علمی


2 دقیقه پیش

رزرو بلیط هواپیما مشهد

سفر به مشهد از آن دست سفرهایی‌ست که قرن‌ها از عمر محبوبیت‌اش می‌گذرد و زائران امام هشتم شیعیان، خود را به وسیله‌های مختلف به این شهر می‌رساندند. خوشبختانه ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...



همایش ملی تغییرات اقلیم در ارومیه برگزار شد


عبدالله حسن زاده دبیر سومین همایش ملی تغییرات اقلیم و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست روز پنجشنبه در این همایش گفت: 185 اثر به دبیرخانه این همایش ارسال شد که از این تعداد 14 مقاله به صورت سخنرانی ارائه می شود.
وی اظهار کرد: محورهای برگزاری این همایش شامل راهکارهای نوین در مقابله با اثرات منفی تغییرات اقلیمی، بحران آب و خشک شدن دریاچه ها، رودخانه‏ ها و تالاب ها، جنگل، مرتع و نقش پوشش‏های نباتی در ارتباط با تغییرات اقلیمی و تاثیر اقلیم و تغییرات آن بر گونه ‏های گیاهی و جانوری است.
حسن زاده افزود: بهره برداری از ذخایر ژنتیکی در راستای تعدیل تغییرات اقلیمی، آلودگی های محیطی و تغییر اقلیم، تغییر اقلیم و امنیت غذایی، تاثیر اقلیم و تغییرات آن بر اکوسیستم‏های آبی، خاکی و کشاورزی، انرژی و تغییر اقلیم (سوخت‏های بیولوژیک و فسیلی ، انرژی‏های پاک)، کاربرد فناوری نانو و بیوتکنولوژی در مدیریت تغییر اقلیم، تغییرات اقلیمی و مدیریت شهری، جوانب اقتصادی و اجتماعی تغییرات اقلیمی، تغییرات اقلیمی و سلامت از سایر محورهای این همایش است.

***
افزایش 33 درصدی بارندگی ها در آذربایجان غربی
صادق ضیائیان مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی نیز در این همایش گفت: میانگین بارندگی استان در سال زراعی جاری حدود 224 میلیمتر بوده که نسبت به مدت زمان مشابه پارسال ثابت بوده و نسبت به بلند مدت 33 درصد افزایش را نشان می دهد.
وی ادامه داد: بیشترین میزان بارندگی ها در سردشت با حدود 700 میلیمتر و کمترین میزان در پلدشت و سلماس با 100 و 113 میلیمتر به ثبت رسیده است.
ضیائیان اظهار کرد: ارومیه به عنوان مرکز استان آذربایجان غربی نیز دارای 181 میلیمتر بارندگی بوده که نسبت به مدت زمان مشابه پارسال 10 درصد کاهش و نسبت به میانگین بلند مدت 30 درصد افزایش بارندگی دارد.
وی گفت: میانگین افزایش دمای جهان در 100 سال گذشته شش دهم درصد و متوسط دمای جهان نیز 15 درجه سانتیگراد بوده و ممکن است این دما در سال 2100 به طور میانگین به 20 درجه سانتیگراد برسد که فاجعه است.
مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی بیان کرد: میزان بارش های استان در فصول مختلف سال شامل 41 درصد بارش بهاره، 28 درصد پاییزه و 30 درصد زمستانه است.

***
آذربایجان غربی دارای بیش از 100 هزار هکتار عرصه جنگلی است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی نیز در این همایش گفت: آذربایجان غربی بیش از یکصد هزار هکتار جنگل طبیعی و دست کاشت دارد که جنگل های طبیعی استان اغلب در سردشت قرار دارد.
رحمان وهاب زاده افزود: طبق آمار فائو سالانه 11 میلیون هکتار از جنگل های جهان تخریب می شود که باعث برهم خوردن تعادل زندگی انسانی و محروم شدن آنها از این نعمت بزرگ می شود.
وی گفت: ایران 12.5 میلیون هکتار عرصه جنگلی دارد که چیزی حدود 7.6 درصد مساحت کل کشور است.
وهاب زاده اظهار کرد: ایران دارای پوشش گیاهی زیر 10 درصد است و در بین 56 کشور جهان در رتبه 45 قرار دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی با بیان اینکه انسان مصرف کننده خوبی از طبیعت نبوده است، افزود: شرایط فعلی دریاچه ارومیه نتیجه بی توجهی و بی مدیریتی ما بوده است.
وی اظهار کرد: کشورهای پیشرفته برای بهره برداری از منابع طبیعی برنامه بهره برداری و توسعه دارند.
وهاب زاده گفت: سطح مراتع استان بیش از دو میلیون و 600 هکتار و آمار ارائه شده از تعداد دام موجود در این مراتع از هفت تا 9 میلیون متغیر است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی اظهار کرد: دام مجاز برای چرا در مراتع استان سه میلیون واحد است و این تعداد باز دو و نیم درصد بیشتر از ظرفیت مراتع استان است.
وهاب زاده ادامه داد: افزایش دما و از بین رفتن سفره های زیر زمینی باعث می شود تا مراتع از بین برود.
وی گفت: از آموزش به موقع به بهره برداران غافل شده و فراموش کردیم تا به بهره برداران آموزش بدهیم که آنها حافظان اصلی مراتع هستند.

***
تحول در کشاورزی وابسته به بهره گیری از یافته های تحقیقاتی است
فرشید طلعت معاون مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی نیز در این همایش گفت: اگر یک سوم یافته های تحقیقاتی در اختیار زارعان قرار گیرد، شاهد تحولی عظیم در کشاورزی استان خواهیم بود.
وی اظهار کرد: با توجه به رشد اقتصادی و رشد جمعیت پیش بینی شده تولید غلات کشور تا سال 2020 بین صفر تا پنج درصد و تا سال 2050 بین 2.5 تا 10 و تا سال 2080 بین پنج تا 30 درصد کاهش یابد.
طلعت بیان کرد: تولیدات دیم آسیب پذیرترین تولیدات کشور در حوزه کشاورزی به دلیل وابستگی شدید به میزان توزیع فصلی بارندگی است.
وی ادامه داد: استان های عمده دیم کاری تا سال 2039 میلادی به ویژه در غرب کشور بیشترین کاهش بارندگی و افزایش دما را خواهند داشت.
طلعت گفت: تولید دامهای های کوچک نیز به شدت تحت تاثیر وضعیت مراتع بوده و در صورت کاهش درآمد و سختی معیشت، فشار بر منابع طبیعی و مراتع بیشتر می شود که این امر در تسریع تخریب مراتع و منابع طبیعی بسیار مهمتر از تغییرات اقلیم در آینده خواهد بود.
سومین همایش ملی اقلیم و تغییرآن بر کشاورزی و محیط زیست به مدت یک روز در جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با حضور کارشناسان این بخش و علاقمندان به موضوع اقلیم و محیط زیست برگزار شد.
آذربایجان غربی دارای 700 تا 800 هزار هکتار اراضی زیر کشت محصولات کشاورزی و 235 هزار بهره بردار در این حوزه است.
همچنین خشکی دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان بزرگترین مشکل و مساله زیست محیطی در این استان محسوب می شود که تاثیرات مهم آن بر زندگی مردم آذربایجان غربی غیر قابل انکار است.
تغییرات اقلیمی و خشکسالی ها در سال های اخیر تاثیر مهمی در خشکی دریاچه ارومیه و کاهش آب آن داشته است.
7125/1905

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
بیانات رهبری در دیدار با اعضای همایش ملی تغییرات جمعیتی