سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



سردبير روزنامه «الديار» اردن: رفتن اسد اوضاع را پيچيده‌تر مي‌کند


سردبير روزنامه «الديار» اردن: رفتن اسد اوضاع را پيچيده‌تر مي‌کند

ايسنا/ متن پيش رو در ايسنا منتشر شده و انتشار آن به معني تاييد تمام يا بخشي از آن نيست

سردبير روزنامه الديار اردن عنوان داشت که حضور ايران در کنفرانس وين شروع خوبي براي مشارکت اين کشور در حل بحران‌هاي منطقه است و حضور آن در واقع به منزله به رسميت شناختن ديرهنگام نقش سياسي و تاثيرگذار ايران در مسائل خاورميانه به ويژه بحران سوريه از سوي آمريکا و اروپاست.

محمد السلامه، سردبير روزنامه الديار اردن در مصاحبه با خبرنگار سرويس بين‌الملل خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در پاسخ به سوالي پيرامون ارزيابي وي از اوضاع خاورميانه به ويژه در سوريه و اينکه آيا مشکلات سوريه با رفتن اسد حل مي‌شود يا خير گفت: اوضاع خاورميانه به سمت انفجار پيش مي‌رود و جنگ‌هاي ليبي، يمن، سوريه و عراق تهديد به يک رويارويي منطقه‌اي عميق‌تر مي‌کند و با خود ابرقدرت‌هايي را که به صورت علني در دو جنگ سوريه و عراق وارد شده‌اند، همراه مي‌سازد. در نتيجه شکست نشست اخير وين به دليل اصرار عربستان، ترکيه و قطر براي حذف بشار اسد (رئيس‌جمهور سوريه) در هر راهکار سياسي آتي و همچنين دودستگي اروپا و روسيه پيرامون اين مساله و مخالفت ايران با آن منجر شد که اوضاع ميداني در سوريه شديدتر شود. در اينجا کاملا آشکار است که طرف‌هايي سرنوشت سوريه و مبارزه با تروريسم را منوط به رفتن شخص بشار اسد کرده‌اند.

رفتن اسد اوضاع منطقه را پيچيده مي‌کند
محمد السلامه ادامه داد: رفتن اسد اوضاع را پيچيده‌تر مي‌کند و به تنش در سوريه دامن مي‌زند و نمونه‌هاي اين امر چه در ليبي يا در يمن آشکار است. اين امر به مردم سوريه برمي‌گردد که در مورد رفتن يا ماندن اسد تصميم بگيرند نه طرف‌هاي ذي‌ربط در مذاکرات وين. اما ائتلاف ترکيه‌اي که همان موضع فرانسه را مطرح مي‌کند و موضع آمريکا که شدت کمتري دارد مي‌خواهد در مورد سرنوشت اسد تصميم‌گيرنده باشد.

حضور ايران در کنفرانس وين اعتراف ديرهنگام آمريکايي و اروپايي به نقش موثر آن در خاورميانه بود
سردبير روزنامه الديار اردن در پاسخ به اين سوال که آيا حضور ايران در کنفرانس وين به معناي اين است که جامعه بين‌الملل به اين نتيجه رسيده که ايران يک قدرت منطقه‌اي است که نقش کارآمدي در منطقه دارد، تصريح کرد: حضور ايران در کنفرانس وين آغاز خوبي براي شرکت دادن اين کشور در حل بحران‌هاي منطقه است و در واقع حضور ايران به منزله به رسميت شناختن ديرهنگام نقش سياسي و موثر آن در مسائل خاورميانه به ويژه بحران‌هاي سوريه توسط آمريکا و اروپا است و از حالا به بعد نمي‌توان ايران و طرح‌هاي سياسي‌اش را ناديده گرفت. طرف مقابل بايد اهميت اين ديدارها در تبادل انديشه‌ها و گفت‌وگوها براي رسيدن به راهکار مشترکي جهت پايان بحران‌هاي منطقه را درک کند.

جامعه بين‌الملل به اين باور رسيده‌ که نمي‌توان نقش ايران را در معادلات منطقه حذف کرد
وي تاکيد کرد: جامعه بين‌الملل (آمريکا و اروپا) به اين باور رسيده‌ که ايران در معادلات منطقه جايگاه خاصي دارد و نمي‌توان آن را در حاشيه گذاشت و کنار زد چراکه ايران در جبهه‌هاي مقاومت در لبنان و غزه حضور دارد و در سوريه و يمن نيز به ايفاي نقش مي‌پردازد و ديدگاه مشخصي دارد که مبتني بر اصول سياسي براي حل مشکلات از طريق گفت‌وگوي سياسي نه به حاشيه راندن و جنگ‌ها است. ايران بارها تکرار کرده است که تمايل دارد با محور ترکيه‌اي که شامل عربستان و قطر نيز مي‌شود با هدف دستيابي به زمينه مناسبي براي پايان جنگ‌ها در منطقه و مقابله با تروريسمي که همگان را تهديد مي‌کند و هيچ‌کس از آن مستثني نيست، گفت‌وگو کند. ايران نقش سياسي، امنيتي و ديني در منطقه دارد و اين ابعاد سه‌گانه در هم گره خورده‌اند و باعث شده است که ايران آماج انتقادات شديدي قرار بگيرد به ويژه اتهاماتي که عليه ايران مبني بر شيعه کردن کشورهايي که در آنها شيعيان حضور دارند، مطرح مي‌شود.

محمد السلامه گفت: ايران مي‌خواهد تا اين نگراني ديني را از ذهن تمامي انسان‌ها بزدايد اما نقش سياسي ايران مورد استقبال ديگر کشوهاست و بايد ايران در هرگونه مسائل منطقه مشارکت داده شود چراکه موقعيت جغرافيايي ايران در خاورميانه و نقش اقتصادي و امکاناتي که در اختيار دارد اين شايستگي را به ايران مي‌دهد که شريک کارآمدي در تحرکات منطقه‌اي باشد و برخي اينگونه به ايران مي‌نگرند که گويي ايران تمايل رهبري منطقه را دارد اما در مورد بعد امنيتي که مساله مهمتر است بايد گفت که ايران در ممانعت از سقوط بغداد به دست داعش و سقوط اربيل توسط اين گروه نقش داشت و همچنين در پايدار ماندن نظام سوريه ايفاي نقش کرد. اين مسائل باعث شده که ايران يک بازيگر استراتژيک نه فقط در سطح منطقه بلکه در سطح جهان باشد.

ايران بايد رايزني‌ها جهت تشکيل يک ائتلاف اسلامي، منطقه‌اي و جهاني را آغاز کند
سردبير روزنامه الديار اردن تصريح کرد: ايران يک شريک سياسي، امنيتي و ديني براي عراق، لبنان، سوريه و يمن است و توجه به اين ابعاد سه‌گانه باعث مي‌شود که امکانات ايران با تکيه بر خود ديده شود و ايران بايد رايزني‌ها جهت تشکيل يک ائتلاف اسلامي، منطقه‌اي و جهاني را براي دستيابي به راه‌حل‌هايي جهت پايان جنگ‌ها آغاز کند. ايران بايد بداند که افزايش دامنه حضور ديني ايران به ضرر عرب‌هاي اهل تسنن اين هشدار را به وجود مي‌آورد که هشدار وقوع جنگ بلندمدتي را مي‌دهد.

وي درخصوص انتفاضه فلسطين و آينده آن گفت: پس از اينکه مساله فلسطين در جايگاه دوم قرار گرفته بود در حال حاضر مساله فلسطين و راه‌حل‌هاي سياسي مربوط به آن به نقشه جهان بازگشته است. مساله سوريه همچنان با توجه به حضور روسيه و همچنين جنگ در يمن در راس رخدادهاي بين‌المللي قرار دارند اما پوشش رسانه‌اي ايران از انتفاضه فلسطين بهتر از پوشش‌دهي کشورهاي عربي اهل تسنن بوده است. من معتقدم که راه‌حل‌هاي سياسي با دولت اسرائيل غيرممکن است چراکه دولت بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اسرائيل به صلح اعتقاد ندارد. ادامه انتفاضه بهترين گزينه براي پس گرفتن حقوق فلسطيني‌هاست.


ویدیو مرتبط :
سر رفتن اوضاع قیمتی لبنیات