سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



نیروی انسانی کارآمد و مصرف کالای ایرانی ارکان اساسی اقتصاد مقاومتی/نقش کلیدی زنان چیست؟


زهرا صابری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با نقش زنان در تحقق اقتصاد مقاومتی اظهار داشت:‌ مردم انتظار دارند تا کشور در مسیر پیشرفت حرکت کند اما سبک زندگی خود را تغییر نمی‌دهند در حالیکه اگر ملتی تغییر نکند سرنوشتش نیز تغییر نمی‌کند. در بحث اقتصاد نیز اگر رفتار مردم تغییر نکند یعنی اهل کار و تولید نباشند اقتصاد کشور پیشرفت نمی‌کند.

وی افزود: دستیابی به اقتصاد توسعه یافته از مردم و سبک زندگی آنها شروع می‌شود. اقتصاد مقاومتی ارتباط تنگاتنگی با تغییر رفتار و سبک زندگی مردم داشته و در این رابطه زنان نقش کلیدی دارند.

این استاد دانشگاه و کارشناس مسائل زنان گفت:‌ زنان در تحقق سبک زندگی ایرانی و اسلامی نقش مهمی را ایفا می‌کنند. کالای مصرفی خانوار و انتخاب اجناس ایرانی بر عهده زنان است که تمام این مسائل بر اقتصاد کشور تأثیر دارد اگر از هدررفت انرژی در کشور صحبت می‌کنیم این معضل در صنایع، ادارات و خانه‌ها شکل می‌گیرد که عنصر اصلی آن افراد هستند و با مصرف بهینه می‌توانند به اقتصاد کشور کمک کنند.

** ضرورت برداشت صحیح از اقتصاد مقاومتی

صابری ادامه داد: موضوع دیگر این است که افراد چه برداشتی از اقتصاد مقاومتی دارند؟هم‌اکنون برداشت اغلب افراد جامعه از اقتصاد مقاومتی همردیف با اقتصاد ریاضتی و عدم مصرف بوده که برداشت صحیحی نیست، اقتصاد ریاضتی درزمان جنگ که شرایط خاص حاکم بوده و منابع محدود است برای کشورها ایجاد می‌شود.

وی افزود: در شرایطی که منابع و ذخایرطبیعی، نیروی انسانی کارآمد و سرمایه‌های مادی در کشور وجود دارد، اقتصاد مقاومتی به معنای تکیه بر ظرفیت‌ها و استعدادها برای رشد کشور است یعنی مدیریت صحیح و کارآمد کردن روش‌ها و عقلایی کردن رفتارها درتمام سطوح برای تبدیل استعدادها و ظرفیت‌های بالقوه به ظرفیت‌های بالفعل.

** مصرف کالای ایرانی سهم مردم در تحقق اقتصاد مقامتی

این استاد دانشگاه عنوان کرد: اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی کاملاً متفاوت است یعنی اگر تصور کنیم مصرف نکردن به معنای اقتصاد مقاومتی است این برداشت نادرست است. استفاده از تولیدات داخلی که منجر به رونق اقتصاد و تولید کشور می‌شود به معنای اقتصاد مقاومتی است. سهم مردم در اقتصاد مقاومتی مصرف کالای داخلی است.

صابری ادامه داد‌: زنان در خانواده تعیین کننده کالاهای مصرفی هستند، متاسفانه شاهد چشم‌وهمچشمی در میان خانواده‌های ایرانی هستیم و خانواده‌ای که گرفتار این موضوع شود نمی‌تواند در بحث کالای مصرفی به ویژه لوازم برقی تولیدات ایرانی را تهیه کند.

** نقش زنان در تربیت فرزند و ارتباط آن با اقتصاد مقاومتی

وی با اشاره به اینکه در تحقق اقتصاد مقاومتی نیروی انسانی کارآمد بسیار تأثیرگذار است، گفت:‌ نیروی انسانی در خانواده تربیت می‌شود براین اساس بحث تربیت فرزند اهمیت می‌یابد. فرزندانی که دارای مهارت گوناگون باشند و بتواند برای جامعه، تولید و کارافرینی داشته باشند با فرزندانی که قرار است درس بخوانند تا بعدها دولت به آنها کار بدهد متفاوت هستند.

این استاد دانشگاه گفت:‌ فرزندانی که می‌خواهند به اقتصاد کشور کمک کنند و بدانند مدیریت اقتصادی برمبنای اقتصاد نفتی بدترین نوع اقتصاد است با فرزندانی که بدانند فرار از مالیات یک زرنگی است بسیار متفاوت هستند.فرزندانی که به دنبال اصلاح وضع موجود خود و جامعه هستند با فرزندانی که با مشاهده کوچکترین مانعی به گزینه فرار ازموقعیت فکر می‌کنند تفاوت دارند و تمام این مسائل به نحوه به تربیت مادر مرتبط است.

صابری با اشاره به بحث اصلاح الگوی مصرف و نقش آن در اقتصاد مقاومتی عنوان کرد:‌ اصلاح الگوی مصرف به معنای بهینه مصرف کردن کالا، انرژی و خدمات است یعنی چه کالایی را در چه زمانی خریده و چگونه استفاده کنیم تا به اقتصاد خانواده کمک کرده باشیم، این مسئله با مصرف نکردن متفاوت است. به عنوان مثال زمانی که قیمت یک کالا مانند گوجه فرنگی افزایش می‌یابد دو رویکرد وجود دارد نخست آنکه بگوییم تا گران‌تر نشده خریده و ذخیره کنیم،‌ این رفتار باعث لطمه به اقتصاد خانوار می‌شود، رفتاردوم این است که بگوییم فعلاً خرید نمی‌کنیم تا قیمت آن مانند سابق شود.

وی ادامه داد:‌ در برخی مواقع مشاهده می‌شود که افراد درصورت وجود کوچک‌ترین نقص و مشکل در کالای ایرانی تصمیم می‌گیرند کالای تولید داخل نخریده و این موضوع را به دیگران نیز توصیه می‌کنند، این مسئله جزو موارد اشتباه در فرهنگ جامعه است، ایراد در تمام کالاها مشاهده می‌شود که می‌توان با انعکاس آن به تولیدکننده و مجراهای تأثیرگذار باعث بهبود تولید شد نه اینکه به خرید نکردن از کالای داخلی اقدام کرد.

این استاد دانشگاه گفت:‌هم‌اکنون فروشندگان بررسی می‌کنند، مصرف کننده متقاضی چه کالایی است تا آن را بیاورند و اگر مشاهده شود، مصرف کننده متقاضی کالای ایرانی است،‌ آن را ارائه خواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: بخش دیگری از اثرگذاری رفتار خانواده‌ها برای تحقق اقتصاد مقاومتی در تعیین دولت‌هاست یعنی اینکه در جریان انتخابات به افرادی رأی بدهیم که به اقتصاد مقاومتی اعتقاد دارند از سوی دیگر مردم باید از مسئولان تقاضای حمایت از تولید داخل را داشته باشند تا آنها نیز ملزم به جهت‌گیری در این زمینه شوند.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
مدیریت مصرف از ارکان اقتصاد مقاومتی