سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



آسوشیتدپرس خبر داد: چارچوب جدید نظارت بر تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت


آسوشیتدپرس خبر داد: چارچوب جدید نظارت بر تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیتخبرگزاری صدا و سیما/ شورای امنیت سازمان ملل متحد چارچوب جدیدی را برای نظارت بر تحریم تسلیحاتی ایران و محدودیت ها بر برنامه موشکی بالستیک وضع کرده است.

خبر گزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به قلم ادیت ام لدرر از سازمان ملل نوشت: شورای امنیت سازمان ملل متحد چارچوب جدیدی را برای نظارت بر تحریم تسلیحاتی ایران و محدودیت ها بر برنامه موشکی بالستیک و سایر برنامه های این کشور که بعد از اعلام پایبندی تهران به توافق هسته ای و برداشته شدن تحریمهای سازمان ملل و کشورهای غربی، همچنان علیه ایران برقرار هستند، وضع کرده است.

این چارچوب جدید جایگزین کمیته شورای امنیت خواهد شد که تا قبل از برداشته شدن تحریمها علیه ایران در شنبه گذشته وظیفه نظارت بر این تحریمها را برعهده داشت.

یادداشتی در این مورد که توسط رئیس شورای امنیت نوشته شده است روز پنجشنبه در بین اعضا توزیع شد و در آن « ترتیبات و فرایند های عملی » برای شورای امنیت جهت تضمین اجرای قطعنامه ای که این شورا در بیستم ژوئیه برای تائید توافق جهت مهار برنامه هسته ای ایران تصویب کرد تشریح شده است.

از جمله این راه کارها می توان به انتخاب یکی از پانزده عضو شورای امنیت به عنوان «تسهیل کننده » و درخواست از بان کی مون دبیرکل سازمان ملل برای تائید حمایت این سازمان از اقدام شورا از جمله کمک به سازماندهی نشست ها و مدیریت ارتباطات اشاره کرد.

یک شرط مشابه دیگر ، محدودیت های سازمان ملل در مورد انتقال فن آوری موشکهای بالستیک به تهران است که می تواند تا هشت سال ادامه داشته باشد. آمریکا به تازگی تحریمهای جدیدی را به علت آزمایش موشکی بالستیکی ایران بر تهران اعمال کرده است.

قطعنامه شورای امنیت، شامل بندی است که اگر تهران وعده های خود را زیر پا بگذارد به طور خودکار تحریمهای سازمان ملل را علیه تهران دوباره وضع می کند. تمام بندهای این قطعنامه از جمله بند «برگشت خودکار تحریمها» در عرض ده سال پایان خواهند یافت. اما شش قدرت جهانی و اتحادیه اروپا ماه ژوئیه نامه ای به دبیرکل ارسال کردند و در آن موافقت خود را با گسترش سازوکار اعمال خودکار تحریمها برای پنج سال دیگر اعلام نمودند.

یاداشت نوشته شده توسط البیو روسلی سفیر اورگوئه در سازمان ملل که رئیس دوره ای شورای امنیت است اظهار می دارد این قدرتمندترین نهاد سازمان ملل « باید هر اقدام لازمی را برای حمایت و بهبود اجرای » قطعنامه بیستم ژوئیه از جمله « پاسخ مناسب به اطلاعات مربوط به اقدامات ادعایی غیرسازگار با قطعنامه اتخاذ نماید.»

بر اساس توافق هسته ای ایران، شورای امنیت همچنین ملزم است که « بر اساس یک مبنای مورد به مورد » در مورد درخواستهای دولت های عضو سازمان ملل برای تعامل در یک رشته فعالیت ها با ایران » تصمیم گیری کند. از جمله این فعالیت ها می توان به فروش یا انتقال اقلام مرتبط به بازفراوری یا غنی سازی هسته ای، استخراج یا تولید اورانیوم یا استفاده از موارد مشخصی از مواد و فن آوری های هسته ای اشاره کرد.

این یادداشت از دبیرکل می خواهد تا هر شش ماه یکبار در مورد اجرای این قطعنامه به شورای امنیت گزارش دهد.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید

منبع: خبرگزاری صدا و سیما


ویدیو مرتبط :
شورای امنیت به تحریم تسلیحاتی شورشیان یمن رای داد