سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



حقوق شهروندی درگیر آقای پزشک/ ملکی وسط خیابان که فروشی نیست!


به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، شهروندان سمنانی به‌خصوص جوانان دهه‌های 60 و 70 هنوز سمنان آرام، خلوت و کم رفت‌وآمد را خوب به یاد دارند.

خیابان‌های سعدی، طالقانی و امام خمینی (ره) محورهای اصلی ارتباطی شهر سمنان و پررفت‌وآمدترین خیابان‌ها بودند و این تصویر، تصویری خیلی قدیمی و فراموش‌شده نیست.

با صنعتی شدن سمنان و ورود صنایع و کارخانه‌های مختلف به این شهر، ایجاد شهرک‌های صنعتی و در مجموع توسعه روزافزون سمنان، سمنانی‌ها شاهد ورود مهاجران جویای کار از اقصی نقاط کشور به شهر آرامشان شدند.

با این حال، هنوز خیابان‌های سعدی و طالقانی سمنان مرکزیت خود را حفظ کرده بودند و همزمان با گسترش صنایع در سمنان، توسعه شهر با ایجاد خیابان‌ها و مناطق مختلف ابعاد تازه‌تری به خود گرفت؛ به‌طوری‌که چهره شهر در دهه 80 به‌طور کامل دگرگون شد.

با این حال، هنوز هم خیابان‌های سعدی و طالقانی به‌عنوان راه‌های دسترسی به خیابان امام و بازار تاریخی شهر، مرکزیت خود را در سمنان حفظ کرده بودند.

توسعه سریع شهر اخلاق!

توسعه سمنان به حدی سریع و اجتناب‌ناپذیر بود که ظرف مدت کمتر از 10 سال، دیگر خبری از شهر آرام و بی‌صدای سمنان نیست. افزایش بی‌رویه شمار خودروها و میزان مسافرت‌های شهری که ناشی از جهش ناگهانی جمعیت در این شهر بود، مدیریت شهری را برای فرار از معضلاتی نظیر ترافیک به چاره‌اندیشی واداشت.

طرح تعریض خیابان سعدی به‌عنوان ساده‌ترین راه ممکن و در دسترس‌ترین اقدام از هشت سال قبل مطرح شد.

هرچند این اقدام یعنی تعریض خیابان سعدی برای اجرا به پشت سر گذاشتن سه شهردار نیاز داشت؛ اما در نهایت، انجام آن غیرقابل‌چشم‌پوشی می‌نمود.

این موضوع به زمانی نزدیک به 9 سال پیش برمی‌گردد؛ اقدامی بزرگ و انقلابی برای یک طرح نشدنی از نگاه خیلی از شهروندان آغاز شد.

کار خرید و تملک زمین، منازل و ساختمان‌های مجاور خیابان سعدی استارت خورد و طرح از حد حرف و مطالعه به مرحله اجرا و اقدام وارد شد و این در حالی بود که تردد در این خیابان با توجه به افزایش خودرو و جمعیت به امری سخت و بسیار پرهزینه به لحاظ روانی برای شهروندان شهر اخلاق بدل شده بود.

واقفان؛ پیشگام مهم‌ترین طرح شهری سمنان

نخستین مالکی که برای این موضوع پیشگام شد، تولیت یک موقوفه بود.

توافقات خیلی زود حاصل شد و ظرف چند روز، صحبت‌ها انجام و مذاکرات صورت گرفت و اداره کل آموزش و پرورش استآن‌هم کمک‌حال شهرداری شد و ساختمان‌های اداره کل آموزش پرورش، کتابخانه عمومی و تالار آفتاب نخستین ساختمان‌هایی بود که برای تعریض خیابان سعدی به شهرداری واگذار شد.

بهبود تردد و ترافیک شهری؛ هدف اصلی طرح

کار تعریض خیابان سعدی از سال 86 با هدف بهبود تردد و ترافیک شهری آغاز شد و کارشناسان تشخیص دادند خط پروژه از یک‌طرف باشد تا ملک‌های کمتری در مسیر تعریض قرار گیرد.

این طرح در کمیسیون ماده پنج استان سمنان نیز مطرح و تصویب شد و پس از مصوب شدن طرح، شهرداری سمنان نسبت به اجرای آن و تملک و آزادسازی مسیر طرح با صاحبان املاک وارد مذاکره شد و حدود 50 ملک در مسیر این تعریض قرار گرفت.

نخستین شهروند متعهدی که در این طرح پیشگام شد و به کمک شهرداری آمد، «یوسف جهان سوزی» تولیت موقوفه «افراسیاب خانی» بود که بخش زیادی از عرصه این مسیر را در اختیار داشت و آموزش و پرورش استان‌ هم همکاری بسیار خوبی داشت.

نخستین توافقات با یوسف جهانسوزی متولی موقوفه طی دو تا سه جلسه به سرانجام رسید و املاک موقوفه نخستین زمین‌های واگذار شده بود و این شهروند سمنانی برای رفاه حال سایر شهروندان، توافق بی‌دردسری را برای شهرداری رقم زد.

تملک‌ها؛ یکی پس از دیگری

کار تملک‌های این منطقه حساس از شهر سمنان یکی پس از دیگری انجام شد؛ البته تعدادی از مالکان بر سر توافق با شهرداری کمی کج‌خلقی کردند و در مواردی مثل پاساژ مروارید، کار با جلسات متعدد همراه شد.

با این حال، پروژه تعریض هم‌زمان با واگذاری زمین و به‌صورت مقطعی دنبال شد.

مهم‌ترین محور ارتباطی شهر سمنان به خیابانی مارپیچ و عجیب تبدیل شده بود. یک خیابان با کلی عقب‌نشینی و پیچ و خم که برای هر تازه‌واردی به شهر یک علامت سؤال بزرگ بود.

مالکان بیشتر املاک زمین‌هایشان را با املاکی در بلوار 17 شهریور تعویض کردند؛ این املاک همان خانه‌های سازمانی بود که در بلوار 17 شهریور قرار داشت و مسکن و شهرسازی پس از تخریب 70 درصدی، عرصه را به جهت مالکیت شهرداری به‌عنوان سهم به شهرداری سمنان داد تا با مالکان به توافق برسد.

با این حال، تا سال 1392 با صاحبان‌همه املاک به‌جز دو ملک توافق شد و خیابان سعدی تا حدودی شکل بلوار به خود گرفت.

2 ملک باقیمانده و دردسر شهروندان!

ملک‌های باقی‌مانده در این مسیر مهم، عبارت بودند از ملک دارایی که در مجاورت اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان قرار داشت و ملک دانایی، نبش چهارراه صاحب سمنان که همچنان در راه توافق با شهرداری سر ناسازگاری داشته و راضی به واگذاری ملک خود برای تکمیل طرح نبودند.

شهرداری سمنان در سال 86 و طی صورت‌جلسه‌ای با دانایی، صاحب ملک نبش چهارراه صاحب سمنان به توافق رسید و بر اساس توافقات دوجانبه، مجوز شورای اسلامی شهر سمنان هم اخذ شد؛ اما مالک پس از مدتی از اجرای مفاد صورت‌جلسه تنظیمی استنکاف ورزید و حاضر به آزادسازی عرصه در طرح نشد.

کار در این مرحله نزدیک به سه سال متوقف شد و خیابان سعدی سمنان با دو سکته همچنان پل ارتباطی میادین سعدی و امام خمینی (ره) به‌عنوان مهم‌ترین محور ارتباطی شهر بود و بیشترین بار ترافیکی را در خود جای می‌داد.

اجرای این طرح، دو شهردار دیگر را به خود دید و شهردار جدید شهر اخلاق از راه رسید و مصمم بر اتمام طرح طولانی‌مدت تعریض بلوار سعدی شد.

بلواری که قرار گرفتن دو مدرسه ابتدایی و یک دبیرستان، سالن ورزشی انقلاب و زورخانه سمنان در آن، شرایط ویژه‌ای را ترسیم کرده است.

خطرات جانی در کمین شهروندان!

تردد روزانه تعداد زیادی از فرزندان کم سن و سال در این خیابان به‌ویژه در ساعات ابتدایی صبح و نیم‌روز و هم‌زمان با تعطیلی مدارس می‌تواند به‌خوبی نگرانی را در چهره والدینی که در انتظار بازگشت فرزندان دلبند خود هستند، ثبت کند.

برای اطلاع از شرایط امروز خیابان سعدی سمنان، سراغ حسین موسوی شهردار سمنان رفتیم و در خصوص این پروژه و تکمیل آن پرسیدیم.

وی این‌گونه توضیح داد: پس از تعطیلی موقت طرح و استنکاف مالک، کارشناسی دیگری در سال 93 انجام شد و کارشناس با تصور این‌که ملک دانایی در مجاورت خیابان اصلی قرار داشته، مبلغ 8 میلیارد ریال را برای آن اعلام کرده بود؛ درحالی‌که ملک وی در جبهه دوم تعریض قرار داشت و ملک همسایه آن متعلق به عراقی در مجاورت خیابان بود.

شهردار سمنان گفت: این فرد در همان سال‌های آغاز طرح با شهرداری سمنان به توافق رسیده و ملک خود را آزاد کرده بود و کارشناس رسمی سپس به‌اشتباه خود اذعان کرد و مبلغ 392 میلیون تومان را برای این ملک در نظر گرفت.

موسوی ادامه داد: با انتصاب بنده به‌عنوان شهردار سمنان، تکمیل طرح به‌صورت جدی در شهرداری دنبال و جوانب کار سنجیده و مذاکرات مجدد از سر گرفته شد؛ خوشبختانه گرفتاری‌های شهرداری، مدتی قبل با ملک دارایی ختم به خیر و کار واگذاری و بلافاصله تخریب و آسفالت خیابان در کم‌ترین زمان انجام شد؛ اما کماکان جلسات و رایزنی‌ها با دانایی ادامه دارد.

موسوی اضافه کرد: شانزدهم فروردین‌ماه امسال، مراتب برای ارزیابی مجدد به کارشناس جهت تعیین خسارت ارجاع و نتیجه کارشناسی به دانایی صاحب ملک اعلام شد و کارشناس مبلغ 4 میلیارد و 542 میلیون و 930 هزار ریال برای این ملک 121 متری تعیین کرد.

شهردار سمنان ادامه داد: با این حال، این پروژه هنوز نیمه‌تمام باقی‌مانده است و مالک علی‌رغم تمام همکاری‌ها ازجمله درخواست برای برآورد هزینه‌های پروانه ساختمانی مسکونی و تجاری که توسط کارشناسان انجام و مراتب به وی اعلام شد، متأسفانه تاکنون اقدامی در جهت انجام این طرح صورت نداده است.

از راه قانونی اقدام می‌کنیم!

خبرنگار فارس برای اطلاع از شرایط قانونی چنین مواردی نیز بررسی‌هایی انجام داد؛ شهردار سمنان در این زمینه هم توضیح داد: مالک حق مالکیت در ملک را دارد و باید رضایت خود را اعلام کند؛ با این حال، وقتی رضایت حاصل نشد و از طرفی اجرای طرح با مسائل اجتماعی و منافع عمومی پیوند خورد، طبق تبصره چهار ماده واحده قانون نحوه تقویم و ابنیه و املاک موردنیاز شهرداری مصوب سال 1370 در راستای آن ماده قانونی، دادگاه نسبت به معرفی کارشناس اقدام می‌کند که این کارشناسی دو بار انجام شد؛ اما مالک آن‌ها را نپذیرفت.

وی افزود: در خصوص این پرونده و ملک باقی‌مانده دلمان می‌خواهد کارها ب


ویدیو مرتبط :
حقوق شهروندی