سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



اقتصاد اولویت‌ اصلی مجلس دهم باشد/ از کارخانجات درحال فروپاشی حمایت شود/ فقر عمیق‌ و گسترده‌تر شده است


گروه پارلمانی خبرگزاری فارس- سیده زهرا عبداللهی- کاندیدای دوره چهارم و نماینده دوره‌‌های پنجم، ششم و میان دوره هفتم مجلس شورای اسلامی امروز به جمع منتخبان تهران راه یافته است.

به گفت‌وگو با وی نشستیم تا ضمن پرسش درباره عملکرد دولت، تحلیلش از آرایش سیاسی مجلس دهم را جویا شویم.

در بخش زیر گفت‌وگوی تفصیلی فارس با جلودارزاده را می‌خوانید:

فارس: خانم جلودارزاده در ابتدا اگر صحبتی دارید بفرمایید تا به سراغ سوال‌ها برویم.

جلودارزاده: آنچه که در کشور به آن احتیاج داریم جریان آزاد، سالم و صحیح انتخابات است. اخبار و اطلاعات یک رسانه خوب، می‌تواند یک عامل خوب برای توسعه باشد. ما اگر در شرایط فعلی بخواهیم به ایران انقلابی و اسلامی فکر کنیم به یک سیستم اطلاع رسانی فهیم، عمیق و گسترده احتیاج داریم.

*خبرگزاری‌های کشور با هر گرایش سیاسی در جهت اقتصاد مقاومتی تلاش کنند

خبرگزاری فارس از شرایط و امکانات خوب اطلاع رسانی برخوردار است که باید منطبق با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی پیش برود؛ چرا که اقتصاد خوب یک محصول است که فرآیند طولانی و گسترده‌ای دارد. زمانی که در این زمینه مقاومت می‌شود سختی کار بیشتر و ضرورت حضور یک رسانه در آن بیشتر احساس می‌شود.

امیدواریم خبرگزاری‌های مختلف کشور با هر گرایشی در شرایط اقتصاد مقاومتی همکاری و شرایط لازم را برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی ایجاد کنند. یکی از این فضاهای لازم، فرهنگ مصرف، کار در جامعه، حلال‌خوری و سالم خوری است چرا که هر ثروتی منجر به یک تولیدی می‌شود.

*حرص مال و دارایی بدون کار قفل‌های بزرگ اقتصاد مقاومتی هستند

مواردی مانند فساد اخلاق و تلاش برای به دست اوردن ثروت و دارایی بدون کار و زحمت، حرص برای به دست آوردن بیشتر دنیا به عنوان یک دستاورد فردی در جامعه از جمله عوامل بازدارنده در کشور هستند که قفل‌های بزرگی برای اقتصاد مقاومتی به شمار می‌روند. امیدوارم اصحاب رسانه در جهت اینکه باید یک پیام آور و نبی باشند فرهنگ قرآنی را در جامعه اجرا کرده و تلاش بیشتری داشته باشند. اکنون دیگر زمان عمل به این موارد است چرا که در غیر اینصورت همواره منتظر اقدام خواهیم بود. باید یک مرحله از اقدام عبور کرده و به عمل برسیم.

*مشارکت مردم در انتخابات خوب بود ولی ایده‌آل ما نیست

فارس: اگر اجازه بدهید از بحث انتخابات شروع می‌کنیم. روند برگزاری انتخابات و نتیجه آن را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

جلودارزاده: مشارکت مردم بسیار خوب بود ولی ایده‌آل ما نیست. همه مردم باید در انتخابات شرکت کنند. ما از انتخابات 98 درصدی شروع کردیم. در نخستین رفراندوم جمهوری اسلامی اکثریت قاطع مردم حضور داشتند. ولی در مجموع مشارکت خوب بود که امیدواریم تا سال 1404 به حضور و مشارکت حداکثری مردم برسیم.

فارس: شما نتیجه انتخابات را یک بازی و میدان برد و باخت می‌بینید؟ اگر اینگونه است با توجه به نتیجه در تهران و استان‌ها کدام جناح را برنده این گود می‌دانید؟

جلودارزاده: اکنون جناح‌بندی‌ها دچار تغییر شده ولی خوشبختانه کسانی که طرفدار پیشرفت و توسعه بوده و به جریان سالم خدمت اعتقاد دارند حدود 60 الی 70 درصد آراء را به دست آوردند یعنی تعداد آنها 70 درصد کل منتخبین است.

به عنوان مثال جناح و یا فراکسیون کار را برای رسیدن به رونق اقتصادی در نظر بگیریم با این هدف، این جناح و طیف برنده شده است. ولی اگر بخواهیم سیاسی به قضیه فکر کنیم جناح‌بندی‌های قبلی هم که مقداری تغییر کرده را در نظر بگیریم می‌توانیم بگوییم با اختلاف کمی اصلاح‌طلبان رای بیشتری آوردند. ولی اگر همراهان دولت را بخواهیم با اصلاح‌طلبان در نظر بگیریم می‌بینیم که افراد کاری بیشتر رای آوردند و مردم بیشتر از این زاویه نگاه کردند که اگر چنین شخصی رای بیاورد برای کشور فایده‌ای دارد یا خیر. اگر بخواهیم از این منظر نگاه کنیم، در مجموع اصلاح‌طلبان و اصولگرایان،‌ چنین افرادی بیشتر رای آوردند.

* برخی نمایندگان منافع فردی و گروهی را ارجح بر منافع ملی می‌بینند

فارس: شما در ایام انتخابات به دو محور اصلی تاکید ویژه‌ای داشتید که محور اول توجه به موضوع اقتصاد کشور و رونق اقتصادی و دیگری بحث توجه بیشتر بر قشر زنان بود. حال با توجه به موارد ذکر شده اولویت‌های شما در مجلس دهم چه خواهد بود؟

جلودارزاده: اولین اولویت برای همه ما اخلاق است. چرا که اخلاق مجموعه ویژگی‌های درونی یک فرد است که انسان را به سمت خوبی یا بدی سوق می‌دهد. اگر ما به دنبال این باشیم که فضای مجلس دهم فضای اخلاقی باشد، هر کسی کار خود را به خوبی انجام خواهد داد. تفاوتی که بین مجلس دهم و نهم وجود دارد، این است که بسیاری از نمایندگان مجلس نهم فارغ از مسائل ملی به منافع شخصی و گروهی خود فکر می‌کردند و به همین دلیل موضع‌گیری‌هایشان متفاوت می‌شد یعنی در مسیر توسعه کشور قرار نمی‌گرفتند. ما اگر بتوانیم این تغییر را ایجاد کنیم، می‌توانیم بگوییم موفق بودیم.

فارس: پس منظور شما این است که نمایندگان بیش‌تر مسائل حزبی را دنبال می‌کردند تا منافع ملی؟

جلودارزاده: هم مسائل حزبی، هم جناحی و هم بیش‌تر مسائل فردی. یعنی ما می‌دیدیم به عنوان مثال یک وزیر، به خاطر اینکه فرد مرتبط با نماینده را جا‌به جا کرده است استیضاح می‌شود. ما باید در چارچوب حقوق و وظایف خود عمل کنیم. نماینده یک وظیفه دارد که به نفع مردم قانونگذاری کند و در مجموع به نفع کشور تمام شود. زمانی که مسئله‌ای به نفع کشور و منافع ملی تمام شود، ‌قطعاً به نفع تک‌تک مردم خواهد بود. پس در این میان منافع شخصی نباید در نظر باشد.

به نظر من کسی که به مجلس می‌آید، بهتر است که حالت روزه‌داری در مورد مسائل دنیا با مسائل برخورد کند؛ چراکه اگر بخواهد به منافع شخصی فکر کند، سرانجام آن بسیار دردناک خواهد بود و در آتش جهنم خود خواهد سوخت، ولی اگر از دید منافع ملی، رشد و توسعه کشور، آن‌هم یک کشور اسلامی و ارتقا جایگاه آن در دنیا و اثبات نظریه خداپرستانه نگاه کنیم، خواهیم دید که چقدر اجر خواهیم داشت، یعنی اگر نور بپاشیم، نور خواهیم شد، ولی اگر به دنبال دنیای از بین‌رفتنی باطل که قدرت آن چند روز است، باشیم قطعاً ذلت خواهد به دنبال خواهد داشت. اگر به قدرت دنیا فکر نکنیم، هیچ‌وقت هم ذلیل آن نخواهیم شد، یعنی ما اگر نمایندگانی به‌عنوان الگو و نمونه داشتیم (حتی برخی نمایندگانی را هم داشتیم که غذای‌شان را با خود همراه می‌آوردن و این نشان می‌دهد که چیزی از عزت دنیا برای خود برنداشته است که وقتی آن را نداشته باشد، ناراحت شود) باید از این جنس باشند.

*رعایت اخلاق و تقوا از نخستین اولویت‌های من در مجلس دهم است

فارس: پس اولویت اولیه شما در مجلس دهم رعایت اخلاق است؟

جلودارزاده: بله، رعایت اخلاق، تقوا و پرهیز از گناه، همچنین ساختن دنیای مردم است. تنها در این‌صورت است که زمان برای تفکر به‌وجود خواهد آمد. در این‌صورت است که به فکر مردم خواهیم بود؛ چراکه زمانی به این فکر باشیم که مردی شغل و کار مناسب ندارد، یک خانواده متلاشی خواهد شد و یا یک زن سرپرست خانوار کار نداشته باشد نابودی آن خانواده را در بر خواهد داشت. پس باید سعی کنیم اولویت‌های مجلس را از منظر شرع در نظر بگیریم. اولویت اول من در عین اینکه رونق اقتصادی کشور است، مسئله زنان سرپرست خانوار هم هست؛ چراکه آنها هم باید مسائل فرهنگی، روحی و اقتصادی‌شان تأمین شود و این وظیفه یک حکومت اسلامی است که نفقه زن سرپرست را تأمین کند.

*ائتلاف امید تلفیقی از جریان‌ها بود

فارس: شما در صحبت‌های خود فرمودید که جناح‌بندی‌ها دچار تغییر شده است، مشخصاً تغییرات این جناح‌بندی‌ها چگونه بوده؟

جلودارزاده: اکنون افرادی که حامی دولت بودند و همچنین اصلاح‌طلبان ائتلافی با عنوان «ائتلاف امید» تشکیل داده‌اند که برخی‌ها می‌گویند اصولگرایان جدید و برخی با نام‌های دیگر عنوان می‌کنند، یعنی تلفیقی از جریان‌ها شکل گرفته است.

*لیست امید را یک لیست صرفا حزبی و جریانی نمی دانم

فارس: عده‌ای هم ازجمله اصلاح‌طلبان بر این عقیده هستند که لیست ائتلاف امید ترکیبی است و بیشتر بر اساس گفتمان شکل گرفته تا بحث حزبی و جناحی، نظرتان دراین‌باره چیست؟ (چراکه در لیست امید افرادی وارد شدند که قبلاً در سمت‌های اصولگرایی و فراکسیون‌های مربوطه ازجمله فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت عضویت داشتند)

جلودارزاده: بنده این مسئله را باور و قبول دارم. چراکه نمی‌توانم به همکارانم که در یک لیست قرار داشتیم تهمت بزنم و بگویم اینها تنها گفتمانی و یا حزبی آمدند، ولی فکر می‌کنم کسانی که وارد لیست شده‌اند از آنجایی‌که ریسک کرده‌ا&


ویدیو مرتبط :
فروپاشی علم اقتصاد