سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



نقش خطیر «دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی و دفتر امور تربیتی و مشاوره» و یک پرسش


به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، این روزها در رسانه‌ها و شبکه‌های مختلف مجازی، اخباری درباره نوجوان و اینکه به زندگی‌شان پایان داده‌اند، منتشر شده است؛ اخبار تکان‌دهنده‌ای که قلب‌ها را به درد می‌آورد و حاکی از آن است که این نوجوانان دردی را در سینه‌شان نهفته‌ داشته‌اند که مرگ را تنها راه رهایی از آن می‌دانستند.

دلایلی که می‌تواند منجر به چنین تصمیمی در ذهن یک نوجوان شود، متفاوت است؛ از مسائل خانوادگی گرفته تا دلنگرانی‌های آموزشی را می‌توان ذکر کرد اما جدا از این مسائل، نکته بسیار بااهمیتی در این زمینه وجود دارد و آن هم نقش دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی و دفتر امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش در پیشگیری از این حادثه‌هاست.

مسلماً دانش‌‌آموزی که به شرایط روحی می‌رسد که «مرگ» را انتخاب می‌کند، نمی‌تواند از چشم تیزبین کادر مدرسه و مشاوران مخفی بماند؛ البته شاید درگیری‌های آموزشی معاون و معلمان مدرسه مجالی برای پیگیری احوال دانش‌آموز ندهد ولی این موضوع از دغدغه‌های مشاور مدرسه است.

ابوالقاسم عیسی‌مراد مدیرکل پیشین امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری که حدود یک سال پیش در ساختمان زنده‌یاد علاقه‌مندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار داشت: «در حال حاضر 18 هزار مشاور در مدارس کشور فعالیت می‌کنند که شامل 11 هزار مشاور زن و 7 هزار مشاور مرد هستند».

وی با بیان اینکه بر اساس استاندارد به ازای هر 12 یا 15 دانش‌آموز باید یک مشاور داشته باشیم، افزود: «در حال حاضر در مدارس متوسطه دوم مشکل کمبود نیروی مشاور نداریم اما با توجه به اینکه بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مقرر شده است که در تمام مقاطع تحصیلی مشاور وجود داشته باشد و ضمن این که هدایت تحصیلی نیز از سال آینده در پایه سوم راهنمایی (پایه سوم متوسطه اول) اجرا می‌شود به نیروی مشاور نیاز است».

در چنین شرایطی که آموزش و پرورش نیاز به پیگیری حضور مشاور در مدرسه و هدایت راهبردی مشاوران دارد، اکنون چند ماهی است که اداره کل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش، بدون سکاندار است و نیازمند است بخش امور تربیتی و مشاوره به صحنه بیاید و فعالیت‌هایی که انجام داده است را تشریح کند.

از سوی دیگر بخش مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی نیز نقش بسزایی در پیشگیری دانش‌آموزان از آسیب‌های اجتماعی برعهده دارد و این در حالی است که نادر منصورکیایی که 16 بهمن 92 تا کنون به عنوان مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش منصوب شده است تا کنون هیچ نشست خبری و مصاحبه‌ با خبرنگاران نداشته است و مطالبی که از وی در نشریات و رسانه‌ها کار می‌شود، اخبار ارسالی و صرفاً یکطرفه تنظیم شده، از سوی اوست.

آنچه مسلم است در ارتباط دوسویه مسئولان با رسانه‌ها، مسائل مختلف، مشکلات و نقدها می‌تواند به آنها منعکس شود و پیگیری حل آنها صورت گیرد ضمن اینکه مسئولان، گزارش فعالیت‌های خود را از طریق رسانه‌ها به گوش مردم برسانند اما خلأ موجود موجب شده است که تمام پیگیری‌های خبرنگاران درباره دفتر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش به درِ بسته بخورد؛ این مسئله نافی فعالیت انجام شده در این بخش‌ها نیست اما فعالیت‌هایی که پشت درهای بسته است و برای آسیب‌های کنونی، پاسخگو نیست، ابهام برانگیز است! 

این روزها و در شرایط کنونی جامعه که آسیب‌های اجتماعی متعددی، دانش‌آموزان را نشانه گرفته است، نقش بخش‌های مذکور در آموزش و پرورش بیش از گذشته احساس می‌شود ولی اکنون جای خالی آنها به خوبی حس می‌شود.

انتهای پیام/

http://fna.ir/KDZ39K


ویدیو مرتبط :
رضا عطاران دفتر یادداشت / دفتر یادداشت فیلیمو / فیلم دفتر یاداشت