سایر


2 دقیقه پیش

جمهوری آذربایجان با گرجستان و ترکیه مانور مشترک نظامی برگزار می کند

ایرنا/ جمهوری آذربایجان روز یکشنبه قبل از آغاز مذاکرات وین با حضور نمایندگان منطقه قره باغ کوهستانی، اعلان کرد که قصد دارد تمرین های نظامی با مشارکت گرجستان و ترکیه برگزار ...
2 دقیقه پیش

ژنرال فراری سوری از رژیم صهیونیستی درخواست کمک کرد

العالم/ ژنرال سابق و فراری ارتش سوریه که به صف مخالفان بشار اسد پیوسته، از رژیم صهیونیستی خواست که در مقابله با رییس جمهوری سوریه، مخالفان مسلح (تروریست ها)را یاری کند!.به ...



بازتاب های نشست نفتی دوحه در رسانه های بین المللی؛ غیبت ایران نشست نفتی دوحه را به شکست کشاند


بازتاب های نشست نفتی دوحه در رسانه های بین المللی؛ غیبت ایران نشست نفتی دوحه را به شکست کشاندایرنا/ نشست اعضای سازمان تولیدکننده نفت (اوپک) و غیراوپک روز یکشنبه در حالی در قطر با هدف رسیدن به یک توافق برای ثابت نگه داشتن تولید نفت برگزار شد که رسانه های جهان شرکت نکردن ایران در این نشست را عامل شکست آن معرفی کردند.
قرار بود در این نشست که سه ماه پس از ملاقات غیرمترقبه ماه فوریه (بهمن ماه) گذشته اعضای اوپک و غیر اوپک با شرکت روسیه، عربستان سعودی، ونزوئلا و قطر در همین شهر، برگزار شد، میزان تولید نفت جهان در سطح ماه را در قیمت ژانویه (دی ماه گذشته) آن تثبیت کند.
خبرگزاری انگلیسی «رویترز» امروز به نقل از دو منبع آگاه نوشت که نشست امروز دوحه برای توافق در مورد طرح تثبیت تولید نفت به دلیل درخواست جدید عربستان سعودی در لحظات آخر با مشکل روبه رو شد.
براساس این گزارش، اگرچه سعودی ها پیشتر می خواستتند ایران به این دلیل که نمی خواهد در تثبیت تولید نفت شرکت کند، مستثنا شود، اما اکنون گفته است می خواهد همه اعضا در این گفت و گوهای مهم نفتی شرکت کنند.
این خبرگزاری همچنین به نقل از یک منبع نفتی دیگر اعلام کرد: نشست یکشنبه تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک در قطر در لحظات آخر دچار یک مشکل شد که به نظر می رسد به دلیل تشدید تنش میان عربستان سعودی و ایران باشد.
تارنمای رادیو فرانسه نیز آورده است: «نشست روز یکشنبه تولیدکنندگان نفت در دوحه در حالی برگزار شد که غیبت ایران تردیدهایی را در مورد دستیابی شرکت کنندگان به توافق، به وجود آورده است».
این خبرگزاری عدم موفقیت نشست دوحه را یک خطر جدی توصیف کرد و افزود: «اگرچه ایران می خواهد میزان تولید نفت را به سطح پیش از اعمال تحریم ها برساند، اما عربستان سعودی نیز اعلام کرده اگر دیگر کشورهای تولیدکننده، عرضه خود را محدود نکنند این کشور هم توقف افزایش سطح تولید را نخواهد پذیرفت».
براساس این گزارش، آخرین اظهارنظرهای مقامات ایرانی و سعودی تردیدهایی در مورد موفقیت آمیز بودن نشست دوحه ایجاد کرده است. بنابراین نشست دوحه می تواند تنها مرحله ای در برگزاری نشست های سازنده تر در ماه های آتی باشد.
پایگاه اینترنتی بی.بی.سی فارسی نیز از عدم شرکت نماینده ایران در این اجلاس خبر داد و افزود: ایران از تصمیم قبلی خود برای اعزام یک نماینده به دوحه که با هدف تلاش برای رسیدن به توافقی برای محدود کردن تولید نفت برگزار می شود، صرف‌نظر کرده است.
این شبکه خبری ضمن تاکید بر اینکه تهران هفته پیش اعلام کرد که وزیر نفت ایران در نشست دوحه شرکت نخواهد کرد به نقل از بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران افزود: ما به این نتیجه رسیدیم که نشست دوحه برای کسانی است که می خواهند طرح فریز نفتی را امضا کنند و اگر می خواستیم نماینده ای از ایران در این نشست حضور داشته باشد برای این بود که حمایت خود را از این طرح نشان دهیم، اما از آن جا که قرار نیست ایران این طرح را امضا کند، بنابراین ضرورتی برای حضور نماینده ایران در این نشست وجود ندارد.
این شبکه افزود: «به گفته ناظران با توجه به موضع گیری ایران در مورد نشست دوحه و شرط عربستان برای حمایت از محدود کردن تولید، یعنی پایبندی ایران به آن، چشم انداز موفقیت این نشست تیره به نظر می رسد.»
به گزارش بی بی سی، بانک عظیم سرمایه گذاری گلدمن سکس آمریکا نیز هفته گذشته در گزارشی نوشت:‌ «در نهایت ما معتقدیم که بزرگترین مانع در راه رسیدن به هر گونه توافق معنی داری (در این نشست)، مواضع متغایر عربستان سعودی و ایران خواهد بود و حتی اگر این نشست به توافق برسد و این کشورها موفق به افزایش قیمت نفت شوند، با مشکل دیگری مواجه خواهند بود.»
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نیز با اشاره به اختلافات بوجود آمده در روابط سیاسی میان ایران و عربستان، این اختلافات را به روابط اقتصادی دو کشور و نیز در این نشست تعمیم داد و افزود: ادامه خصومت ایران و عربستان خطر تضعیف یا نابودی هر توافقی را به دنبال دارد.
این روزنامه برای اثبات ادعای خود به اظهارات مقامات ایران و عربستان اشاره کرد. جانشین ولیعهد عربستان پیشتر در این خصوص گفت: ریاض با محدود کردن تولید موافقت نخواهد کرد مگر آنکه تهران نیز تولید خود را محدود کند. اما تهران گفته است به این توافق ملحق نخواهد شد و روز شنبه نیز اعلام کرد نماینده ای به این نشست نمی فرستد.
خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی با اعلام اینکه اختلافات میان ایران و عربستان سعودی هر نوع توافق در این نشست را تهدید می کند با ایجاد تردید در نتیجه این نشست ضمن تکرار اظهارات مقامات ایرانی و سعودی افزود: آژانس بین المللی انرژی نیز پیش بینی کرد توافق در دوحه می تواند اثری محدود بر عرضه نفت داشته باشد.
تارنمای رادیو فرانسه نیز نوشت: نشست تولیدکنندگان نفت در دوحه امروز در حالی برگزار شد که غیبت ایران تردیدهایی را در مورد دستیابی شرکت کنندگان به توافق، به وجود آورده است.
این رسانه با اعلام اینکه نشست دوحه می تواند تنها مرحله ای در برگزاری نشست های سازنده تر در ماه های آتی باشد، افزود: بازارهای نفت جهان در حالی به نشست دوحه چشم دوخته اند که موفقیت آن بشدت در خطر است. زیرا ایران در آن شرکت نکرده و عربستان سعودی نیز اعلام کرده است چنانچه دیگر کشورهای تولیدکننده، عرضه خود را محدود نکنند این کشور هم توقف افزایش سطح تولید را نخواهد پذیرفت.
شبکه تلویزیون اقتصادی «بلومبرگ» آمریکا نیز از بروز اختلاف میان اعضای شرکت کننده در این نشست خبر داد و نوشت: مذاکرات در دوحه میان برخی از بزرگترین تولید کنندگان نفت جهان در خصوص تثبیت میزان تولید نفت به سبب تغییرات در مورد جمله بندی توافق که تا حدودی ناشی از اختلافات ایران و عربستان است، به بن بست رسید.
این گزارش به نقل از «ویلسون پاستور» نماینده اکوادور در اوپک نوشت: «اگرچه توافق کلی حاصل شده است، اما اکنون اختلاف هایی در خصوص متن توافق وجود دارد».



با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: ایرنا


ویدیو مرتبط :
نهمین نشست دادگاه رسیدگی به پرونده فساد نفتی