سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



95 را سال پایان تعطیلی رسانه‌ها بنامیم؟


«آزادی قلم، بیان و عقیده بر اساس قانون اساسی محترم شمرده شده و تا زمانی که این آزادی تعرضی به حقوق و آزادی‌های دیگران نباشد، به رسمیت شناخته می‌شود.»

این مطلب بخشی از اظهارات سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به پرسش ایسناست که پس از اظهارات روز گذشته‌ی وزیر ارشاد درباره‌ی تعهد دولت به تامین آزادی بیان و آزادی پس از بیان مطرح شد؛ اینکه آیا این سخن علی جنتی را می‌توان نویدبخش سالی بدون توقیف مطبوعات و تعطیلی رسانه‌ها دانست؟

وزیر ارشاد 22 فروردین ماه در جمع دانشجویان دانشکده خبر گفته بود: «دولت تدبیر و امید با در نظر گرفتن رهنمودهای دکتر حسن روحانی و سیاست‌های ترسیم شده برای این دولت، طرفدار آزادی بیان، آزادی پس از بیان و آزادی اندیشه بوده است.»

و حالا سخنگویش با این پرسش خبرنگار بخش رسانه ایسنا مواجه می‌شود که می‌توان 95 را سال پایان توقیف‌ها دانست؛ اتفاقی که در سال 94 هم از سوی وزارت ارشاد بر آن تاکید شد اما به طور کامل تحقق نیافت.

نوش‌آبادی امروز - 23 فروردین - در پاسخ به این پرسش گفت: آزادی قلم، بیان و عقیده بر اساس قانون اساسی محترم شمرده شده و تا زمانی که این آزادی تعرضی به حقوق و آزادی‌های دیگران نباشد، به رسمیت شناخته می‌شود؛ البته ما باید مرزها را هم بشناسیم؛ در اصل هفتم قانون اساسی تصویب شده است که هیچ کس حق ندارد به بهانه حفظ وحدت و امنیت داخلی در کشور، آزادی‌های مشروع مردم را سلب کند و در عین حال کسی هم حق ندارد به بهانه آزادی، به وحدت و امنیت ملی کشور خدشه وارد کند.

نوش‌آبادی در پاسخ به اینکه رسانه‌ها سال گذشته همچنان با توقیف و تعطیلی مواجه بوده‌اند؟ اظهار کرد: نکته‌ای که آقای جنتی مطرح کرده‌اند درست بوده است. به هر حال آزادی قلم، آزادی بیان و عقیده براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تا زمانی که مخل آزادی حقوق دیگری نباشد به رسمیت شناخته شده است. آنچه که مسلم است این است که باید مرز‌ها را بشناسیم.

نوش‌آبادی سپس با تأکید بر اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تعریف خوبی از موضوع آزادی بیان ارائه داده است، اظهار کرد:‌ اگر اصل 7 قانون اساسی را مرور کنید در آنجا استقلال و آزادی جمهوری اسلامی تصویب شده است و این دو از وحدت و همبستگی ملی جدایی ناپذیرند. هیچ مقام و مسئولی حق ندارد به بهانه آزادی استقلال، تمامیت ارضی و وحدت کشور را مخدوش کند، از طرفی هیچ کس حق ندارد به بهانه استقلال و حفظ وحدت و تمامیت ارضی جلوی آزادی را بگیرد.

او با تأکید بر اینکه یکی از اصول بسیار فاخر و ارزشمند قانون اساسی، اصل 7 قانون اساسی است، تصریح کرد که مرز آزادی‌ها مشخص است و در عین حال گفت: نباید آزادی مانعی برای پیشرفت و حفظ منافع ملی باشد و به بهانه‌ای آزادی‌ها سلب شود. در چهارچوب و ضوابط قوانین ما تأکید شده است که حقوق جامعه حفظ شود، آزادی‌هایی که مربوط به حوزه فرهنگ و آزادی‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است. وزارت فرهنگ همیشه از این اصل دفاع کرده و دفاع خواهد کرد؛ بنابراین چیز جدیدی نیست.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
نشست تخصصی آزادی مسولانه و تعطیلی رسانه ها قسمت اول