فرهنگی


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

استاندار حلبچه عراق وارد ایلام شد

به گزارش ایرنا، عبدالله محمد به همراه ارکان حسن مشاور وی عصر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت وارد استان شده و با مقامات استانداری ایلام دیدار کرد.قرار است استاندار میسان، واسط، ...



فتحعلی بیگی پس از پنج سال به صحنه تئاتر باز می‌گردد


به گزارش عصر سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا، این كارگردان و نویسنده پیشكسوت درباره كارگردانی این نمایش گفت: همواره دغدغه كارگردانی نمایش‌های آیینی و سنتی را داشته و دارم؛ در این پنج سال امكانات لازم برای اجرای نمایش فراهم نشده بود؛ بنابراین بیش‌تر وقت خود را به تالیف و تحقیق و كار با دانشجویان گذراندم. حال امیدوارم كه با ایجاد شرایط دلخواه این نمایش به بهترین شكل اجرا شود.
وی درباره متن كه نگارش آن‌ را از دو سال قبل آغاز كرده‌، افزود: یكی از ویژگی‌های مهم هنر نمایشی پرداختن به كاستی‌ و نیاز‌های جامعه است؛ بر همین اساس در نمایشنامه «انسانم آرزوست» به بخشی از دردهای جامعه پرداخته‌‌ام.
فتحعلی بیگی معتقد است، نمایش تخت‌ حوضی در طول سالها مسیر طولانی و پر فراز و نشیبی را طی كرده كه شاید سرعت بالایی نداشته، اما هنوز مخاطب‌های خاص خود را دارد؛ سیاه نمایش تخته حوضی، وابسته به زمان خاصی نیست و هیچ‌وقت نمی‌توان گفت دوره‌اش به پایان رسیده است.
وی افزود: در عكس‌های موجود از اجراهای زنده یاد سعدی افشار، می‌توان تنوع نقش‌های سیاه را مشاهده كرد، یعنی این قابلیت و انعطاف پذیری در نقش سیاه و حتی نحوه ساختار اجرایی وجود دارد.
مدیر كانون نمایش‌های آیینی و سنتی ایران ضمن اشاره به نیاز تحقیق بیش‌تر درباره نمایش ‌های آیینی-سنتی، گفت: مشكل اینجاست كه به قدر كافی تحقیق نمی‌كنیم. در هیچ‌جای دنیا جریان‌های نمایشی به تنهایی پیش نرفته‌، لازم است درباره آن‌ها ظرفیت‌شناسی و طبع‌آزمایی شود، ‌اتفاقی كه در مورد این نوع نمایش‌ها كمتر پیش آمده ‌است.
وی افزود: باید گفت این گونه نمایشی یك ظرف است، باید دید با این ظرف چه می‌توان كرد. زمانی كه این اتفاق افتاد، متوجه می‌شویم كه نمایش تخت‌حوضی كهنه نشده است. در عمل هم مشاهده می‌شودكه هنوز مخاطب خاص خود را دارد.
فتحعلی بیگی نمایش‌های سنتی هر كشور را میراث فرهنگی آن‌ها دانست و گفت: نمایش تخت‌حوضی به عنوان شكلی از نمایش، ساختار اجرایی و اصول و مبانی خاص خودش را دارد و زیرمجموعه تئاتر روایتی و تئاتر شرق است، این موضوع قابل توجهی است و لزوم زنده نگه‌ داشتن آن در راستای موزه‌ای بودن این هنر نیست، بلكه هنوز جریان دارد و می‌تواند دردی از جامعه را دوا كند.
وی افزود: نمایش تخت حوضی نباید به موزه‌ها سپرده شود بلكه باید در متن جامعه باشد. وقتی بزرگانی مثل بهرام بیضایی و علی نصیریان به سراغ این گونه نمایش می‌روند،‌ یعنی هنوز قابلیت نو شدن دارد.
این مدرس تئاتر ادامه داد: در بسیاری از مواقع نمایش‌های غربی كه به صحنه می‌روند، حرفی برای گفتن ندارند؛ بنابراین مخاطب خود را از دست می‌دهد. اما با ظرفیت شناسی صحیح می‌توان از علاقه‌مندی مردم به نمایش‌های آیینی- سنتی استفاده كرد؛ این هنر تا زمانی كه هنوز مردم دوستش دارند باید بماند.
فتحعلی بیگی درباره سیر تحول نمایش تخت‌حوضی گفت: اینگونه نمایش نیز مثل همه پدیده ‌های نمایشی با پیشرفت جامعه متحول شده است؛ هم به لحاظ مضمون و هم داستان و شكل اجرایی، با مسائل روز جامعه حركت كرده و تكنولوژی و مسائل اجتماعی و مردمی در آن راه پیدا كرده ‌است.
نمایش «انسانم آرزوست» به نویسندگی و كارگردانی داود فتحعلی بیگی، هم ‌اكنون در مرحله انتخاب بازیگر است و پس از آن تمرینات نمایش در تالار محراب آغاز می‌شود.
فراهنگ**9362**1027

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
داوود فتحعلی‌بیگی / نمایش‌های آیینی سنتی