سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



اهداف پشت پرده سفر مقام های آمریكایی به كشورهای عربی حوزه خلیج فارس


به گزارش این پایگاه خبری ٬ باراك اوباما قرار است روز پنجشنبه با سران كشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در ریاض در خصوص تحولات منطقه گفت وگو كند، در همین راستا كارتر اشتون وزیر دفاع و جان كری وزیر خارجه آمریكا پیش از برگزاری این نشست به امارات و بحرین سفر كرده اند تا مقدمات سفر اوباما را فراهم كنند.
وزیر دفاع آمریكا از روز شنبه سفر یك هفته ای خود را به منطقه با دیدار از ابوظبی آغاز كرد و با محمد بن زاید آل نهیان ولیعهد امارات دیدار كرد و قرار است پس از آن نیز با سفر به عربستان با ملك سلمان و محمد بن سلمان جانشین ولیعهد این كشور و خالد بن محمد العطیه وزیر دفاع قطر دیدار و گفت وگو كند.
این پایگاه خبری مدعی شد كه این سفر برای مقابله با گروه داعش و جلوگیری از افزایش نفوذ ایران در منطقه از اهداف علنی و غیر علنی اصلی این سفرها ذكر كرده است.
بر اساس این گزارش ،دیدارهای منطقه ای مقام های آمریكایی كه زمینه ساز سفر باراك اوباما به ریاض و حضور در نشست شورای همكاری خلیج فارس است٬ در قالب مبارزه با داعش صورت می گیرد اما در حقیقت و به نوشته پایگاه رسمی وزارت دفاع آمریكا، امكان مقابله با ایران و جلوگیری از نفوذ این كشور در منطقه از اهداف دیگر پشت پرده این سفرها می باشد.
كارتر اشتون در پایگاه هوایی الظفره ابوظبی در جمع خبرنگاران گفت: محور اصلی این گفت و گو ها ٬ همكاری های بیشتر با كشورهای عربی خلیج فارس ٬ برنامه ریزی برای انجام عملیات هوایی و زمینی مستمر و استراتژیك با استفاده از نیروهای محلی این كشورها علیه داعش بویژه هدف قراردادن بانك ها و مخازن نفتی آن ها است .
وی افزود : ما در حال رایزنی با هم پیمانان منطقه ای خود هستیم تا برای مدتی طولانی در عراق و سوریه حتی بعد از شكست داعش ٬ در امر بازسازی اماكن ویران شده مشاركت فعال داشته باشند.
او همچنین در باره هدف سفر جان كری وزیر امور خارجه آمریكا به كشورهای عربی خلیج فارس گفت: تنظیم پرونده سیاسی مربوط به شورای نظامی آمریكایی – خلیجی و تدوین چارچوب كاری آن برای آینده از اهداف دیگر این سفر است.
وزیر دفاع آمریكا هدف از سفر خود به عربستان را نیز بررسی پرونده های نظامی مربوط به همین شورا و توافقنامه های نظامی در آینده برای مقابله با تروریسم در همه اشكال آن دانست و گفت : همه این توافقنامه های همكاری نظامی و سیاسی در سفر اوباما به ریاض نهایی شده و به امضا خواهد رسید.
پایگاه خبری اخبارالساعه همچنین احتمال گفت وگو برای درج نام گروه های شیعی مبارز علیه گروه تروریستی داعش در عراق معروف به الحشد الشعبی را در فهرست گروه های تروریستی در این سفرها و در دیدار مقام های سه گانه آمریكایی با عربستان بعید ندانست.
از سوی دیگر، 'نیاز حاجی' كارشناس سیاسی عرب نیز به حضور و نشست روسای ارتش 35 كشور عضو ائتلاف ضد تروریسم كه عربستان در ریاض تشكیل داد و برگزاری رزمایش های متعدد و مشترك هوایی بین آمریكا و كشورهای عرب خلیج فارس و همچنین با تركیه و نیز رزمایش دریایی با مشاركت آمریكا اشاره كرد و گفت كه همه این حوادث و تحولات در منطقه نشان از وقوع واقعه ای بزرگ در منطقه در آینده دارد.
كارشناسان می گویند در چنین احوالی كه عملیات نظامی علیه داعش بیشتر شده، مسئولان آمریكایی تمایل دارند تا همه رهبران كشورهای عربی خلیج فارس در حمایت از عراق وارد عمل شوند و روند پیشرفت اقتصادی و سیاسی در عراق را سرعت بخشند.
براساس این گزارش، بهبود روابط واشنگتن و ریاض از دیگر اهداف سفر مقامات آمریكایی به این كشور است كه البته در چارچوب مبارزه علیه داعش صورت می گیرد. عربستان می خواهد از حمایت آمریكا در سیاست های منطقه ای خود مطمئن شود و آمریكا نیز می خواهد به همپیمان 70 ساله خود در منطقه نسبت به تداوم رابطه حیاتی با این كشور اطمینان بخشی كند چرا كه این روابط در سال گذشته خدشه دار شده بود.
كارتر اشتون پنجمین مرتبه است كه از سال گذشته تاكنون به عربستان سفر و با محمد بن سلمان جانشین ولیعهد این كشور دیدار می كند اما این سفرها و دیدارها نتوانسته از روند تیرگی رابطه بین دو كشور بكاهد چرا كه عربستانی ها همواره از توافق هسته ای با ایران ناراضی بوده اند و این ناراحتی بر تیرگی روابط آنها تاثیر گذاشته است.
در این گزارش آمده است كه آمریكا بیشتر قراردادهای فروش سلاح مثل فروش جنگنده های اف 15 به قطر و اف 18 به كویت را متوقف كرده و اختلاف این كشور با عربستان در باره سوریه نیز هر روز بیشتر و بیشتر شده و روابط با عربستان بیش از هر زمان دیگر به سردی گراییده است.
در همین رابطه عربستان سعودی در روزهای گذشته به دولت آمریكا هشدار داد كه اگر دادگاه های این كشور و با حمایت نمایندگان كنگره، عربستان را مسئول حوادث 11 سپتامبر معرفی كنند ٬همه دارایی و سرمایه های خود را كه گفته می شود یكصد میلیارد دلار است از این كشور خارج خواهد كرد.
موضوع تصویب قانونی در كنگره آمریكا كه با شكایت خانواده های قربانیان حوادث 11 سپتامبر از حمایت مالی و سیاسی مقامات سعودی از گروه های تروریستی مثل داعش والقاعده مطرح شده و آنها خواهان محكومیت این كشور و پرداخت غرامت شده اند ٬ به چالشی در روابط بین دو كشور تبدیل شده است.
خاورم**1653**1579

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
پشت پرده نظرسنجی های قلابی خلیج فارس !!!