سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



ایران در رسانه های جهان: اظهارات جدید وزیر خارجه عربستان درباره ایران


ایران در رسانه های جهان: اظهارات جدید وزیر خارجه عربستان درباره ایرانتابناک/ متن پیش رو در تابناک منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.

تأثیر اجرایی شدن برجام بر ادامه کاهش بهای نفت، اظهارات جدید وزیر خارجه عربستان علیه ایران، دیدگاه های آمانو درباره برجام پس از دیدار با مقامات ایرانی، موضع گیری وزیر جنگ رژیم اسرائیل علیه ایران و تلاش این رژیم برای توسعه همکاری با کشورهای عربی و تصمیم آمریکا برای اعزام نیروی بیشتر به عراق، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
تأثیر برداشته شدن تحریم های ایران بر قیمت های جهانی نفت، موضوعی است که طی روزهای اخیر مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه ها قرار داشته است. «سی ان ان» در گزارشی به همین موضوع پرداخته و استدلال می کند، با ورود نفت ایران، همچنان قیمت های جهانی نفت پایین خواهد ماند. در این گزارش آمده، ما از یک طرف با مازاد تولید سازمان کشورهای تولید کننده نفت (اوپک) به علت خودداری برخی اعضای این سازمان از کاهش تولید مواجهیم و از طرف دیگر، شاهد کاهش تقاضا در بازار هستیم. ترکیب این دو عامل، باعث سقوط قیمت های جهانی نفت شده است. حال باید این را پرسید، آیا دلیلی واقعی وجود دارد که بهای نفت افزایش یابد. در شرایط فعلی چنین به نظر می رسد که این طور نباشد. لذا تا زمانی که مدیریت صحیحی وجود ندارد، بهای نفت در سطح فعلی 28 تا 30 دلار در هر بشکه نوسان خواهد داشت.

در مطلبی دیگر درباره ایران، خبرگزاری «رویترز» اظهارات جدید وزیر خارجه عربستان سعودی علیه را بازتاب داده است. عادل الجبیر مدعی شده اگر پول‌های به دست آمده در پی لغو تحریم های ضد ایرانی در راه «اقدامات مخرب» استفاده شود، لغو این تحریم ها تأثیر منفی بر این کشور خواهد گذاشت. وی همچنین گفته، اگر ایران در دستیبابی به بمب اتم موفق می‌شد، عربستان هم برای دستیابی به بمب هسته ای تلاش می کرد. الجبیر با اشاره به سفر رئیس جمهور چین به ریاض گفت: «راکتور هسته ای عربستانی-چینی خواهیم ساخت و اگر ایران بمبی سازد ما هم خواهیم ساخت». پیشتر، وی در یادداشتی در روزنامه نیویورک تایمز، اتهامات گسترده‌ای علیه ایران مطرح کرده و بار دیگر خواستار تغییر در سیاست خارجی ایران شده بود.

اظهارات مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از گفت و گو با مقامات ایرانی، موضوع دیگر مربوط به ایران است که مورد توجه خبرگزاری «آسوشیتدپرس» قرار گرفته است. یوکیا آمانو گفت و گوهایش را با مقامات ایرانی سازنده توصیف کرده است. وی در یک کنفرانس خبری گفت: «من گزارش خود را با عنوان راستی آزمایی و نظارت بر جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قطعنامه شورای امنیت به شماره 2231 به شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه کردم... گزارش من، هم به شورای حکام و هم به شورای امنیت سازمان ملل متحد فرستاده شد. این گزارش تأیید کرده است، ایران اقدامات لازم برای شروع اجرای برجام انجام داده است. در نتیجه، روز اجرای این توافقنامه فوق العاده روز شنبه اتفاق افتاد». 
موضع گیری جدید وزیر جنگ رژیم اسرائیل علیه ایران، موضوعی است که روزنامه «یدیعوت آحارانوت» به آن پرداخته است. به نوشته این روزنامه، موشه یعلون گفته، رژیم اسرائیل داعش را به ایران ترجیح می‌دهد. وی همچنین اظهار داشته: «ایران دشمن اصلی ماست، اما شنیده‌ام که برخی حرف‌های دیگری می‌زنند». این در حالی است که تنها یک روز قبل از آن، گادی ایزنکوت، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم اسرائیل گفته بود، توافق هسته‌ای یک فرصت است و اکنون حزب‌الله تهدید اصلی برای تل‌آویو است. یعلون در ادامه مدعی شده: «ایران دولتی سرکش است که به دنبال هژمونی منطقه‌ای است. حزب‌الله هم نایب ایران است و توان اعلام جنگ را دارد». وی همچنین گفت که توافق هسته‌ای امضا شده با ایران فاصله (تا بمب) را از سه ماه به یک سال افزایش می‌دهد.

این در حالی است که همزمان، رژیم اسرائیل تماس های گسترده ای را با کشورهای عربی، به ویژه عربستان سعودی برقرار کرده است. به نوشته روزنامه «المنار»، از مدت ها پیش تماس هایی در سطح مسئولان بلند پایه عربستان و رژیم صهیونیستی برای تدوین بندهای جدید طرح صلح اعراب و این رژیم در جریان است. طرح جدید شامل برخی بندهای طرح پیشین و حذف برخی دیگر از مواد آن است و پس از موافقت رژیم صهیونیستی و تأمین خواسته های آن، وظیفه تحمیل آن به فلسطینی ها نیز بر عهده رژیم آل سعود گذاشته شده است. برخی مقامات آمریکایی و شماری از اعضای جمهوری خواه کنگره این کشور از تماس های میان ریاض و تل آویو اطلاع کامل دارند و شرایط منطقه را برای اجرای این طرح که باعث عادی سازی بیش از پیش روابط این دو رژیم می شود، فراهم می بینند.

در نهایت، در میان دیگر موضوعات، خبرگزاری فرانسه از تصمیم آمریکا برای افزایش شمار نیروهای نظامی خود در عراق خبر داده است. اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا، روز سه شنبه در آستانه نشست وزرای دفاع کشورهای ائتلاف موسوم به ضد داعش به سرکردگی این کشور گفت که ائتلاف بین المللی مربیان نظامی بیشتری به عراق خواهد فرستاد. یک هفته قبل بود که کارتر از ورود نیروهای عملیات ویژه آمریکا برای آغاز مأموریت علیه داعش در عراق خبر داد. وی گفت، این نیروها هم اکنون در عراق بوده و آماده هستند که برای هدف قرار دادن داعش با نیروهای عراقی همکاری کنند. کارتر ماه گذشته از تصمیم خود برای استقرار نیروهای واکنش سریع آمریکا در عراق خبر داده بود.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید

منبع: تابناک


ویدیو مرتبط :
جدیدترین اظهارات وزیر خارجه عربستان : ایران ضعیف شده