سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



رشته‌های دانشگاه علمی ـ کاربردی بر اساس آنالیز شغلی تدوین می‌شود


به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، محمد اخباری سه‌شنبه شب در مصاحبه با خبرنگاران رسانه‌های گروهی در سنندج اظهار کرد: تربیت نیروهای کاردان و کارشناس برای دستگاه‌های اجرایی استان از مهم‌ترین برنامه‌ها و رسالت‌های دانشگاه‌های علمی کاربردی است.

وی با بیان اینکه رشته‌های دانشگاه علمی ـ کاربردی بر اساس آنالیز شغلی تدوین می‌شود، افزود: الان 800 رشته در دانشگاه علمی ـ کاربردی تدوین شده که هر رشته 4 شغل را پوشش می‌دهد.


به گفته رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، رشته‌های ارائه شده در دانشگاه علمی ـ کاربردی 3 هزار و 200 شغل را پوشش می‌دهد.

اخباری با اشاره به اینکه در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه وظیفه تربیت نیروی ماهر کشور و کارآفرین کردن آنها را به عهده داریم، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین رسالت دانشگاه علمی ـ کاربردی در سطح کشور دانش‌بنیان کردن اقتصاد است، به این معنی که با مهارت‌آموزی لازم بتوانیم از هدر رفت منابع ملی جلوگیری کنیم.

وی افزود: در حال حاضر بیش از 470 هزار دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی در یک‌هزار مرکز دانشگاه علمی ـ کاربردی در سطح کشور مشغول به تحصیل هستند.

رئیس دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی با بیان اینکه 45 هزار نفر مدرس وظیفه تربیت و آموزش این دانشجوها را در کشور به عهده دارند، اظهار کرد: این دانشجوها در 4 گروه صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر اشتغال به تحصیل دارند.

به گفته اخباری، 32 درصد دانشجویان در بخش صنعت، 47 درصد در حوزه مدیریت و خدمات اجتماعی، 20 درصد در حوزه فرهنگ و هنر و 1.5 درصد در بخش کشاورزی مشغول به تحصیل هستند.

وی با اشاره به اینکه 60 درصد از دانشجویان در مقطع کاردانی و 40 درصد مقطع کارشناسی تحصیل می‌کنند، افزود: 5 هزار خبره در رشته‌های مختلف در دانشگاه‌های علمی ـ کاربردی در کشور مشغول به تدریس هستند.

رئیس دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی تصریح کرد: بر اساس آمار تا کنون یک‌میلیون و 200 هزار نفر در دانشگاه‌های علمی ـ کاربردی سراسر کشور فارغ‌التحصیل شده‌اند که بیش از 78 درصد آنها جذب بازار کار شده‌اند.

اخباری با بیان اینکه 12 موسسه بزرگ در 18 وزارتخانه در سراسر کشور داریم گفت: وزارت جهاد کشاورزی حدود 180 هزار نفر تحصیلکرده کشاورزی دارد که برای هیچکدام از آنها کاری وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه کل دانشجویان رشته کشاورزی در سراسر کشور 8 هزار نفر هستند، گفت: 65 مرکز علمی ـ کاربردی در حوزه کشاورزی در حال حاضر به 18 مرکز کاهش یافته است.

به گفته رئیس دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی، در مجموع 3 میلیون مترمربع فضای آموزشی در کشور وجود دارد و دانشگاه هیچ باری روی دوش دولت از نظر هزینه‌ای نداشته و تمام درآمدهای آن اختصاصی و توسط دانشجویان تامین می‌شود.

انتهای پیام/79002/ر30/


ویدیو مرتبط :
دانشگاه علمی و کاربردی