و مستند و در سال 2015 نورفولك را ساخته است كه در جشنواره های مختلفی از جمله جشنواره بین المللی فیلم روتردام هلند (ژانویه 2016)، جشنواره بین المللی فیلم ادینبورو (ژوئن 2015) اسكاتلند و جشنواره فیلم های ایست اند انگلیس (جولای 2015) به نمایش درآمده است.

***نبرد سواستوپل، داستانی جنگی با پس زمینه عاشقانه
این فیلم درام جنگی به مدت یكصد دقیقه به كارگردانی سرگئی ماكریتسكی/Sergey Mokritskiy فیلمبردار و كارگردان پنجاه و چهارساله مشهور روس محصول مشترك روسیه و اوكراین است. وی كه بیشتر به عنوان فیلمبردار مشهور است در اولین ساخته خود به سراغ داستان زندگی یك زن در جنگ دوم جهانی رفت. نبرد سواستوپل داستان زندگی لیودمیلا پاولچنكو/Lyudmila Pavlichenko زن روس است كه در جنگ دوم جهانی علیه هجوم نازی ها به ارتش سرخ می پیوندد. وی كه به بهترین تك تیرانداز در این جنگ تبدیل می شود و سرنوشت متفاوت و پرنشیب و فرازی را برای خود و جنگ رقم می زند.
این فیلم در آوریل 2015 در روسیه و اوكراین و بعد از آن در جشنواره بین المللی فیلم پكن همزمان به نمایش درآمد و جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن را نصیب یولیا پریساید/ Yulia Peresild كرد. این فیلم همچنین در جشنواره بین المللی فیلم كن سال 2015 به نمایش درآمده است. نبرد سواستوپول همچنین نامزد جایزه بهترین فیلم و بهترین كارگردانی (عقاب طلایی) در جشنواره علوم و هنرهای روسیه (2015) و نامزد بهترین فیلم در جشنواره ملی نیكا (همان سال) شده است.
فراهنگ**9157 ** 1569

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
شوخی از نوع پلیسی در انگلیس