سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



روستای امامزاده جعفر الگوی تولید و خودکفایی


به گزارش خبرنگار ایرنا، این روستای دو هزار نفری که در مسیر جاده اصلی گچساران به شیراز قرار دارد به دلیل میزبانی از رائران بارگاه نورانی امامزاده جعفر(ع) از نوادگان امام موسی بن جعفر (ع) به این اسم نامگذاری شده است.
400 خانوار ساکن روستای امامزاده جعفر در بخش های صنعت، کشاورزی و دامپروری مشغول فعالیت هستند.
تامین بخش عمده ای از محصول سبزی خوردن، گل های آپارتمان استان جنوبی و گندم بذری 11 استان کشور در این روستا از فعالیت هایی است که می تواند زمینه مهاجرت حاشیه نشینان مناطق شهر به این روستا را فراهم کند.
مردم روستای امامزاده جعفر با تولید سالانه مقادیر قابل توجهی، محصول زراعی، جالیزی، صیفی و گل های آپارتمانی سهم خوبی در تولید دارند.
وجود دو بافت مسکونی جدید و قدیم گواهی بر چرخه مهاجرت معکوس از شهر به این روستا به دلیل امکان تولید و اشتغال است.
یکی از اهالی روستای امامزاده جعفر گفت: ساخت یک زائرسرا در کنار بقعه متبرکه امامزاده جعفر (ع) برای اسکان موقت مسافران راهیان نور در کنار آب و هوای بهاری در فصول پاییز، زمستان و بهار راهکاری برای توسعه گردشگری در این روستاست.
جعفر حسینی با اشاره به این که این روستا در کنار جاده ارتباطی گچساران به شیراز بهترین محل برای اسکان مسافران راهیان نور است افزود: احداث چنین مرکزی در روستای امامزاده جعفر باعث ایجاد اشتغال و رفاه حال گردشگران مناطق جنگی می شود.
یک تولیدکننده گل های آپارتمانی ساکن روستای امامزاده جعفر گفت: این روستا یکی از قطب های تولید گل های آپارتمانی در جنوب ایران است.
خسرو کارگر افزود: سالانه 150 هزار شاخه گل زینتی در این روستا تولید می شود.
وی با یادآوری اقلیم مناسب گچساران برای تولید گل های آپارتمانی بیان کرد: گل های تولیدی این روستا افزون بر مصرف مردم کهگیلویه و بویراحمد به استان های همجوار هم صادر می شود.
این تولیدکننده که 500 نوع گل در فضایی به مساحت چهار و 500 متر مربع تولید می کند،تصریح کرد: مسئولان با خرید محصولات تولید داخل استان به رونق تولید کمک کنند.
بخشدار مرکزی گچساران گفت: ساماندهی جاده ورودی دهستان امامزاده جعفر در روستاهای شهرک مهاجرین، شهرک جنگ زدگان، نارک، جهادآباد، امامزاده جعفر و ده ناصر به شکل جاده دوبانده مهمترین برنامه دولت برای توسعه بیشتر این روستاست.
فرج الله استلاحی افزود: برای اجرای این طرح دو کیلومتر جاده رفت و برگشت و سه هزار متر مربع جدول گذاری اجرا می شود.
بخشدار مرکزی گچساران اعتبار این طرح را 15 میلیارد ریال برآورد کرد.
استلاحی با اشاره به اهمیت جاده های ارتباطی مناسب در توسعه به ویژه در مناطق روستایی برای پیشگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و حمل و نقل تولیدات کشاورزی و دامی ابراز امیداری کرد: تکمیل این پروژه نقش اثرگذاری در آبادانی این روستا داشته باشد.
وی جمعیت بهره بردار از این پروژه در این شش روستای دهستان امامزاده جعفر را بیش از سه هزار نفر ذکر کرد.
دهیار روستای امامزاده جعفر گفت: مردم این روستا با کشت محصولات زراعی،جالیزی، صیفی و سبزی برای رونق تولید تلاش می کنند.
علی اکبر پولادی افزود: خدمات ماندگار دولت برای توسعه طرح هادی، فضای سبز، راهسازی، روشنایی و جدولگذاری مردم را به ماندن در روستا تشویق کرده است.
وی تصریح کرد: تاکنون بیش از پنج هزار متر مربع جدول گذاری در این روستا انجام شده است.
دهیار روستای امامزاده جعفر تصریح کرد: بیش از یکهزار اصله درخت که به روش قطره ای آبیاری می شود در این روستا برای توسعه فضای سبز غرس شده است.
رئیس پردیس تحقیقات جهاد کشاورزی امامزاده جعفر گچساران گفت: 26 رقم بذر پرمحصول گندم جو ، برنج و دانه های روغنی در این مرکز تولید و به کشاورزان معرفی شده است.
هوشنگ نارکی افزود: گندم دهدشت، گهر، نیک نژاد، سیمره، مارون، کوهدشت و زاگرس، جو ایذه و ماهور و برنج چرام یک، دو و سه از جمله انواع بذرهای اصلاح شده در مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی امامزاده جعفر است.
وی از تولید و عرضه نوع جدید بذر اصلاح گندم به نام آفتاب امسال برای نخستین بار در این مرکز خبر داد.
نارکی زودرس بودن ، مقاوم بودن نسبت بیماری های زنگ گندم و سایر آفت ها را از مهمترین ویژگی های این بذر اصلاح شده ذکر کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به این که غلات در شرایط دیم دچار تنش های محیطی و غیرمحیطی مثل سرما و خشکی می شوند تولید بذرهای اصلاح شده برای افزایش کمی و کیفی تولید ضروری است.
وی ابراز داشت: در حال حاضر دو رقم بذر قابوس و کریم از سوی کارشناسان این مرکز در حال تولید است که تا پایان سال جاری به کشاورزان عرضه می شود.
وی گفت: استفاده از بذرهای اصلاح شده موجب افزایش 15 درصدی راندمان تولید می شود.
نارکی اظهار کرد: این مرکز افزون بر تامین نیاز کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد سالانه سه هزار 700 تن بذر اصلاح و به سایر نقاط کشور صادر می کند .
نارکی گفت: این میزان بذر اصلاح شده به 11 استان کشور از جمله فارس، بوشهر، خراسان شمالی، اردبیل، ایلام و خوزستان صادر می شود.
شهرستان 120 هزار نفری گچساران با 30 هزار نفر جمعیت روستایی، یک بخش، چهار دهستان و بیش از 90 روستا و آبادی دارای سکنه در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
8143/1662

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
نوحه سرایی در امامزاده سید جعفر روستای اُنار