سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



الغنوشی: فقر، عامل روی آوردن جوانان تونسی به تروریسم است


الغنوشی: فقر، عامل روی آوردن جوانان تونسی به تروریسم است

جمهوری اسلامی/ راشد الغنوشی رئیس حزب اسلامگرای النهضه در تونس ونفر دوم اخوان‌المسلمین جهانی، فقر و بیکاری را مهم‌ترین عوامل در جذب جوانان تونسی به سوی تروریسم دانست.

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، الغنوشی در نشست گروه محافظه کاران و اصلاح طلبان پارلمان اروپا که در تونس به پایان رسید، از نبود فرصت‌های مناسب برای جوانان به عنوان بستری برای رشد و توسعه تروریسم یاد کرد و گفت: آزادی اگر با نظم و قانون و رشد فراگیر همراه نباشد، نمی‌تواند در زندگی مردم تغییر کافی و لازم را ایجاد کند. وی افزود: تروریسم به میزان زیادی با بحران‌های اقتصادی مرتبط است و بسیاری از مردم که راه افراط گری را در پیش می‌گیرند در مناطق محروم و فقیر بزرگ شده‌اند.
گروه محافظه کاران و اصلاح طلبان، سومین دسته بزرگ سیاسی در پارلمان اروپا است و طی چند روز گذشته نشستی را به منظور آغاز ائتلافی سیاسی با احزاب راست میانه در تونس برگزار کرد. سازمان دهندگان نشست مذکور دلیل انتخاب تونس به عنوان مکان برگزاری این نشست را حمایت از تلاش‌های ضد تروریستی این کشور و تقدیر از مدل انقلاب آن عنوان کرده‌اند.
غنوشی در سخنانش برداشت ناصحیح از اسلام، تربیت نادرست و نبود آموزش لازم را از دیگر عوامل موثر در گسترش تروریسم دانست. وی همچنین بر نقش حزب متبوعش در تبلیغ اسلام به عنوان دین صلح، بخشش، عدالت، برادری و دانش تاکید کرد و گفت: حزب النهضه صرفا یک حزب سیاسی نیست، بلکه مکتبی درباره اسلام و تفکر اسلامی است که این دین را به عنوان دین حقوق انسانی و آزادی معرفی می‌کند و به همین دلیل است که افراط گریان و تروریست‌ها از این حزب کینه در دل دارند.
غنوشی تروریسم را محصول استبداد دانست و گفت: برخی مردم این سوال برایشان به وجود آمده که چرا از این کشور میانه رو این همه تروریست صادر شده است؟ باید بگویم که این تروریست‌ها حاصل انقلاب مردم نیستند بلکه نتیجه استبداد هستند. وقتی انقلاب رخ داد، هزاران نفر از جوانان در زندان بودند. در طول دوره استبداد، خلاء مذهبی در تونس بود و مدارس مذهبی که آدم‌های مذهبی میانه رو تربیت می‌کردند، از جامعه حذف شدند. سپس ایدئولوژی‌های افراطی و بیگانه وارد شدند و این خلاء را پر کردند.
غنوشی اطمینان داد که تونس در آینده مهد بلوغ و شکوفایی اسلام، دمکراسی، صلح و تمدن خواهد بود. وی از شرکت کنندگان این نشست خواست تا در این برهه تاریخی در کنار تونس بمانند و آن را در جریان انتقال دمکراتیک یاری کنند.
رهبر حزب النهضه براهمیت سرمایه‌گذاری برای اشتغالزایی تاکید کرد و اتخاذ سیاست‌های جدید و ایجاد محیط مناسب برای سرمایه‌گذاری را لازمه توسعه و شکوفایی دانست.
گفتنی است تونس خاستگاه قیام‌های مردمی در خاورمیانه و شمال آفریقا موسوم به بهار عربی است. این قیام‌ها در سال 80 آغاز شد و طی آن چندین دیکتاتور از جمله زین العابدین بن علی رئیس جمهوری تونس و حسنی مبارک رئیس جمهوری مصر از قدرت برکنار شدند.
بعد از سرنگونی حکومت بن علی پس از خیزش مردمی تونس، این کشور در سال 80 نخستین انتخابات آزاد خود را با مشارکت 51 درصدی رای دهندگان برگزار کرد. در این انتخابات، حزب اسلام گرای الغنوشی با 37 درصد آرا در صدر قرار گرفت. هرچند حزب مذکور که ریاست دولت ائتلافی را بر عهده داشت، در سال 2013 و با هدف هموار کردن راه برای تهیه پیش نویس نهایی قانون اساسی توسط یک دولت موقت بی‌طرف و نیز حل و فصل بحران سیاسی آن زمان تونس، کناره‌گیری کرد.


ویدیو مرتبط :
جوانان تونسی به استخدام داعش در می آیند